Stranica 4 od 16 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 792

Tema: vanjski izgled i patrijarhat

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, nagovorila si je da počupa dlake s nogu jer je tebi to ružno.
    Ne, pitala sam da li zeli ukloniti dlake - rekla je ok, sve njene cure iz razreda vec to rade. I pitale su je na tjelesnom zasto ima dlakave noge.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 02.08.2016. at 22:01

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa naravno, sve rade jer to svi rade. (premda ipak moram priznati da mi se ne čini da je depiliranje tako rasprostranjeno među tako mladim djevojčicama)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa naravno, sve rade jer to svi rade. (premda ipak moram priznati da mi se ne čini da je depiliranje tako rasprostranjeno među tako mladim djevojčicama)

Je, i depiliranje i poceci sminkanja. Kod moje ne, mi jedva osnove higijene usvajamo.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, posebno mladja populacija. I jel mogu reci da mi je to super, oku ugodno
    Meni i nije bas, malo sam staromodna kad je rijec o izboru muskaraca. Ono, npr. Christiano Ronaldo mi je dobar za baciti oko, ali nista vise. Ne mogu zamisliti izdepiliranog muskarca u ruzicastoj majici i bijelim bermudama kako spasava svijet, a ja ipak preferiram takve :D Znam znam, predrasude i stereotipi, ali ne mogu pobjeci od toga :D

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zanimljivo,
    Moja kći, crna, tamnoputa tinejdźerica s crnim ko žica debelim dlakama nikad u životu nije takla te iste dlake po nogama. Dok ja svoje redovito kombajniram.
    Ne čupa obrve, ne čupa bikini zonu, mada ni ne treba jer joj niš ne strši iz badića. Dok ja čupam obrve da ne izgledam ko Mesić i redovito šišam, ne čupam, intimno područje.
    Ali gle vraga, cura brije pazuhe.
    Redovito.
    Nikad joj nisam rekla da to radi. Sama je počela.
    Dakle, njen izbor.
    Miče ono što ju smeta.
    Nema to veze s modom, a ni s mojim utjecajem jer joj nikad nisam rekla da počupa dlake na nogama ili obrve.
    Ako je njoj ok tako kako je, bome je i meni.
    I uopće se ne šminka, ne pokazuje ni interes.
    Ne koristi mirise, a toaletni ormarić nam krcat jer ih ja obožavam.
    Znači da nije točno da majke sile kćeri da se depiliraju ili šminkaju.
    Barem ne kod nas.
    Moja kći je skroz drukčija od mene.
    Lani je imala ružičasti ombre, prije toga plavi pa prije toga plave pramenove, a još prije toga ekstenzije u više boja ispletene u pletenicu.
    To ja ne bih ni najpijanija stavila na glavu, ali eto, ona je to negdje vidjela, svidjelo joj se i poželjela je.
    Ja tu nisam imala nikakvog utjecaja.
    Njen izbor. Isključivo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Iako je to moda, meni 13 godisnja djevojcica nikako nije osoba od koje bih ocekivala pobunu protiv te mode.
    To mi je za nekoga s puno cvrscim samopouzdanjem i neosjetljivog na misljenje drugih.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da se vratim na mamitzin prvi post - mislim da ako si doktorirao matematiku, sigurno nisi otpisan ako nemas kompletnu sminku, manikuru i pedikuru. Za spasavanje svijeta ne znam, al vidi Zeljku Markic, nije otpisana (steta )

U mom svemiru to apsolutno nije bitno i ja sam bas sretna zbog toga. Pjesacim pored banaka, ispred stoje neke zene i muskarci, jako dotjerani i ja se osjecam fenomenalno u ravnim cipelama, nasminkana maskarom i ruzem. Njihov stil mi bas naglasi moju srecu - ja ovo ne moram. Nije da nema perfektno uredjenih zena oko mene, al nije bas bitno. Prije negativno.

Nekad bude nekih vaznijih prilika gdje se maskiram u neku lezernu poslovnu zenu. Bude mi zgodno, al brzo mi pocne smetati promijenjeni ton u komunikaciji s muskim kolegama i lebdeci osmjeh na njihovim licima, a jucer smo normalno razgovarali.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ipak - depilacija nogu i pazuha, cistoca noktiju, cista, podsisana kosa je bez iznimke tu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Iako je to moda, meni 13 godisnja djevojcica nikako nije osoba od koje bih ocekivala pobunu protiv te mode.
    To mi je za nekoga s puno cvrscim samopouzdanjem i neosjetljivog na misljenje drugih.
    Sigurno tj. vjerojatno. Što je više sigurno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Što se tiče utjecaja roditelja i najbližih, pored silnih medija, prijatelja, društva. U mom djetinjstvu je na primjer u mnogo čemu moja teta odigrala jako veliku ulogu, i to većinom nesvjesno.
    Dakle to nije bilo svjesno i namjerno usmjeravanje, e sad ću ja mojoj nećkainji pokazati pravi put.
    Nije imala svoje djece. Od malena se prešetavala ispred mene gola, što je za moju mamu bilo nezamislivo, vrlo vjerojatno je i to jedan od razloga zbog kojeg na golotinju i dan danas reagiram pozitivno. Vodila me sa sobom na moru i na golače, i to u pubertetu pa sam preživjela usprkos svom mom negodovanju. Ne sramim se pokazati više od koljena, i općenito vjerujem i po pitanju moje sexulanosti je to imalo određeni utjecaj, kod mene ne postoji ukočenost kao kod moje majke pokazati zadnjicu, iako me ona odgojila.

Također je uvijek pričala onako usput o ponašanju i izgledu jedne dame, nije to bilo sad će ona mene posjest pred sebe i održati mi predavanje, nego malo tu malo tamo i tako čitavo djetinjstvo pa pokupiš.. žena treba držati do sebe, bez obzira što se ima skromno, ali uvijek čisto, uredno, počešljano, u paseu, ne psovati, ne pljuvati, ne pušiti itd.. skračena verzija.

Naravno da su se faze izmjenjaviale u mladosti, od onih gdje sam je počela u svemu kopirati, preko totalnog odbacivanja jer mi je bila previše koketa, čak i išla na živce pa sam radila sve suprotno samo da je rasrdim, pa do zrelih godina gdje je čovjek pomalo od svega, pogotovo kad i sam postane roditelj i prestane sam sebi biti apsolutni fokus.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Izgleda da su danas depilacija i brijanje norma (makat to ne rade sve zene) i da postaju norma jako rano. Sjecanje na moje djetinstvo (ili samo na moju mamu, i moj razred, prijateljice u skoli) mi govori da to tad i nije bilo bas tako. Cini mi se da sad zene, ali i curice, puni vise drze do toga.

Da se vratim na pocetak teme, pitanje je hoce li za desetak ilo dvadesetak godina isto vrijediti i za vjezbanje, zdravu prehranu, misice i slicno. Hoce li bit neprihvatljivo pojavit se na plazi debel, s celulitom, i sendvicem umjesto s celerom? I kolilo ce to vremena i sloboda oduzeti zenama? I opustenosti? I naravno, i vjezbanje i zdrava prehrana su super. Ali kad postanu neston sto se mora, i izgubi se uzivanje i opustenost, onda je to vise samo jos jedna obaveza u zivotu. A vec smo nekako prebukirani obvezama.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je zaista jasno, da su mnoge stvari oko izgleda naprosto neka vrsta standarda koju je jedno društvo/kultura razvila.
    Ustalom to se ne odnosi samo na izgled, nego i na mnoge druge stvari.
    Jedemo žlicom, vilicom, nožem, a mogli bismo štapićima, ili prstima, ili nečim trećim. Nosimo hlače, haljine, suknje, a mogli bismo i slamnate suknjice, ili beduinske halje. Zar ne?
    A u principu, ako hoćemo i možemo.
    Dakle nije upitno da neka vrsta "standarda" postoji. A bome, oni se danas sve vise odnose i na muški rod. No daleko je to od nekih čeličnih okvira.
    Na kraju krajeva i Lena Dunham i uspjeh njene serije "girls" to potvrđuje.

Za mene je to, koliko ćemo se mi tom standardu podvrgnuti, pitanje individualne odluke, te vraćajući se na prvi post i dalje tvrdim da to (hoćemo li se depilirati ili ne) nije presudno niti za našu sreću, niti za poslovni uspjeh, niti općenito društvenu prihvaćenost.
    Da se eskapadama vanjštine moze okrenuti dobar novac, vidimo na kardashian modelu, no tu se po meni ne radi samo o izgledu kao takvom, nego o jednom puno širem fenomenu medijske prisutnosti, marketinga, voajerstva..itd...itd

Tu bih se složila sa vertex, njegovanosti je meni ok, dapače i lijepa, no pitanje koliko ćeš vremena u nju utrošiti, posto dan traje samo 24 sata. To je naprosto individualna odluka, koja se na kraju krajeva i tokom života mijenja.

Mislim da je potpuno krivi smjer, razglabanje o tome hoćemo li depilirati noge ili nećemo, ako hoćemo, da li samo ljeti, ili i zimi?

Osobno mi je puno više bitno, referirajući se na prvi post, da je očito kodiranje žene u društvenom kontekstu jos uvijek na podsvjesnoj razini takvo, da je lako moguće da jedan (oprostite na izboru rijeci) kompletni idiot kao Donald Trump dobije izbore, a jedna briljantna žena kao Hilary Clinton, te iste izbore izgubi.
    I to ih izgubi, zato sto je žena. I to ne zato sto možebitno ne odgovara nekim standardima ljepote, nego zato jer njen habitus ne "odgovara" nekom svjesnom i podsvjesnom tipusu bivanja ženom.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A nije bas tako briljatna.

Mislim, Trump je.... to se ne da rijecima ni opisati. No nije to tema.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajde seni, ako mala Hrvatska moze birati predsjednicu i Amerika to moze.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

[/QUOTE]Tu bih se složila sa vertex, njegovanosti je meni ok, dapače i lijepa, no pitanje koliko ćeš vremena u nju utrošiti, posto dan traje samo 24 sata. To je naprosto individualna odluka, koja se na kraju krajeva i tokom života mijenja.[/QUOTE]

Ako je njegovanost dnevna rutina, s vremenom se na nju trosi malo vremena. 15 tak min dnevno, 2-3x mjesecno mozda jos sat, dva i svaka 3 mj frizura koja traje ok, po 2-3h ako se i farbas.

Naravno da ako odjednom trebas sve napraviti, onda treba vremena i vremena. Ali ako imas temelje, samo ih odrzavas.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 03.08.2016. at 07:52

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    I to jos lijepu i njegovanu zenu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Njihova ili nasa?
    nasa bi po forumskim standardima trebala malo vise vjezbati i manje jesti.
    Ostalo je ok , pedikura , manikura, depilacija, frizura...: povrsna:

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bojim se da ne može.
    toplo se nadam da nisam u pravu. No vidjet ćemo.
    ne radi se samo o tome, da je Hilary žena, nego o tome kakva je žena.

a naša Kolinda se ne može uspoređivati sa Hilary. Svaka njoj čast, ali ona nije klasa Hilary Clinton.
    osim toga, ne treba zaboraviti da mi sto se tice ženskog pitanja ipak imamo i pozitivan model iz prošle države, koji na sreću nije sasvim iščezao.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma ja mislim da moze.
    Neki Amerikanci ce glasti za Hilary unatoc tome sto je takva zena jer bas i nemaju izbor.
    Da je neki drugi muskarac u kombinaciji na izborima sigurno bi bilo losije za nju, ovako ce spol ispasti silom prilika manje bitan.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Njihova ili nasa?
    Pa nasa, Amerika jos uvijek nema predsjednicu... Mozda dobije prvu damu po forumskim standardima

Kolindi nije lako, stresan i naporan raspored, domjenci, ruckovi, vecere... A osim toga, po meni je bitnije za zenu da zraci i da je njegovana, a KGK dobro nosi svoje kg viska.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma ja mislim da moze.
    Neki Amerikanci ce glasti za Hilary unatoc tome sto je takva zena jer bas i nemaju izbor.
    Da je neki drugi muskarac u kombinaciji na izborima sigurno bi bilo losije za nju, ovako ce spol ispasti silom prilika manje bitan.
    A cuj, opet ce biti i onih koji ce glasati za Trumpa samo da ne daju glas zeni. Tako da ne znam, biti ce tijesno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Njihova ili nasa?

umjetne trepavice, krojevi iz Burde ..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

umjetne trepavice, krojevi iz Burde ..
    Pa zena se sredila i njegovala.
    Mozda malo previse , ali moze li ikad sredivanja biti previse ( za zenu)?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije bitno hoćemo li se depilirati/manikirati ili nećemo, ja mislim, sve dok one koji to ne rade ne proglašavamo prljavima i zapuštenima.

Za razliku od drugih dostignuća civilizacije ovo uključuje intervenciju nad tijelom, a kad to postaje problematično mislim da se dobro vidi baš na primjeru naših 12-godišnjih kćeri.

btw. serije Lene Dunham zar nije zanimljivo upravo to čime ona šokira - golim nesavršenim tijelom, nehigijenom itd.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nasa, Amerika jos uvijek nema predsjednicu... Mozda dobije prvu damu po forumskim standardima

Kolindi nije lako, stresan i naporan raspored, domjenci, ruckovi, vecere... A osim toga, po meni je bitnije za zenu da zraci i da je njegovana, a KGK dobro nosi svoje kg viska.
    Je, mora da i njoj drugi trpaju na tanjure.
    I prilicno je lakse nositi visak uz neogranicenu kolicinu love za kvalitetnu odjecu i osobnog stilistu koji vodi brigu o tome .
    ( ok, cesto i fula , ali to mu je rizik posla)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Je, mora da i njoj drugi trpaju na tanjure.
    I prilicno je lakse nositi visak uz neogranicenu kolicinu love za kvalitetnu odjecu i osobnog stilistu koji vodi brigu o tome .
    ( ok, cesto i fula , ali to mu je rizik posla)
    Pa njoj bas i trpaju na tanjure... Mora jesti iz pristojnosti, mi imamo takve prigode 2,3 x godisnje, ona svaki dan

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene je sram da bilo koja mlada zgodna zdrava djevojka od 13 godina misli da je jadna i da ju je sram zato sto je-dlakava.
    to je prilicno naopako sto se drustva tice.
    INteresantno. Možda kad bi moja kćer imala mamu koja uzgaja busene ispod ruke i šumu na bikini zoni i na nogama, njoj to nebi bilo tako ružno. A Budući da ima mamu koja jako vodi računa o sebi i gore navedenim stvarima, njoj je neugodno dignuti ruku na plesu dok joj dlake vire ispod, pa smo se obrijale. Nema ti tu ništa naopako, sve je to stvar odgoja. Postoje žene koje su zapuštene, ne prljave nego zapuštene. Po mojim kriterijima to su žene koje nemaju frizuru, sijede su jer se ne farbaju, ne čupaju obrve nikad, ne čupaju brkove (e da, to sam zaboravila staviti pod osnove), ne depiliraju nikakve dlake, nikad ne koriste šminku u nijednom obliku, pa čak ni u svečanim prilikama, oblače samo i isključivo udobne stvari. I kad takva žena odgaja kćer, nju sigurno neće biti sram imati dlake po sebi. A imaš žene koje vode računa o svom izgledu, odnosno vole malo potpomoći majci prirodni uz pomoć britvice, farbe i šminke-i takve žene odgajaju takve kćeri, što da ti kažem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ha ha pa eto to je tema ovog topiĆa: što se žene koje ne slijede pravila izgleda koje je nametnulo moderno društvo doživljava zapuštenima - ​a to je svakako vrlo negativan pojam

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis na Trinu.
    Plus kaj meni nema gore nego kad žena nije obućena u skladu s godinama pa i prigodom.
    Šta fali Kolindi?
    Kako bi se trebala žena od 48 godina i njenog zanimanja odijevati?
    Upravo ovako kako i jest.
    Klasična elegancija.
    Grozno mi je vidjeti žene od 50+ godina u trenirkama, tajicama, starkama... a pun ih je grad.
    Kolinda je prema njima super elegantna i uopće nije debela. Izgleda baš lijepo , puteno i ženstveno.
    Umjetne trepavice i frizura su joj bezveze, a opet, nju frizira Ruža koja je neki autoritet u tom poslu i valjda ona zna kako najbolje s Kolindinom slabom kosom.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nedavno sam bila na gastro skupu sa svjetskom elitom. Jedan od gorucih populacijskih problema je porast broja debelih ljudi uz porast broja oboljelih od IBD/IBS. Pa se naravno to dvije istrazuje milijunima eurica.
    I najnovije klinicko istrazivanje je o primjeni botoksa u stijenku zeluca (prosla je faza pretklinike)! I to je krenulo u Norveskoj pa sad ide dalje u muliticenter... Prov me iznenadilo da se radi o "bogatoj" zemlji jer covjek pomisli da je kod njih svijest o "zdravoj" prehrani na visoj razini a onda se sjetim svojih necakinja koje u vrtic nose sendvice i kruh necim namazan i to jednu od 8-17. Bas zato sto su bogati sve imaju dostupno pa tako i hrpe grickalica. Vidjela sam negdje gore da netko spominje kako je cips skup. Ne znam glede te tvrdnje jer (uz mamu uciteljicu i tatu referenta) nismo imali novaca za cokolade, cipseve, pekarnu, sendvice.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam baš, mima. Ovdje gdje živim, ljudi se opcenito puno manje uređuju (nije baš kao kod kaee) nego kod nas. I ne vidim da to ikoga smeta, ili mu nesto u zivotu otežava.
    Sjećam se sastanka profesorica i docentica ostalih fakulteta tehničkog smjera...
    Mislim da nijedna (osim mene i jos jedne kolegice sa kemije) ne bi prošla kod trine.
    No ne vidim da bi ih to nešto diralo. Niti da ih je profesionalno u bilo čemu spriječilo.

U nekim segmentima kao npr. u bankovnom sektoru dresscode je jasan, te tu nitko ni ne razbija glavu o tome. Jer je naprosto jednostavnije tako.
    Prošla su vremena kada je pojava George Sand u odjelu izazvala skandal, ili se danima raspravljalo o hlačama Marlene Dietrich.... danas vise ne mozeš ničim šokirati. I dobro je da je tako.

Ljudi imaju pravo misliti o drugima sto god hoće. Pa ako se nekome nedepilirane noge znak zapuštenosti, a sto ću im ja.
    Jasno je meni da ti standardi postoje, da su u odnosu na ženu stroži, ali zaista ne mislim da im se danas po svaku cijenu moraš povinuti, inace jao tebi.

Eto Dunham osobno je primjer - prosječnog izgleda, jako mlada ostvarila je svoje težnje, ima fantasticnu karijeru i to u industriji zabave. Ja ne mislim da u njenoj seriji je najbitnije nesavršeno golo tijelo, nego to da za razliku od gossipica ili sex@city, pokazuje ono sto je prosječnom čovjeku bliže i uobičajenije.
    Posljednje uređivanje od seni : 03.08.2016. at 09:47

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajme zao mi je: KRIVA TEMA (molim admina brisanje)

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno sam bila na gastro skupu sa svjetskom elitom. Jedan od gorucih populacijskih problema je porast broja debelih ljudi uz porast broja oboljelih od IBD/IBS. Pa se naravno to dvije istrazuje milijunima eurica.
    I najnovije klinicko istrazivanje je o primjeni botoksa u stijenku zeluca (prosla je faza pretklinike)! I to je krenulo u Norveskoj pa sad ide dalje u muliticenter... Prov me iznenadilo da se radi o "bogatoj" zemlji jer covjek pomisli da je kod njih svijest o "zdravoj" prehrani na visoj razini a onda se sjetim svojih necakinja koje u vrtic nose sendvice i kruh necim namazan i to jednu od 8-17. Bas zato sto su bogati sve imaju dostupno pa tako i hrpe grickalica. Vidjela sam negdje gore da netko spominje kako je cips skup. Ne znam glede te tvrdnje jer (uz mamu uciteljicu i tatu referenta) nismo imali novaca za cokolade, cipseve, pekarnu, sendvice.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mm manje smrdi od mene izdepilirane. Dlake nemaju veze sa smradom. Smrdit ces sa njima i bez njih ako se ne peres.
    Nedavno sam opet izbliza vidjela nasu predsjednicu i iznenadila se kako joj dupe stoji u hlacama.I to se ne mjenja, službeno sam ju vidjela 2x u godini. Kada sam komentirala mm-u, rekao mi je da je u par navrata gledao negdje na tv-u da ona vjezba i to redovito. Meni je bas simpa zbog toga.Na tv ni na fotkama zena ne izgleda tako kako izgleda uzivo.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Istina, Kolinda puno bolje izgleda uživo.
    Ja sam je zadnje vidjela u crvenoj haljini i izgledala je odlično. Nimalo debelo.
    I ima jako lijepo tijelo i noge.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, samo bih ja rekla da je mišljenje dlake=nehigijena=zapuštenost prevladavajuće, da ne kažem službeno u društvu, što se najbolje vidi po tome kako danas odjednom 12-godišnje djevojčice smetaju dlake pod pazuhom

Što se tiče serije Girls, jasno da njeno zapušteno golo tijelo nije najbitnije u seriji, ali ga ona naravno koristi da šokira (a poanta je da je takva nesavršena golotinja može šokirati i iritirati), kako u seriji tako i na socijalnim mrežama, gdje koliko sam vidjela zna dobiti gomile iziritiranih komentara (iako se radi o kaeeeeeeeeinoj Americi)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je, to je točno, ali ona je to sasvim lijepo i pametno okrenula u svoju korist!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa Lena je skuzila da ne moze konkurirati klasicnom ljepotom, pa sokira na drugi nacin. Ne pere se, smrdi, ne depilira, zapustena je i ima visak kg. I to ne skriva, pa zato izaziva reakciju. Meni je ta serija odlicna.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa Hollywood i industrija zabave općenito, počivaju na prodaje iluzije, nepostojeće savršenosti, te neostvarljivih snova. Uključujući i izgled.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Slazem se s Trinom, mozda se koriste krivi pojmovi. Za dlakava pazuha, noge i dr. bolji termin bi bio zapustenost.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Pa Hollywood i industrija zabave općenito, počivaju na prodaje iluzije, nepostojeće savršenosti, te neostvarljivih snova. Uključujući i izgled.
    Da, i rekla bi da se Lena prodaje jer sokira, ne zato jer se to smatra lijepim ili savrsenim.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Za nedepiliranost po meni jedini točan termin može biti "prirodno"
    Samo, svi su nešto nabrijani da prirodno = poželjno, pa kad se suoče s primjerima prirodnosti koja im nije mila nekako ne vole koristiti taj termin da ga ne "okaljaju" s manje privlačnim značenjima

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Za nedepiliranost po meni jedini točan termin može biti "prirodno"
    Samo, svi su nešto nabrijani da prirodno = poželjno, pa kad se suoče s primjerima prirodnosti koja im nije mila nekako ne vole koristiti taj termin da ga ne "okaljaju" s manje privlačnim značenjima

A cuj, prirodni su i pokvareni zubi, sijeda kosa, kurje oci, urasli nokti...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ha ha zapuštena? Lena Dunham je bila na naslovnice Voguea ako se dobro sjećam. Da, serija je odlična, i sve bolja i bolja, ali ono što sam ovdje htjela istaknuti kao zanimljivo jest činjenica da nas stvari kao što su nesavršena golotinja i smrad mogu toliko iritirati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemam pojma o kojoj seriji i osobi razgvarate. To spada u kulturološku zapuštenost :D
    Idem guglat.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jao, toplo preporučam, serija je jako dobra, posebno kasnije sezone, ispočetka je malo naporna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače pokvareni zubi, kurje oči i urasli nokti su zdravstveni problemi koji eskaliraju i otežavaju život ako se ne rješavaju na vrijeme, pa su kao takvi po mome neusporedivi sa sijedom kosom.

Tu ima nekoliko zanimljivosti - npr. sijeda kosa na ženi je zapuštenost, a na muškarcu normala (dapače, muškarac koji se farba uglavnom izaziva podsmijeh)

I drugo: puno češće od sijede susrećem loše pofarbanu kosu pa se pitam je li dovoljno dobro imati loše pofarbanu kosu da se ne bi dobio epitet zapuštenosti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Golotinja, bilo kakva me ne iritira, ali kod smrada... to mi bome sjeda na želudac.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lena Duhnam nije uopće zapuštena. (što god to trebalo značiti )

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma o kojoj seriji i osobi razgvarate. To spada u kulturološku zapuštenost :D
    Idem guglat.

I ja.
    Ne gledam tv.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Lena Duhnam nije uopće zapuštena. (što god to trebalo značiti )
    Uzivo valjda nije, ali njen lik u seriji je. Znam da se u jednoj sezoni nije tusirala i sama za sebe je rekla da smrdi ispod pazuha. Na naslovnici je bila ona, a ne lik iz serije.

Stranica 4 od 16 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •