Stranica 10 od 16 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 792

Tema: vanjski izgled i patrijarhat

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa ja sam shvatila da pravila oblačenja na poslu postoje upravo zbog tog prevelikog skretanja pozornosti
    za oba spola, u određenim situacijama si ne možeš pomoći da ti neke stvari ne privlače pažnju
    i to onda ometa i miče naglasak sa onog što je bitno

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se nagledam na plaži obješenih futrola cica, tone celulita i strija, a sve na mladim ženama, zapravo curama.
    Neke su još djevojčice pa su krcate celulitom i ponosno hodaju u vrućim hlačicama s dvadesetak kila viška.
    Mladi su sve deblji i deformiraniji zbog manjka kretanja i to je grozno.
    Bore, obješene cice su normalne na starijim ženama.
    U srednjoj školi sam imala profesoricu iz fizike; mladu, izblajhane kose, cice na izvolte, suknja brutalno uska i kratka, stegnuta u struku te štikla 10+ cm.
    Bila je visoka i jako zgodna i bila je toga svjesna.
    Izgledala je poput tada popularne Lepe Brene.
    Kad se tek zaposlila, dečki su slinili, cure se čudile, kolege čudno gledali.
    I to je trajalo kratko.
    Kad su skužili da je žena pametna i jako dobra profesorica svi su zašutili., a ona, onako zgodna i beskrajno draga se samo smješkala i "nabadala" u brutalno visokim i tankim petama.
    Rado je se sjetim jer sam zbog nje zavolila fiziku i ne samo ja. Učinila je da ju zavolimo.
    I imala sam odličan i dan- danas volim fiziku, a frendica ju je i studirala i sad i ona predaje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Toples - MM bi rekao da se rijetko skinu zene koje zelis vidjeti u toplesu, uglavnom se skinu one koje bolje izgledaju pokrivene.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I slazem se Tanci, mi smo imali jako zgodnu profesoricu u srednjoj, danas na FB puno nas su joj prijatelji. Ali je bila stroga i pravedna, decki u nju zaljubljeni, a curama uzor. Bas zato jer je bila komad, decki su povijest stvarno ucili, da je impresioniraju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Neki dan sam komentirala koji ću kupaći kostim uzeti na more, a mm kaže da na nudističkoj plaži ne bih imala tih problema... Da, tako je izgledala moja mladost, kad mi je najvažniji dio opreme za kupanje bio dooobar par tenisica jer smo obično išli daleko, bogu iza leđa, da možemo biti goli. Sad mi se više ne hoda toliko, a i bolje izgledam pokrivena, hehe...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam jako voljela oduvijek matku, i sad je volim ali mis e smućilo kad sam u srednjoj skužila da mi je omiljena profa pušačica

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kud baš sad ja išla nekaj gledati i ispalo da je umrla pred nepunih 2 mjeseca, baš sam i pomalo tužna zbog toga

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hebem ti buru
    pa, umjesto da na plaži pokazujem ispucane pete, površnu epilaciju, celulit i neurednu kosu, sad tu nabadam
    bit će da zato nisam imala omiljeni predmet kad mi ni jedna prof. nije gaće pokazivala
    gornji opisi profesora su meni apsolutno neprihvatljivi
    sise na izvolite i ultra kratka minica
    meni to za školu nije nikako
    ma ni za kakvo radno mjesto
    ja sam imala genijalnu prof. HJ
    ucili smo jer nas je bilo sram ne znati kod nje
    ne strah, vec sram
    tad je imala cca 50 god, uvijek njegovana
    kostimi, suknja do koljena, bluzica
    umjerena, odmjerena
    njegovana dama

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja radim u muskom okruzenju, i korisnici i kolege, zena je malo-ono sto sam definitivno zakljucila jest da je bitan stav a ne ono sto imas na sebi, jedino je vazno koliko zelis i znas postaviti granice...
    Sto uopce ne znaci da mislim da mozemo nilo kakvi na posao, ni zene ni muskarci jer adekvatnim prvim dojmom skracujes vrijeme uspostave kvalitetnog odnosa...

A sto se tice tih prvih dojmova-eto, pred kratko vrijeme sam bila u prilici komunicirati s nankarskom sluzbenicom (kredit), s popucan lakom na noktima, poprilicno crnim. Na prvu te iznenadi, ali ja odmah krenem konstruirati zasto je tome tako, zamisljam zenu u peoskom okruzenju, s brdo unuka lojima se bavi popodne...nisam ju zamislila u malom stanu, besposlenu i neurednu...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lijepa zena je lijepa zena.
    i u hlacama na crtu, ravnim cipelama i bluzi bez dubokog dekoltea.
    Ne vidim potrebu i smisao (pre)naglasavanja seksualnosti ( ne ljepote!) uvijek i stalno. I kad treba i kad ne treba.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja mislim da smo u tome dosta različiti
    neke žene bolje plivaju u tom osjećaju da su seksi i da ih se tako doživljava
    a neke se u situaciji da privlače pažnju malo zbune i čudno im je i ne vole
    i treće: na dane ovako, na dane onako

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, bas mi je nuzan osjecaj da sam seksi u razredu sa hrpom srednjoskolaca kojima sam profesor.
    Ili osjecaj da sam seksi kao medicinska sestra na urologiji npr.
    U prekratkoj suknji i uskoj uniformi .
    Totalno fora.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepa zena je lijepa zena.
    i u hlacama na crtu, ravnim cipelama i bluzi bez dubokog dekoltea.
    Ne vidim potrebu i smisao (pre)naglasavanja seksualnosti ( ne ljepote!) uvijek i stalno. I kad treba i kad ne treba.
    bravo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Lijepa zena je lijepa i ako se ne otusira 5 dana, ako je dlakava i tvrdih peta.
    Isto tako, depiliranje i tusiranje nece pomoci zeni koja je druga krajnost.

Sjecam se jedne poznanice koja je dala vise od pola svoje place na badic. Ja to nisam znala, pokazala mi je sliku badica na netu i ja, ne razmisljajuci sam rekla nesto u stilu: pa super je, samo je glupo dati 4000 kn za badic- zena koja ima dobro tijelo izgleda dobro i u onom za 300 kn, a koja ga nema, ni taj badic joj nece pomoci. Kako mi je bilo neugodno kad je rekla da ga je bas kupila.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.08.2016. at 15:16

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    smrdljiva, nenjegovana lijepa žena

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    hebem ti buru
    pa, umjesto da na plaži pokazujem ispucane pete, površnu epilaciju, celulit i neurednu kosu, sad tu nabadam
    bit će da zato nisam imala omiljeni predmet kad mi ni jedna prof. nije gaće pokazivala
    gornji opisi profesora su meni apsolutno neprihvatljivi
    sise na izvolite i ultra kratka minica
    meni to za školu nije nikako
    ma ni za kakvo radno mjesto
    ja sam imala genijalnu prof. HJ
    ucili smo jer nas je bilo sram ne znati kod nje
    ne strah, vec sram
    tad je imala cca 50 god, uvijek njegovana
    kostimi, suknja do koljena, bluzica
    umjerena, odmjerena
    njegovana dama
    Samo da potpisem ... jer ako je takvo oblacenje prihvatljivo i dobrodoslo kod profesorice.
    , onda bi bilo dobrodoslo da i srednjoskolke dodju tako obucene u skolu. Ili smo ipak licemjerni pa ne bismo da nam djeca takva idu u skolu?
    U nasoj osnovnoj skoli vrlo mlada psihologinja dolazi u uuskim i ultrakratkim suknjicama i premalim sakoicima. Dodje u razred rjesavati problem i razgovarati s ucenicima. Sjedne ispred cijelog razreda i prekrizi noge, suknja se podigne do gacica i pita u cemu je problem. Svi zasute, sline.cure deckicima od 13 godina, curama isto neugodno i nakon sutnje sbi odgovore da u stvari nema problema. Po meni kriva odjeva na krivom mjestu bez obzira.koliko se ona super ugodno i tome osjeca. Poslala je krivu poruku.

Imam osjecaj da stikla i minica mnogim zenama sluzi kao predmet moci i snage. Nije bez razloga da je cipela na petu gotovo obavezna u bankama gdke se radi sa strankama - pokazati da si mocniji.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isto tako, depiliranje i tusiranje nece pomoci zeni koja je druga krajnost.

Sjecam se jedne poznanice koja je dala vise od pola svoje place na badic. Ja to nisam znala, pokazala mi je sliku badica na netu i ja, ne razmisljajuci sam rekla nesto u stilu: pa super je, samo je glupo dati 4000 kn za badic- zena koja ima dobro tijelo izgleda dobro i u onom za 300 kn, a koja ga nema, ni taj badic joj nece pomoci. Kako mi je bilo neugodno kad je rekla da ga je bas kupila.
    Ma nemaš razloga da se osjećaš neugodno. Rekla si svoje mišljenje PRIJE nego si čula da je taj badić njen izbor. Ja se pitam zašto ti je pokazivala sliku badića s cijenom...da li bi izgledala bolje da etiketu s cijenom trajno ostavi na njemu... Druga stvar da ti je pokazala badić bez uvida u cijenu. Tada ti ne bi bila u situaciji komentirati 4000 kn. Puno je to za krpu, slqžem se s tobom.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U skolama bi svakako trebao postojatu dress code, ucenici imaju pravo na nastavu bez distrakcija u vidu preseksualizirane/ine odjece na nastavnicima.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A vrijedi i obratno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nemaš razloga da se osjećaš neugodno. Rekla si svoje mišljenje PRIJE nego si čula da je taj badić njen izbor. Ja se pitam zašto ti je pokazivala sliku badića s cijenom...da li bi izgledala bolje da etiketu s cijenom trajno ostavi na njemu... Druga stvar da ti je pokazala badić bez uvida u cijenu. Tada ti ne bi bila u situaciji komentirati 4000 kn. Puno je to za krpu, slqžem se s tobom.
    Nije mi pokazala cijenu, nego badic na web stranici gdje ga je narucila, pa se vidjela cijena.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Eto vidis da od tog komentiranja nema srece

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako je nekome neprihvatljivo seksi oblačenje profesorica, tako je meni neprihvatljiva duga kosa na profesorima, smotana ili ne u punđu, rep pa su mi neprihvatljive starke, tetovaže, naušnice... A takvih profesora na svakom koraku.
    Ima ih i u Miocu.
    Danas sam bila u McD u Rijeci i mladić na kasi ima rupu u ušnoj resici veličine pet lipa. Smučilo mi se i nisam mogla jesti.
    Od kratke suknje mi se nikad nije smučilo.
    Ni od moje, ni od tuđe.
    Najbolje bi bilo da smo jednobrazno odjeveni.
    Ko Kinezi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napravio ti je uslugu
    mcd je smeće

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je nekome neprihvatljivo seksi oblačenje profesorica, tako je meni neprihvatljiva duga kosa na profesorima, smotana ili ne u punđu, rep pa su mi neprihvatljive starke, tetovaže, naušnice... A takvih profesora na svakom koraku.
    Ima ih i u Miocu.
    Danas sam bila u McD u Rijeci i mladić na kasi ima rupu u ušnoj resici veličine pet lipa. Smučilo mi se i nisam mogla jesti.
    Od kratke suknje mi se nikad nije smučilo.
    Ni od moje, ni od tuđe.
    Najbolje bi bilo da smo jednobrazno odjeveni.
    Ko Kinezi.
    Odi u Ikeu na hot-dog.
    Tamo radi cura sa kompletno tetoviranim rukama, probusenim jezikom, nosom i obrvom, a u usima ima one tanjurice ko Afrikanke.
    Nazalost, nemam osjetljiv zeludac na to.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lako za "tanjuriće", ali kad to izvadi iz uha, ajmeeee.
    Ja to nemrem gledat.
    Kako će ti ljudi izgledat sa 70-80 pa i ranije?
    Ok, kad imaš celulit, bore, strije., krive zube... Kriva je majka priroda i otac karikaturist, ali ovo je namjerno i svjesno što neki rade svom tijelu.
    Takvi profesori, doktori ili med. sestre su vam prihvatljivi?
    I kad imaju 60 i izgledaju ko pijani mornari puni tetovaža i kojekakvih rupa po licu?
    Ja bih radije da me operira seksi kururginja, nego išarani i izbušeni kirurg u starkama.
    Možda je on i vrhunski, ali ja se ne bih osjećala ugodno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da, McD jest smeće, ali je i hod- dog. Pogotovo Ikein.
    Ne jedem ni to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cuj, u zivotu nisam vidjela izbusenog i iscrtanog lijecnika. Barem ne na vidljivim mjestima.
    ali sam se prekratkih suknji , preuskih uniformi i razdrljenih kuta nagledala.
    i to mi definitivno nije korektno prema pacijentima .

Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Uf, ja sam profa, i nema sanse da na sat odem u minjaku ili visokim petama. Sa tinejdzerima je ionako dovoljno tesko, i mislim da je pomalo sebicno privlaciti na sebe paznju na satu kad bi fokus trebao biti nesto drugo. Ne oblacim se bas ni ko baba, a i bezveze mi je da netko od 20 ili 30 godina nosi bluzice i odijelca u skolu. To je nakaradno s druge strane ekstrema.

Ne bi mi smetalo da me operira tetovirani kirurg ili da mi hranu kuha ispirsani tetovirani kuhar. Sve dok su higijenski standardi zadovoljeni.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zašto nastavnik ne bi smio doći na posao u trapericama i starkama? Što fali i duljoj kosi ako je čista i uredna?

Ja se npr.nagledam golih teen guzica u plitkim hlačicama dok sjede za instrumentom...pa mislim, to stvarno ne moram gledati i vrlo oštro reagiram.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam zasto bi mi uopce smetale traperice , starke, duga kosa, tetovaza ili nausnice na profesoru ( ili profesorici, uciteljici, teti u vrticu...).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam bila profa koja je bila u trapericama i adidaskama, minjak ne bi ni u snu obukla, a ni štikle, sva sreća da za posel mogu bit obućena kak hoću, a to je casual stil

omiljeni profač mojih klinaca je dečko koji je u kariranim košuljama i trapericama sjedi na klupi, dok učiteljice bar kod nas se natjeću koja će u višim štiklama i mršavije izgledati

mifija avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

A možda bi mogli preimenovat ovu temu u vanjski izgled i predrasude... Da ne predlažem ružnije nazive :p

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, netko je tu gore spomenuo da određeni stupanj atraktivnosti i uređenosti čak smatra ometajućim faktorom na poslu
    to je i moje iskustvo, volim se sredit, ali kad dobivam malo previše komentara na izgled koji su za nijansu preoduševljeni za moj gušt, smanjujem doživljaj, ne volim da to toliko privlači pažnju. Pogotovo s ljudima koje prvi put vidim i trebam dogovoriti nešto s njima vezano za posao, a vidim da su mi zbog izgleda pristupili na jedan skroz drugi način.
    Kad mi se netko na poslu obrati sa "lutko", "maco" i slično narastu mi rogovi, a određeni način oblačenja povećava šansu da će se to dogoditi.
    Ne znam koliko je to doista u direktnoj koleraciji, ali moje neko životno isksutvo je drugačije. Nikad mi se nije dogodilo da mi se muški rod tako obrati, od puberteta do četvrtog desetljeća evo. Nikad nisu ni fučkali za mnom, dobacivali, u školi šlatali iako sam bila od onih "najzgonijih" u generaciji, što god to značilo. Okretali, pridžavali vrata, propuštali me na cesti, jednom riječju ponašali se galantno prema meni, to da. I prije i danas, nema razlike, uglavnom vrlo neovisno da li sam u jeansu ii elegantno pa čak i kad malo nabacim Monroe hod u kukove.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja sam shvatila da pravila oblačenja na poslu postoje upravo zbog tog prevelikog skretanja pozornosti
    za oba spola, u određenim situacijama si ne možeš pomoći da ti neke stvari ne privlače pažnju
    i to onda ometa i miče naglasak sa onog što je bitno
    A da to je druga stvar, ako ti se vide bradavice, tange ili kako Alex reče muški dragulji(koji izraz), naravno da to podsjeća odmah na sex i to oba spola i to je onda problem normalno na radnom mjestu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Alli moram dodati i još jednu drugu dimenziju mene i mog odnosa sa muškim spolom. Iako vanjštinom odajem dojam slikovito rečeno cvijeta kojeg treba nježno ubrat i staviti pod stakleno zvono, mnogi ljudi, pogotovo određeni soj muškaraca zna udariti u kamen i nađe se nakon par rečenica zajapureno u klinču sa mnom silno se otimujući za vodstvo pokušavajući hitno uspostaviti alfa odnos. Mene najbolje poznaje moj muž i s obzriom na moju kompleksnost kao žene, ja sam imala sreće u životu da sam nabasala na čovjeka koji nema problema živjeti sa takvom ženom u sinergiji dijeleći prijestolje. U našem odnosu nema dominante jedinke, već i u četiri zida i prema vani djelujemo kao dominanti par, slično kao i u jednom vučjem čoporu.
    Sa ženama nemam taj problem, jer sam sa ženama popustljiva, tolerantna i rado im prepuštam vodstvo ili da imaju taj osjećaj. Međutim redovito godinama imamo problem sa drugim parovima jer se vrlo brzo u jednom grupi sačinjenoj od parova dogodi spontana podijela ženski versus muški klan, a muž i ja ne funkcioniramo po tim principima.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sa ovime hoću reći kako mislim da je vanjski izgled vrlo relativan pojam koji uključuje daleko više toga od onoga što nosimo trenutno na sebi, koji nam je stupanj urednosti, njegovanosti itd..
    Posljednje uređivanje od šafran : 09.08.2016. at 06:10

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa ne znam, ne bi bas mogla tako generalizirati. I sto znaci: atraktivnija u cijelosti kao osoba? To je nesto sto na prvi dojam ne mozes znati, a ovdje pricamo o vanjskom izgledu, koji nema nikakve veze sa karakterom.

Generalno, iz svog iskustva rekla bi da vise komplimenata sam uvijek dobila od atraktivnijih osoba, koje bi uocile i pohvalile nesto lijepo, mozda i zato jer im je samima to bitno, pa uoce. Kritike bi u pravilu dobila od osoba kod kojih bi se pak puno stvari moglo kritizirati, pa ti dodje da se zapitas, da li vide svoje "nedostatke" ili ih samo vide kod drugih, a na njima ih ne smetaju i nije ih briga?
    Na ovaj prvi dio, mislim da sam pojasnila donekle u mojim prethodnim postovima.

A ovaj drugi dio, ne znam odgovor, različiti smo, individualci.
    Ljudi mi ne upućuju kritike, nikad nisu, barem ne otvoreno, ali ni ja njima. Osim moje mame i tete, i u djetinjstvu i dan danas, moje velike kritičarke. Dobro, ajde mama je danas ipak posustala, ne može se nositi i sa mnom i zetom Njih dvije su dva ženska ekstrema u bezbroj toga, a ja sam negdje između njih dvije, jao niti jednoj ugoditi, srećom nikad me te njihove kritike nisu nešto specijalno dirale i pogađale, brzo sam valjda skužila da ne može nešto štimat kad obje za istu stvar kažu posve suprotno jedna od druge i još suprotnije od onog kako ja to vidim. I obje su od onih koje misle da uvijek i sve rade bolje od one druge, ili drugih

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koliko je to doista u direktnoj koleraciji, ali moje neko životno isksutvo je drugačije. Nikad mi se nije dogodilo da mi se muški rod tako obrati, od puberteta do četvrtog desetljeća evo. Nikad nisu ni fučkali za mnom, dobacivali, u školi šlatali iako sam bila od onih "najzgonijih" u generaciji, što god to značilo. Okretali, pridžavali vrata, propuštali me na cesti, jednom riječju ponašali se galantno prema meni, to da. I prije i danas, nema razlike, uglavnom vrlo neovisno da li sam u jeansu ii elegantno pa čak i kad malo nabacim Monroe hod u kukove.
    kad bolje razmislim, ni meni se to nije događalo dok nisam došla radit u grad u kojem radim

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Odi u Ikeu na hot-dog.
    Tamo radi cura sa kompletno tetoviranim rukama, probusenim jezikom, nosom i obrvom, a u usima ima one tanjurice ko Afrikanke.
    Nazalost, nemam osjetljiv zeludac na to.

Pričala sam neki dan s njom, bila je na blagajni na Ikea food.
    Žena je totalno draga i zanimljiva.
    I baš mi je kul da na "običnim" mjestima vidim "neobične" ljude.... Uvijek pomislim da ima nada za ovaj grad, ovu državu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i voli Ikein džem od naranče, baš kao i ja

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znači, čim se svi ili skoro svi spirsamo, stavimo tanjuriće itd., spašeni smo.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stvarno zanimljivo.
    Pretjerano trajno ukrašavanje tijela je koliko vidim mnogima ok i simpatično (na blagajni, nisam shvatila je li i u školi, bolnici...)
    Ali se zamjeraju uske kute, kratke suknje, "usahle" cice...
    Iako diskutiramo o vanjskom izgledu, saznala sam i da je cura iz Ikee simpatična.
    Naravno da je, a kakva bi trebala biti?
    Vještica, zato jer je istetovirana?
    Simpatičan je i profesor u starkama i s dugom kosom.
    Dapače, izvrstan je.
    Ali meni to nije primjeren vanjski izgled za profesora.
    Nekakva košulja ili polo majica i hlače te mokasine bih puno radije na njemu vidjela.
    Starke nosi moja kći i njena generacija, a ne profesor.
    Koliko god on bio mlad i otkačen.
    Slažem se i za medicinsko osoblje.
    Nije lijepo da se proziru tange kroz kutu.
    Ili bokserice sa srčekima kakve je imao ginekolog na Sv. Duhu kad sam došla na uzv.
    Takve stvari nepotrebno odvlače pažnju od bitnog, a to je struka i dobro obavljen posao.
    I na kraju; mi smo konzervativna sredina i ta cura iz Ikee je mlađima simpa, ali uvjerena sam da starije plaši i stvara im nelagodu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto ju vise budu vidjali to ce ih manje plasit. A ne obrnuto.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam osjecaj da stikla i minica mnogim zenama sluzi kao predmet moci i snage. Nije bez razloga da je cipela na petu gotovo obavezna u bankama gdke se radi sa strankama - pokazati da si mocniji.
    ignoriram ovaj novi zgraž zgraž val na temi

i vadim ovu rečenicu sa štiklom koja mi je baš zanimljiva
    možda zato i lupkaju, to isto daje jedan efekt "da te se čuje kad stižeš" i da malo i zvučno dominiraš prostorom
    nisam dosad tako na štikle gledala

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Marta, točno.
    Ali, šećem Ilicom neki dan i prolaze dvije crnkinje.
    Najnormalnije cure.
    Ali tamnopute.
    I svako malo se netko okrenuo i bulji u njih.
    Pretpostavljam zato jer su crne. Jako crne.
    A čisto sumnjam da su prve u Zagrebu.
    Zašto se kod nas istospolni partneri ne drže za ruke dok šeću gradom?
    I mogu ovako nabrajati do imendana.
    Koji je ono ambasador, mislim nizozemski, u intervjuu za tisak izjavio da je došao k nama s mužem?
    Komentari po portalima su bili užasni.
    Nismo mi zemlja spremna na izlazak iz patrijarhata i za prihvat različitosti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene ne plaši, vjerujem da je ikea sigurno dobro postavila kriterije odabira zaposlenika koji su i meni bitni (higijena i urednost prije svega), i uistinu mi je svejedno je li osoba spirsana ili nije, ali stvarno ne mogu povezati kako "ima nade za državu" zato što netko ultra-spirsan radi na blagajni.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku

U kojim bankama su obvezne cipele na petu? Ovo me jako zanima, jer sam radila u banci i suradjujem jako puno sa ljudima iz banaka i to za nisam nikad cula.

U vecini banaka i financijskih institucija postoje pravila o oblacenju, koja su obicno dio nekog internog pravilnika koji regulira vise aspekata poslovnog ponasanja. Koliko znam, na nizim razinama, salterskih sluzbenika propisano je nosenje sluzbene uniforme - kosulja/sako/suknja/hlace, dok na mangerskim razinama je propisano samo primjereno odijevanje koje obicno za muske znaci kosulja i odijelo, dok je za zene odijevanje puno slobodnije. Nikad nigdje nisam ni cula ni procitala obvezu nosenja cipela na petu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemam tu "pozitivnu diskriminaciju", da mi je netko tko odskače izgledom, eto npr. ekstremno se istetovira ili spirsa, automatski simpatičan. Nemam ni negativnu da mi automatski nije simpatičan. To mi je, onako, totalno površno.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 09.08.2016. at 11:12

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam tu "pozitivnu diskriminaciju", da mi je netko tko odskače izgledom, eto npr. ekstremno se istetovira ili spirsa, automatski simpatičan. Nemam ni negativnu da mi automatski nije simpatičan. To mi je, onako, totalno površno.
    Naravno. Ali da li se sjecate one reklame, mislim za sampon, gdje 2 cure prodaju nesto - sladoled? i veliki je red kod one koja ima lijepu kosu, a kod druge koja ima masnu kosu i perut nema nikog?

O tome pricamo ovdje, o vanjskom izgledu - da vi imate izbor od 2 osobe o kojima ne znate bas nista, samo vidite vanjski izgled, dakle samo vizualni dojam - jedna ima neurednu kosu, tetovirana, dlakave noge i pazuha, izgrizene nokte, nesredjena stopala, odjevena u poderane traperice, japanke i majicu sa nekim cudnim natpisom, npr. marihuana za sve, a druga uredjene frizure, manikirana, pedikirana, depilirana, u kostimicu i cipelicama na 5 cm petu. Koju bi na prvi pogled, bez ikakvih drugih info odabrali za razrednika svom djetetu?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Deaedi, brkaš nehigijenu i neurednost s nedotjeranošću.

Da biram između super-dotjerane učiteljice i učiteljice skromnog ali urednog izgleda, na prvu loptu bi odabrala drugu.

Imali smo učiteljicu iz prvog slučaja; na testiranju novih prvašića nosila je prozirnu bijelu bluzicu ispod koje se naravno vidio grudnjak.
    Nisam lajkala. I nije baš dobro ispalo; nije naravno do izgleda; mogla je ona biti super bez obzira na neprimjerene modne kombinacije, ali nije bila.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 09.08.2016. at 11:39

Stranica 10 od 16 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •