Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: plikovi nakon kupanja u moru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno plikovi nakon kupanja u moru

Pozdrav, prije par dana moj 5 ogodisnji sin se nakon kupanja u moru, pozalio na bol na koljenu, izgledalo je kao ubod komarca no nakon pola dana se ubod razvio u vodeni plik, koji je puknuo, takvih plikova ima Par na nozi. Vodila sam ga u turisticku ambulantu i mlada dr dala nam je klavocin i plivikol... ti plikovi izgledaju grozno, pogotovo jedan na pregibu koze. Jako sam zabrinuta, sutra ponovo idem na kontrolu.... jeste li imali slicnih iskustava?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Provjerite da nije impetigo. Dobiju ga djeca te dobi, na moru. Ja pušem na hladno, jer se djetetov, prošlog ljeta, u tri dana pretvorio u ogromnu ranu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sumlja na impentigo, daj si zguglaj ima ta tema i na rodi

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo imali prije mjesec dana impetigo, isti simptomi kao kod vas
    dobili klavocin i neku antibiotsku mast i proslo za 7 dana
    naravno ,ne smije se na sunce

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala puno ste pomogli...,,,, nema kupanja vise uzludiz ce mali taman proplivao.... ako ima jos neki savjet.... hvala

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad sam tak skuzila da je izgleda moja cura imala impetigo. Mi mazali sa Octenisept kremom, proslo za par dana. Jel moguce?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi smo mazali nekom jako hvaljenom antib. mašću Microbact. Ne smije se stvoriti krasta (bakterija se podvuče ispod). Barem je nama pedica tako rekla, a došli smo k njoj s ljetovanja i krastom veličine mog dlana. Nama je baš bilo za kirurgiju, ali kako malac ne surađuje predložila je da sami tretiramo ranu - ispiranje fiziološkom, skidanje kraste nježnim potezima sterilnom gazom i mazanje tom mašću. Tri puta dnevno. Lagano smo je prekrivali sterilnom gazicom, ali dovoljno da koža diše. U 8 dana se sve saniralo, a naše je izgledalo tako da se pedica ulovila za glavu od užasa. Više loše izgleda, nego što je. Valjda će vam i na kontroli reći nešto više, mada ja vjerujem da će za koji dan proći kod vas.

To je djelomično i zbog ljetnog pada imuniteta u djece, tako mi pedica bar objasnila.
    Posljednje uređivanje od palčica : 03.08.2016. at 23:28

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala svima za razmjenu podataka...je impetigo je i nakon terpapije klavocin+ batrion mast je bolje ima samo 4 koje su se posusile ali najgora je jedna kod pregiba kod guze ta je
    i najveca ali vec se osusila.... no na nezgodnom je mjestu . Moram priznati da sam prvi put cula za tu bolest, a s klincima sam prosla zbilja svasta.... znaci ne u plicak na masovne plaze... u principu je najbitnije odmah krenuti s terapijom no kako sam prvo
    mislila da je ubod komarca mazala 2 dana sinopenom i kad nije proslo otisla u turisticku ambulanti ali kad sam
    nazvala svog dr u zG odmah je rekao impetigo... ne ponovilo se.... koliko je vama dugo trajalo? jeste se poslije kupali ako ste na moru ili?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nama je dr rekla da je moguće da smo mi nosioci. Bili smo u viksi, tamo more prečisto, plava zastava, divota, a nije se te godine ni kupao. No, imao je ranu od uboda komarca i nas kao nosioce. Za 10 dana se rana zatvorila, još je nekih mjesec, dva trebalo da koža poprimi prijašnji izgled - vama će prije, on je imao ranu preko cijelih malih prsa. I raširenih nekoliko ranica, čak i na nosu, nogama koje sam mazala do nestanka.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je li krema plivikol (plimycol) ili betrion?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •