-
plikovi nakon kupanja u moru
Pozdrav, prije par dana moj 5 ogodisnji sin se nakon kupanja u moru, pozalio na bol na koljenu, izgledalo je kao ubod komarca no nakon pola dana se ubod razvio u vodeni plik, koji je puknuo, takvih plikova ima Par na nozi. Vodila sam ga u turisticku ambulantu i mlada dr dala nam je klavocin i plivikol... ti plikovi izgledaju grozno, pogotovo jedan na pregibu koze. Jako sam zabrinuta, sutra ponovo idem na kontrolu.... jeste li imali slicnih iskustava?
-
Provjerite da nije impetigo. Dobiju ga djeca te dobi, na moru. Ja pušem na hladno, jer se djetetov, prošlog ljeta, u tri dana pretvorio u ogromnu ranu.
-
sumlja na impentigo, daj si zguglaj ima ta tema i na rodi
-
mi smo imali prije mjesec dana impetigo, isti simptomi kao kod vas
dobili klavocin i neku antibiotsku mast i proslo za 7 dana
naravno ,ne smije se na sunce
-
Hvala puno ste pomogli...,,,, nema kupanja vise uzludiz ce mali taman proplivao.... ako ima jos neki savjet.... hvala
-
Sad sam tak skuzila da je izgleda moja cura imala impetigo. Mi mazali sa Octenisept kremom, proslo za par dana. Jel moguce?
-
Mi smo mazali nekom jako hvaljenom antib. mašću Microbact. Ne smije se stvoriti krasta (bakterija se podvuče ispod). Barem je nama pedica tako rekla, a došli smo k njoj s ljetovanja i krastom veličine mog dlana. Nama je baš bilo za kirurgiju, ali kako malac ne surađuje predložila je da sami tretiramo ranu - ispiranje fiziološkom, skidanje kraste nježnim potezima sterilnom gazom i mazanje tom mašću. Tri puta dnevno. Lagano smo je prekrivali sterilnom gazicom, ali dovoljno da koža diše. U 8 dana se sve saniralo, a naše je izgledalo tako da se pedica ulovila za glavu od užasa. Više loše izgleda, nego što je. Valjda će vam i na kontroli reći nešto više, mada ja vjerujem da će za koji dan proći kod vas. 
To je djelomično i zbog ljetnog pada imuniteta u djece, tako mi pedica bar objasnila.
Posljednje uređivanje od palčica : 03.08.2016. at 23:28
-
hvala svima za razmjenu podataka...je impetigo je i nakon terpapije klavocin+ batrion mast je bolje ima samo 4 koje su se posusile ali najgora je jedna kod pregiba kod guze ta je
i najveca ali vec se osusila.... no na nezgodnom je mjestu . Moram priznati da sam prvi put cula za tu bolest, a s klincima sam prosla zbilja svasta.... znaci ne u plicak na masovne plaze... u principu je najbitnije odmah krenuti s terapijom no kako sam prvo
mislila da je ubod komarca mazala 2 dana sinopenom i kad nije proslo otisla u turisticku ambulanti ali kad sam
nazvala svog dr u zG odmah je rekao impetigo... ne ponovilo se.... koliko je vama dugo trajalo? jeste se poslije kupali ako ste na moru ili?
-
Nama je dr rekla da je moguće da smo mi nosioci. Bili smo u viksi, tamo more prečisto, plava zastava, divota, a nije se te godine ni kupao. No, imao je ranu od uboda komarca i nas kao nosioce. Za 10 dana se rana zatvorila, još je nekih mjesec, dva trebalo da koža poprimi prijašnji izgled - vama će prije, on je imao ranu preko cijelih malih prsa. I raširenih nekoliko ranica, čak i na nosu, nogama koje sam mazala do nestanka.
-
je li krema plivikol (plimycol) ili betrion?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma