Stranica 38 od 56 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2782

Tema: Odbrojavanje 04/2016 by vjerujem u bolje sutra

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj CHIARA... prvotno napisa Vidi poruku
    Mami na sta ste isli? IVF ili IUI?
    Ivf.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Jutro cure. Kava, caj i kakao su skuhani. Posluzite se.
    Mami pretpostavljam da ste imali prirodni ivf. Mozete pokusati i sa stimuliranim, ipak su vece sanse.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj CHIARA... prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro cure. Kava, caj i kakao su skuhani. Posluzite se.
    Mami pretpostavljam da ste imali prirodni ivf. Mozete pokusati i sa stimuliranim, ipak su vece sanse.
    Hvala na kavici!
    Ne draga, stimulirani. Nakon toga sam odlučila da više neću jer mi vjerovatno nijr suđeno. Imam dvije prekrasne cure i imala sam osjećaj da tražim kruha preko pogače i da tako mora biti, alu nada je ostala i ne jenjava. Nekako imam osjećaj da to nije kraj. POnekad se osjećam krivom što ne mogu prihvatitu da imam njih i da sam ustvari jako sretna nego sebično želim još. Ma ne znam svašta mi se mota po glavi...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Imas li sta smrzlica da jos pokusas? Ne, nisi sebicna, jednostavno imas tu zelju i bilo bi steta ne ostvariti je.Sta cure kazu? Da li imaju zelju za bebom?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Mami - ne mozes tako razmišljati. Mozda bi bas 3.ivf bio dobitni
    Ne znaci ako 2 nisu da je to neki znak. Koliko je samo trudnoća iz 3.pokusaja a i vise jos si mlada i jos mozes!! Samo naprijed. A to sto imas vec dvije cure je samo plus, bit ce ti lakše kroz sve to prolaziti nego nekome tko nema ni jedno

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nemam smrzlića.
    Cure žele, stalno pričaju o bebi.
    Hvala vam na podršci.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Mami znas da imas nasu podrsku.
    Mona ti si ovaj ciklus bez klomifena? Malo sam se pogubila. Sigurno si pisala, ali sam zaboravila. Meni je po svemu sudeci jucer navecer bila O jer me jos i sad sve probada i boli. A gin je rekao da folikul izgleda deformirano kao da ce svaki tren puknuti.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Update: Opet nekakvu krv vidim, kad se brisem... Nadam se da je ovulacijsko krvarenje, a ne da cu opet dobiti M ranije kao prosli mjesec. Od kad imam tu fu....g cistu, sve mi se poremetilo.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Chiara nadam se da je o.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Chiara - ovaj ciklus sam na Klomifenu 3-7dc. O je danas vjerojatno ali jos me pika dole sto znaci da jos nije bila.

Iako meni rijetko raste temp nakon ovulacije sto me odmah spusti na zemlju :/
    Držim fige da ti je bila ovulacija

Bajbiblue avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Imam jedno pitanje, zanima me da li mogu otkriti da li ja imam O uopšte. Iako jednom kad sam preventivno otisla na pregled i uzv. doktor je vidio folikulu na jajniku pred pucanje i dao inekciju i rekao da mi ovulacija dolazi. Da li to znači da imam O svaki mjesec? Buni me to što mene pika jajnik kako kad i ne bude to jak bol.. i imam sluz ali ne u velikoj količini.. Ili ne mora značiti da imam svaki mjesec O ?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Ovulacija ti je kao pikanje jajnika, rijetko kad je to jaka bol. To je dobar znak.
    Mozes si kupiti trakice pa pred ovulaciju ih piškiti i one ce ti pokazati da li dolazi do O.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Bejbi vidim da ti je Mona vec odgovorila nesto, pa cu se nadovezati.
    Ne moras imati ovulaciju svaki mjesec. U godinu dana i savrseno zdrava zena moze imati anovulatorni ciklus, tj ciklus bez ovulacije. Ti ciklusi su malo duzi od uobicajenog. Ovulaciju mozes pratiti lh trakicama, folikulometrijom, mjerenjem bazalne temperature, po izgledu sluzi (Billingsova ovulacijska metoda), mikroskopom Maybe baby...To pikanje je ovulacija. Ja sam jedan mjesec mislila da ovulacije nije bilo i dosla sam na pregled i ipak je bila, a nije bilo pikanja nego nekakva napetost i napuhnut trbuh, tako da ne mora bas biti pikanje.

Bajbiblue avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Mona: hvala ti
    Chiara: napuhan trbuh kao pred menustraciju? To imam takodje nekako sredinom ciklusa. Mora da je to to

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Bajbiblue meni je upravo u ovom dobitnom ciklusu bio znak za pred O napuhnut trbuh i napetost velika, kao blagi menstrualni bolovi... o tome sam bas tada i pisala ovdje i pitala cure za iskustva, jer nikada nisam prepoznala to pikanje jajnika!
    Meni ti je svaki treci ciklus bio anovulatoran i trajao je po 65+dana. Kad izracunas, ja sam godisnje imala max 5 ovulacija! Pratila sam i trakicama, i temperaturu i sluz i sve. Ginekolog mi je rekao da imam blago policisticne jajnike ali da to ne bi trebalo smetati zacecu. Al eto, godinu i pol dana je smetalo, i evo prvi ciklus kad sam pila vrkutu dogodilo se moje cudo.
    Iako ja vjerujem u ono da se sve dogadja u svoje vrijeme, vjerujem i da je vrkuta napravila malo reda u mom organizmu.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Narancice - da li si uvijek imala povišenu bazalnu? I prije ovog ciklusa? Ja ne znam sto cu s tim... stvarno mislim da je to problem kad dođe do ovulacije a temp ostane niska.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj MonaLi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam sto cu s tim... stvarno mislim da je to problem kad dođe do ovulacije a temp ostane niska.
    Temperatura se mora mjeriti svaki dan ciklusa, od prvog dana menstruacije. Uvijek u isto vrijeme, prije ustajanja ( i nakon bar 6 sati ležanja). Meni je najpraktičnije mjerenje ispod jezika.
    Odmah upiši točan rezultat, sa decimalama. Možeš u mob, ali dobar je i papir i olovka.

Bitno je da temp u drugom dijelu ciklusa SKOČI za barem pola stupnja (0,5) u odnosu na prvi dio. Nije važno da li je niska ili visoka u odnosu na termometar, ili druge ljude. Važno je samo da tebi skoči za najmanje pola stupnja.
    Ako imaš 35,9 u prvih četrnaestak dana, onda je temperatura od 36,4 dobar znak da je ovulacija nastupila.

Ako tako povišena ( za tvoj organizam, ne povišena u odnosu na normalnu temperaturu tijela) ostane 16 dana, 17. dan možeš biti gotovo potpuno sigurna da si trudna i bez testa No, naravno, ako se mjeri redovno.

Oprosti ako sam predosadno pisala, ja to kao učitelj

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Narancice - da li si uvijek imala povišenu bazalnu? I prije ovog ciklusa? Ja ne znam sto cu s tim... stvarno mislim da je to problem kad dođe do ovulacije a temp ostane niska.
    Ukoliko mi temperatura ne skoci, mogla sam pretpostaviti da ce taj ciklus biti jedan on onih duzih.
    Onda se poklopi da taj ciklus nema niti pms-a, niti bolnih grudi niti icega sto bi ukazivalo da M stize. Ukoliko se O dogodila, moje sise nabubre i budu bolne, temperatura je visoka kao sto sam i rekla i pocnu vidljivi znakovi da se nesto dogadja.

Ma pisala sam ja sve svoje simptome i nedoumice ovdje tijekom ciklusa samo je tesko to sve popratiti... bilo je i ciklusa gdje sam bila sigurna da sam T, medjutim M bi dosla tocno 14 dana od ovulacije.
    Sada kad je to napokon iza mene lakse mi je sve to nekako sagledat, medjutim dok se sve to dogadjalo vjeruj mi da sam i ja imala kosmar u glavi i pokusavala razaznat sto se kad dogadja - odnosno ne dogadja, i sto to tocno nije u redu samnom.

Mona u kakvoj si sada fazi? Jel prosao LH peak?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Beti - hvala na pojašnjenju, mjerila sam ja prije bazalnu i znam kolika je kad skoči... Prije 3 mjeseca sam imala onaj školski graf, sve 5. A zadnja 3 mjeseca dođe do ovulacije (na Klomifenu sam pa mi i doktor potvrdi) ali bazalna ne poraste i ne dođe do M na vrijeme. Doktor kaže da to nije mjerilo ali ja imam osjećaj da to nije u redu i ne mogu se pomiriti s tim. Čim vidim da nema porasta temp znam da ništa od pms-a i ičega.

Narancice - e upravo to, kad sam imala školski graf taj ciklus sam znala u dan kad će doći M, i imala sam bolne grudi... ali toga više nema. Kažu da ako je došlo do ovulacije da bazalna mora skočiti... ali meni neće, baš me sad zanima ovaj ciklus ali ne nadam se previše.
    Lh peak sam ulovila u petak ja mislim i ostala bez trakica, čekam kineze da stignu, ali mislim da će danas biti O, jer dole još osjećam kaos, ma... nemam pojma

Dosadna sam već sama sebi ali ne mogu si pomoći...

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jutro!

Ja sam prenatrpana raznim obvezama, ne stignem ništa a kamoli na forum skoknuti pa se sad brzinski javljam..

Što se tiče marulje, za sluz je dušu dala. Stvarno curim ko iz kabla. Prepuna sam one prozrne, vodeno - rastezljive sluzi!!!!

Ne stignem ni o danima ciklusa razmišljati, bebimo stalno bez opterećenja...Lijepo nam je jako!

Potrajat će mi ovo burno razdoblje oko posla i svega još kojih mjesec i pol, ma neka, i bolje mi je kad ne razmišljam o ovome stalno.
    Poslije nove godine ću se onda tome posvetiti, pretragama i tako. Dotad, mozak na pašu

Kisssss <3

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobar dan curke!

Natalie38 i MAMI2 molim vas nemojte se deprimirati. Godine ne znace da je kasno ili da su sanse odbrojane. Ja sam vam cisti primjer. Za dva i pol mjeseca okrenut cu 40. Ali razumijem vas. I sama sam bila u toj fazi. Ja to ne mogu, pregazile su me godine, proslo je moje vrijeme, kaj sam cekala tak dugo... Imam troje pokemona doma i milion puta sam si rekla ma kaj trazis kruha nad pogacom. Da vam budem iskrena nakon tri ciklusa minusa vec sam polako odlucila odustati i bas onda je stigao plusic. Znaci nema odustajanja...sve vas ceka jedna mrvica.

E sad imam jedno pitanje za vas. Za dva tjedna imam prvi pregled, a do onda mi je gin rekla neka pijem folnu kiselinu. Nisam niti u jednoj trudnoci pila, pa vas molim za savjet sta je najbolje uzeti.

Svim cekalicama i odbrojavalicama i da sto prije ugledate svoje plusice

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Iva, ja sam pila Twinlabov Prenatal. On u sebi ima folnu i ostale potrebne stvari. Ako bas želiš damo folnu, preporučila bih solgar.
    I sad pijem Prenatal, iako nisam trudna. Ali i dobro ga je piti uoči potencijalne trudnoće, a i dok se doji.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

♥ Lista za: 31.10.2016 ♥

(Ne)čekalice:

anka91~~~~~~~~~~~~~~~51.dc II
    Suncokret1983~~~~~~~~~~~47.dc
    Narancica~~~~~~~~~~~~~~40.dc II
    iva_777~~~~~~~~~~~~~~ 39.dc II
    Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
    mono111~~~~~~~~~~~~~~ 25.dc
    šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~ 25.dc

Odbrojavalice:

anaja ~~~~~~~~~~~~~~~~21.dc
    Natalie38~~~~~~~~~~~~~~ 20.dc
    angiebanangie~~~~~~~~~~~~16.dc
    monaLi~~~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
    xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
    November~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
    mami2~~~~~~~~~~~~~~~~ 9.dc
    marle ~~~~~~~~~~~~~~~~ 9.dc
    Jagodicabobica~~~~~~~~~~~ 8.dc
    nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~ 7.dc
    Tocekica~~~~~~~~~~~~~~~ 4.dc

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Curke evo mene sa fm. Ovulacija je bila, a nisam vise ni krvarila. Samo onda nakon nuzde, na wc papiru kap-dvije. Mpo kaze ovulacijsko krvarenje. I dobila sam testice za trudnocu sa e-bay-a od sogorice pa cemo piskiti...
    Posljednje uređivanje od CHIARA... : 31.10.2016. at 14:33

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Chiara - sretno sa testicima
    I meni upravo stigle LH trakice iz Kine
    U srijedu imam FM

Danas me bas boli dole, ali ko upala mjehura onak. Jos me nikad ovulacija nije tak bolila. Jel to normalno?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Mona ako se sjecas, neki dan sam kukala kako me nista ne probada i ne boli me. I stvarno, ovulacija nije bila. U subotu navecer i nedjelju me bolilo i danas na utz se vidilo zuto tijelo. Po meni, trebalo bi se malo osjetiti.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Da, mene vec 3 dana boli desni jajnik ali danas me drugačije boli, bas onak nepoznato, koda imam neku upalu.
    Isss da bar imam kameru neku da provirim kaj se događa mislim da je meni O bila jucer ili danas :/

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Vidjet ces u srijedu da li je bila O. Kad ces na konzultacije za mpo?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Sad sam pisnula Lh kaj je stigo danas. Neke ljubičaste trakice, a narucila sam zelene, al ok. I skroz je tamna trakica. Kak jos? U subotu je bila isto skoro peak.

Na MPO konzultacijama sam iduci utorak

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ne znam ti za trakice. Ja sam brzo odustala od njih jer mi tada nisu nikako pokazale O. Ajde brzo ce ti taj drugi utorak pa ces sve saznati.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Da, nadam se. Mislim da bi 12.mj mogao biti Aih... vidjet ćemo

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Jutro, kavica!

Mona pojma nemam, ako je u subotu bio "skoro"peak onda je moguće da je jučer bila o i da je trakica to uhvatila. Zar nije netko pisao nedavno da je imao peak baš na sam dan o, potvrđeno kod gin.
    A budući da si na klomifenu je jače izraženo. Šta kaže temp.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Od temp jos nista, bas sam mjerila...
    ma bezveze...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jutro! Evo ja prijavljujem 2 DC

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pola teksta mi je nestalo.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Jutro cure. Ja evo prijavljujem jutarnje mucnine grozan osjecaj bome!

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Mona kako ti se krece temperatura?

Anka ja uopce nemam mucnine! Mrvicu mi se pojacao iscjedak, i da mi grudi nisu ultra sensitive ne bi ni znaala da sam trudna! Glavobolje su prestale, tu i tamo se javi metalni okus u ustima i 2kg sam u plusu
    Sa starijom curkom sam mucnine dobila na 16dpo, i trajale su do 12-tog tjedna.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Joj narancice meni evo danas prvi dan da mi je mucno i to jako. Do sad je sve bilo ok.

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Nemoj samo biti gladna, grickaj suhe krekere, meni je jogurt znao pomoci i donatMg., bademi... jedi vise malih obroka, i probaj sto manje zacinjeno.
    Isprobavaj pa si nadji nesto sto ti odgovara.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Jutro. Kad vas cujem da vam je mucno, mislim si nema veze za mucnine samo da sam trudna. Sve bih pregrmila, i mucnine i povracanje i 20+kg...
    a gdje nam je jagodicasto voce???

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Narancice - jos nista od temperature. Danas vise nemam ni bolove dole.

Chiara - tak i ja razmišljam, zavidim svima na mučninama, hoću i ja

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Mona oni koji nas citaju ce pomisliti da smo lude sto zelimo mucnine.
    Narancice sutra imas pregled?
    Anka jesi isla na utz stitnjace?

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Chiara jesam sve je ok nema nikakvih promjena. Isla sam cim sam napravila test vadit krv i onda su mi povisili dozu tableta pila sam od 25 sad pijem naizmjenicno 25,50

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Chiara - kad piškis? Koji dan računaš kao O? Ja mislim da cu jučerašnji... moram jos čekirati trakicu danas.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

♥ Lista za: 1.11.2016 ♥

(Ne)čekalice:

anka91~~~~~~~~~~~~~~~52.dc II
    Suncokret1983~~~~~~~~~~~48.dc
    Narancica~~~~~~~~~~~~~~41.dc II
    iva_777~~~~~~~~~~~~~~ 40.dc II
    mono111~~~~~~~~~~~~~~ 26.dc
    šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~ 26.dc

Odbrojavalice:

anaja ~~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
    Natalie38~~~~~~~~~~~~~~ 21.dc
    angiebanangie~~~~~~~~~~~~17.dc
    monaLi~~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
    xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
    November~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
    mami2~~~~~~~~~~~~~~~~ 10.dc
    marle ~~~~~~~~~~~~~~~~ 10.dc
    Jagodicabobica~~~~~~~~~~~ 9.dc
    nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
    Tocekica~~~~~~~~~~~~~~~ 5.dc
    Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2.dc

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Chiara - kad piškis? Koji dan računaš kao O? Ja mislim da cu jučerašnji... moram jos čekirati trakicu danas.
    Nekako mislim da je najlogicnije racunati nedjelju kao 1 dan (ono kad me probadalo i bilo kap krvi). Betu tek 18.11. vadim (ako docekam). I pijem duphastone do daljnjeg.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Pijes duphaston od jucer jel? Koliko dnevno?
    Čudi me tako daleko datum za betu. Ako nema trudnoće vec bi 13-14.11 trebala dobiti M.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Duphaston se pije od potvrde ovulacije, ne ranije jer moze zeznuti ovulaciju, odgoditi ju ili da je uopce ne bude. Pijem 2 na dan. U Ri se uvijek ceka 3 tjedna za betu jer ako nekom kasni M, nece vaditi betu dok mu ne kasni tjedan dana. Ja nekako racunam 12.11. ali na progesteronu uvijek kasni M.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Mona koliko dugo si na klomifenu? Citam da se pije 3 mj pa se onda pauzira. Kako ce ti raditi inseminaciju bez klomifena?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Meni je prošli put na duphastonu došla 26.dc... znam da se pije tek nakon O, ja ga često uzmem, a prije mi ga je davala i moja soc gin.
    Ja sam pauzirala prošli ciklus, ali moj gin kaze da nije potrebna pauza, ako ne smanji endometrij. A i ja sam na najmanjoj dozi. Iduci ciklus ga opet ne uzimam pa ćemo vidjeti sto ce mi reci u Petrovoj na to sve

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •