MonaLi: imam pitanje, MM je danas radio spermiogram, al nazalost do ponedjeljka moram cekat iako su rez gotovi.. Zanima me, odnio je u roku pola sata uzorak, al dok je dođao u labarotorij, uzorak je postao rijedak kao tečni jel to normalno?
MonaLi: imam pitanje, MM je danas radio spermiogram, al nazalost do ponedjeljka moram cekat iako su rez gotovi.. Zanima me, odnio je u roku pola sata uzorak, al dok je dođao u labarotorij, uzorak je postao rijedak kao tečni jel to normalno?
Joj mogu ti reci da stvarno jesam. Pogotovo zato sto nam se sve to skupa otegnulo. Jos 4 dana duphastona i onda cekamo M. I molimo Boga da cista ode.
Bejbi kod nas je situacija takva da smo na korak do potpomognute oplodnje. Meni je dragi nosio 2 puta spermice, uvijek unutar sat vremena i nikad nije bilo problema tako da mislim da nemas razloga za brigu.
Ne bih ti stvarno znala. Nama je bila normospermija. Nije mi uopce spominjao nista za uzorak tako da mislim da ga nije vise ni gledao nego samo predao.
Kako ste sve to vi podnijeli? Kako se osjećate? Želim ti puno sreće na potpomognutoj, da što prije ugledaš dvije crtice <3
Mi smo ti sad dosli do te faze da nam je svejedno kako cemo dobiti dijete, samo da ga dobijemo. Ako to znaci da moramo na potpomognutu, probat cemo i tako. Pomirili smo se s tim da nam prirodnim putem bas i ne ide jer se trudimo 2 godine i nista. Sretno i vama.
Jutro!
Kavica!
Jutro curkice.
Mami, hvala na kavici, posluzit cu se.
Evo pisnula jutros (14dpo), nula bodova. Izgleda da nista od ovog ciklusa, a nis, idemo dalje. Jos dva ciklusa i bit ce godina dana od kad sam prvi put zatrudnila. Kako vrijeme leti!
Muzic i ja uzivali jucer, bili na izletu, dir po Ljubljani. Susjedi su nas bas lijepo ugostili, naklopali se i opustili, super je bilo. Danas malo ciscenje po stanu pa do mojih na rucak, laganini.
Sta ima kod vas, zene?
Jutro cure, evo i mene na kavi! Mi koliko toliko pokrili ovaj ciklus, a sad iščekivanjeJučer bili na obiteljskom druženju, igrala se s klincima od bratića i sestričine, cijeli dan sam s njima trčala po dvorištu, pa bojale bojanke, pa pričale priče, nisu htjele da idem kući. Baš sam uživala s klincima
jedva čekam kada ću tako trčkarati i za svojima. Uhvatilo me gledanje po internetu dječje opreme, pa gledam kolica, gledam krevetiće, nisam normalna
Idem čitati zaostatke, vidim i neke nove nickove, želim vam dobrodošlicu u ovaj naš mali kružok :D
Cure pozzz,
Evo da se i ja vama priključim na ovoj temi
Naime, planiram T, od ovog mjeseca ( nije još bila O, pratim trakicama ), imala sam krajem 7.mjeseca drugo spontani, kiretaže ( dvije ) i rekla dokt.da mogu u planiranje čim dobijem M ( ovo jd već druga ), iako mislim da mi se sve poremetilo...27 dc ( u prošlom ciklusu) debljina endometrija je bila 4 mm, i kad sam bila na uzv dokt.kaže ma nećete vi još dobiti M, po endometriju sam kao na početku ciklusa ( jer on svakim danom raste ) i ja za dva dana dobila M.
Nije mi ni približno bila kao i prije spontanog, i onda sam jos vukča neli smeđi iscjedak tri dana :/
Zašto me to brine, ?, zato jer znam da kod oplodnje debljina endometrija mora biti oko 8 mm, da bi se oplođeno jajašce ugnijezdilo, i bojim se da mi je to radi kiretaže ili nečega :/ narušeno, tj.da endometrij se neće zadebljati i da neće moći doći do implatacije.
Nakon prvog spontanog sve mi se vratilo u normalu odmah nakon prve M, a sad je ovako.
Morala sam na kiretažu u 9 tt, pa sam nakon 8 dana jako prokrvarila, sumnjali su na ostatak posteljice i onda me opet kiretirali. Prvu M sam dobila 25 dana nakon prve kiretaže, znaći već 17 dana nakon druge kiretaže.
Možda mi se radi toga sve poremetilo.
Oprostite na podužem postu
Ima tko takva sl.iskustva ili sl ?
Hvalaaaa
Mono dobrodosla. Nemam problema sa endometrijem, ali znam da ako i iduci ciklus budes imala tanki endometrij, mozes uzimati sok od cikle i ananasa za podebljavanje. Ako ne pomogne, ginekologica ti moze prepisati Estrofem.
Chiara,
Hvala na odgovoru. Svakako ću probati bez obzira uzimati sok od cikle i ananasa, naškoditi ne može.
Pretpostavljam da se to mora piti svaki dan, od početka ciklusa??
Svakako prije ovulacije moras poceti s tim da bi do tada se podebljao. Meni je u vrijeme ovulacije znao biti i 13mm pa me ginekologica pitala da li nesto pijem da mi je tako debel endometrij, a nisam nista koristila.
Chiara, a koji sok si kupovala? Onaj bio neku jelda??
Angie zao mi je
Mono nisam koristila jer mi je endometrij prirodno deblji. Bilo bi najbolje kad bi sama u sokovniku iscijedila ciklu, ali u nedostatku toga pomoci ce i taj bio. A ananas ne iz kompota nego pravi sirovi.
♥Lista za: 18.9.2016 ♥
(Ne)čekalice:
Narancica~~~~~~~~~~~~~~ 59.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~ 55.dc
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~ 42.dc
suncokret1983~~~~~~~~~~ 42.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice:
November~~~~~~~~~~~~~ 24.dc
Chiara ~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
marle ~~~~~~~~~~~~~~~ 21.dc
Jagodicabobica~~~~~~~~~~ 17.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
Tocekica~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~ 10.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
angiebanangie~~~~~~~~~~~ 1.dc
Mona sad sam u "umjetno izazvanom ciklusu" 5 dana estrofem i 15 dana duphaston, kad bih trebala dobiti M? Nakon koliko dana od zadnjeg duphastona?
Bajbi - nažalost nemam pojma kako bi to trebalo izgledati, moj dragi je to tamo obavio, uz najveću muku ikad kaže
Chiara - a i ti si na Duphastonu? Joj i ja danas zadnju popila, valjda će kroz 3 dana doći M
Mono - dobrodošlaJa sam pila taj čaj od cikle, i stvarno djeluje, kad sam god pila endo mi je bio savršen, a sad ovaj zadnji ciklus nisam pila i bio je samo 7.5mm... Imaš u DM-u ili onaj iz Kauflanda... Ok su...mislim fuj ali djeluju
![]()
Mona,
Sigurno ću kupiti. Već sutra, dns mi je 8 dc pa se možda stigne zadebljati do O
I od ananasa mi je Chiara napisala pa ću i taj piti.
Evo samo da javim da sam kupila sok od cikle i cijeli ananas, popila sam dva dcl soka ( odvratan jeee ) i pojela skoro cijeli ananas.
Pa ćemo vidjeti učinak.
Pozzzz
Mono - ja ga mogu popiti ali jedino na eksajde sretno onda ovaj ciklus, da bude dobitan.
Ako zelis s nama na listu samo reci pa te stavim sutra.
Hvalaaa
Na kakvu listu??
Nisam čitala sve postove, ima ih dostaa
Jutro, kavica!
Mono na listu gdje odbrojavamo do m i svaki dan je objavljujemo. Tako se pratimo kroz ciklus.
Jutro svima! Citam vas ali nikako da se prijavim. Meni je danas 11 dc pa molim da me dodate na listu, da mogu odbrojavati sa vama. Nadam se da cete mi donjeti srecu kao i u mojim prijasnjim odbrojavanjima
Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk
Jutrooooooooooo curiceeee
Kako smo danas? Kiša pada joooj tako mi se spava a moram raditi
Meni je danas 25 dc, za vikend sam dosta osjećala maternicu bila je nekako nabubrena i naduta, ne bolna al onako, znala sam da je tu. I bilo je dosta sluzi, guste, bijele. Danas više ne toliko, ni maternice ni sluzi. Vjerujem da će M skoro.
Bajbiblue - javi razultate spermiograma i držim fige da bude sve super!
Eci, mono, dobrodošle i čim prije ugledale svoje plusiće![]()
Pridružujem se na kavi. November i meni se spava, još jučer je bio težak dan. Eci i mono111 dobrodošle. Kod mene niš novo, da nemam listu nebi ni znala koji mi je dan ciklusa...nikakve sluzi ni niš...
Jutro cure. Mami hvala na kavici. Eci dobrodosla. Mono ja sam sok od cikle pila za anemiju. Znam da je odvratan, ali kad znas zasto to radis, onda ces malo i potrpiti... Bejbi javi kakav je spermiogram.
Mogu vam reci da razmisljam cak da nalozim jer mi je hladno. A i ovo vrijeme mi je nekako depresivno.
♥Lista za: 19.9.2016 ♥
(Ne)čekalice:
Narancica~~~~~~~~~~~~~~ 60.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~ 56.dc
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~ 43.dc
suncokret1983~~~~~~~~~~ 43.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~ 28.dc
November~~~~~~~~~~~~~ 25.dc
Odbrojavalice:
Chiara ~~~~~~~~~~~~~~~ 23.dc
marle ~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
Jagodicabobica~~~~~~~~~~ 18.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
Tocekica~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
Eci ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
mono111~~~~~~~~~~~~~~~9.dc
angiebanangie~~~~~~~~~~~ 2.dc
Chiara, evo dobili smo nalaz. Hvala ti sto si se sjetila i mene.. Iskreno da ti kažem ja ovo pola razumijem,pola ne..
PH vrijednost: 9,00
Volumen:2 ml.
Viskoznost:1
Broj spermatozoid: 120
Broj SP.u ejakulati: 240
Progresivno pokretne u pravcu: 50%
Slabo pokretne u pravcu: 18%
Pokretne u mjestu:14%
Nepikretne: 18%
Vitalnost: živih 72%
Nezivih: 28%
Fruktoza: 0,4
Napomena: prazno nema nista.
Jel ovo OK nalaz?
Da li kod broja spermatozoida pise i jos neka brojka? Npr. 10 na nesto, ili neka skracenica?
Bajbi, meni nalaz izgleda ok, al svakako treba stručna osoba pogledati.
Nego, 25 dc, a ja počela sa spotingom! Sad sam baš bila na wc kad ono iznenađenje! Zato me i boluckala maternica! Izgleda da su mi čajevi skratili ciklus i maknuli bolne pms-ove!!! Joj, ne znam, sretna sam zapravo. Ako bude školski ciklus, 28 dana, bolje ću moći i O pratiti. Nadam se. Sad čekam da procurim zastvarno i prijavim 1dc.
Piše ovako: Više od 20x10 na šestu /ml
Ja sam pitala u labarotiriju da nam objasne nalaz, rekli su da ima malo bakterija, ali da je ovo jedan uredan nalaz, a sad opet nešto ne znam..
Beti, nalaz je radjen nakon 30-35 minuta.. Tada smo zapravo predali, apstinencija 3 dana.. A ja opet mislim da je moglo više biti pokretnih, ali ima 14% pokretnih u mjestu. Nadam se da je ovo dobar nalaz, sada ja treba da počnem sa svim testovima.
Na običnom ginekološkom pregledu su mi rekli da je sve uredno, ni cista,ni mioma, ničega, rekla mi doktorica da nije zadugo vidjela zdraviji i bolje očuvan grlić maternice? Šta to treba da znači? :O
Imam vješticu tačnu u dan godinama.
Nadam se boljem, nije mi jasno zašto ne dolazi do trudnoće onda. :/
Hvala vam curke! Divne ste, super vas je imati kakva je situacija kod vas ? Kako se osjećate, jeste li optimistične, ja sam zivi pesimist..
Pokusavam se promijeniti.
Zaista? Nalaz je dobar znači ?
Možeš li mi objasniti ona ovo:Imaju dvije tabele znaci ali sad ne znam koja sta predstavlja:
Progresivno pokretne u pravcu; 50% u drugoj tabeli pored >ili jednako 25%
Slabo pokretne u pravcu: 18 % u drugoj tabeli pored >ili jednako 25%
Pokretne u mjestu: 14 % u drugoj tabeli pored: >ili jednako 25%
Nepokretni: 18% u drugoj pored tabeli < ili jednako 50%
e sad ja ne znam sta ova druga tebela predstavlja, granicnu vrijednost ili što?
Boooookic, samo da vam mahnem i pozdravim. Citam vas al slabo pamtim![]()
Moje M jos nema, pocela sam sa kapsulama vrkute pa cemo vidjeti kakve ce se pokazati!
Nego, vrkuta se moze piti cijeli ciklus ili do O?
Ja se ne kužim u te spermograme :/
Mislim da se vrkuta može piti cijeli mjesec, marulja se pije samo do O.
Hahahahahahahahha, ne. Ali mislim da to nije jako povišeno.
Odi kod dokz.opće prakse, ona bi ti trebala reći da li je to ok.
Ne znam Mona, ne kuzim ove doznakena nalazu pise 10,5 leukociti a u tabeli graninicne vrijednosti: 1,0 x 10 na šestu Haha
![]()
Nadam se, neću vise o tome da misli definitivno.![]()