Drage moje, evo mene s dobrim vjestima!
No, prije nego što ih podijelim s vama, zahvaljujem se svima na ohrabrujućim i podržavajućim porukama, a čak i onima koji zaista nemaju poima da se radi o vrlo teškoj bolesti i ovisnosti koja se liječi godinama i godinama i od koje, nažalost, mnoge cure i umiru. Draga Sandra 23, lako je riješiti tuđe probleme puckanjem prstiju. Nisam baš maloumna, a još sam manje mazohistična. Ne misliš li, da je to tako jednostavno, da ne bih dvanaest godina hodala od liječnika do liječnika i pokušavala sve da se izlječim?
No da se vratim na dobru vijest: u srijedu sam bila kod doktorice i vidjela na ultrazvuku svoju malu, dva centimetra veliku kuckavicu, što me naravno, fasciniralo i rastopilo. Nakon pregleda, krenuo je razgovor o mojem zlorabljivanju laksativa i o šteti koju oni donose i meni i mojoj bebi. Stojim, slušam, propadam u zemlju. Moja mama (koja je obavila "primopredaju"; i ona je ginekolog) počinje plakati, ja počinjem plakati, a i doktorica nije daleko od toga. Nagovara me da smanjim dozu Dulcolaxa na pola. I ja odjednom izvalim ko' iz topa:"Neću ja ništa smanjivati na pola! Neću više nikada, ni danas, ni sutra, ni prekosutra popiti niti jednu jedinu tabletu Dulcolaxa". Okrenem se oko sebe da se uvjerim jesam li to zaista izgovorila ja ili netko drugi. I, vidi vraga, bila sam to ja, koja sam se konačno odlučila da više neću biti ovisna o nikome i nečemu i da ničime neću ugrožavati svoju bebu. Doktorica mi je onda prepisala Portolak (isto laksativ, ali blaži). Istog sam dana otišla mami, u "izolaciju". Iako sam pila Portolak (propisanu dozu

) i Fitolax, te jela što više žitarica, od stolice ništa. Napuhala sam se kao balon od helija, sve boli na dodir. Grozno. No gori dio bio je onaj "psihički". Prva tri dana sam izgledala kao netko tko se odvikava od droge ili alkohola: preznojavala sam se, tresla, imala razno-razne fobije, mislila da će se srušiti svijet... ali sam izdržala. Danas je već šesti dan bez Dulcolaxa

i ja se osjećam ko' da sam se popela na najvišu planinu.
Opstipaciju ću pokušati riješiti makrobiotikom i akupunkturom, a ovo što se vrti u glavi mogu otjerati isključivo sama, uz pomoć svoje bebe i svih onih (i svih vas) koji me podržavate.
Držite fige.