Quote Originally Posted by marta View Post
Ne podnosim razne zvukove. Ne mogu raditi glavom ništa ako mi svira radio. Ili bilo što drugo. Pažnja mi skače na svaku glupi zvukić u pozadini. Prijateljica defektologinja mi je rekla da je to problem senzorne integracije.

Auditivni sustav prima informacije o svemu što mi čujemo. Poteškoće u senzornoj integraciji auditivnih informacija očituju se kod djece kao pretjerano obraćanje pažnje na uobičajene vrlo tihe zvukove, kao što je zujanje klima-uređaja ili kucanje sata, zatim strah i pokrivanje ušiju kod naglih glasnih zvukova kao što je paljenje usisavača ili radija, nemogućnost održavanja usmjerene pažnje zbog zvukova iz okoline kao što je šuškanje ili pad olovke na pod, zvuk vjetra ili kiše izvana i slično. S druge strane djeca se mogu ne odazivati na svoje ime ili ne reagirati na verbalne upute, ostavljati dojam da ne čuju dobro.

Tu smo negdje....

Smeta me jaaaako zujanje fluorescentnih cijevi ako ne valjaju. Čak i ako valjaju, uffff... Sve je to neprirodno okruženje.

Moj mlađi sin je iz iste vreće, ali on prigušuje zvukove okoline tako da si pusti muziku.