Kad je moja bila 22 mj pokusali smo skinuti pelenu jer je pocelo ljeto, vrijeme haljinica i laganog oblacenja. I nije bila spremna, nekoliko dana je to trajalo i svaki put kad ju stavim ma tutu sjedi 5 min, ustane se i obavi to u gacice. Niti malo joj se tuta nije svidjala i nakon nekog vremena bi plakala ako joj samo spomenem piskanje u tutu. Nikako nije islo, uz silne price igre i objasnjavanja. Medjutim kad je napunila 2god i 5 mjeseci osle smo zajedno u trgovinu i kupile dasku za wc koju je sama izabrala, cijelim putem smo pricale kako je ona sad velika djevojcica i kako ce piskiti u wc a pelene su za male bebe. Tak je i bilo
Vidjela je mene kako ja idem na wc, tak je i ona, i isti dan smo skinule pelene i za spavanja. Prvu noc me probudila i trazila piskiti a nakon toga nikada vise nije trazila nocu wc niti se upiskila u krevet.![]()
Nekako smo to vise napravile kroz igru i zabavu, no moram napomenuti da u to vrijeme nisam radila niti je isla u vrtic pa nam je to uvelike olaksalo stvar.