Službeno često izlazim i vozimo se istim busevima.
Susrećem ih posvuda i vidim s prozora.
Evo sad nedavno je bila akcija podrezivanja granja na drveću.
Dva tjedna je trajalo da obrežu četiri stabla ispred mog posla.
Jedan dan jedno stablo pa nestanu, sutra se vrate i poberu granje s poda pa nestanu, treći dan drugo stablo pa nestanu...
Na kraju sam ja pomela ostatke iza njih jer su pobrali samo krupno, a sve manje od pola metra su ostavili po nogostupu i travnjaku.
Ja sam čistila javnu površinu što je njihov posao, ne moj.
Malo dalje je parkiran kamiončić u kojem sjede i čekaju, ne znam što, kraj radnog vremena?
Imali smo tada majstore na ogradi koji su isto to sve promatrali i komentirali sa zgražanjem.
Opet kažem, kužim da im je hladno, sve mogu shvatiti, ali nije mi jasna ta neučinkovitost, toliko gubljenje vremena.
Ne znam, možda su neorganizirani, možda, možda...
Ali neka mi netko objasni zašto su ruže na okretištu tramvaja Mihaljevac od ljeta zapuštene?
Sve je zaraslo. Ljeti je trava i korov bilo metar visoka.
Tu istu javnu površinu o kojoj gore pišemsu lani kosili jedan, jedini put.
Mi plaćamo čovjeka da to pokosi. Javnu površinu.
I taj put kad su kosili išli su dvojica kosača sa flaksericama, jedan do drugoga.
Ok, a iza njih jedan s puhalicom i samo je odrezanu travu otpuhao natrag na travnjak.
Opet sam ja to pomela jer je izgledalo očajno i vjetar bi to nosio posvuda.
Lišće? Nula bodova. Danima i tjednima sam skupljala lišće, kako ja, tako i svi susjedi.
Čikove i otpatke nitko ne mete. Kantu s otpatcima od kućnih ljubimaca nitko ne prazni.
Ja ne znam što treba raditi Čistoća, a što Zrinjevac, ali što god da rade ili rade loše, polovično i neorganizirano ili jednostavno preskoče.
Odvoz otpada?
Kako kad.
Masu puta ne otpeljaju plastiku, a nje ima najviše pa vuci vreće van i vraćaj unutra i usput imaj skladište za to sve.

Odgovori s citatom