Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Otok Vis - preporuke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni je cijeli vis prekrasan, ali ja bih isto za smjestaj uzela komizu, jer je nekako mala, slatka, domaca, a mozes se i okupati na onim malim plazicama u samom mjestu (zanicevo, lucica), ili na javnoj gradskoj / hotelskoj plazi, ako ti se ne da voziti autom ili brodom. nekako se osjecam bas udomaceno...

ja jako volim kamenice u komizi - hoda se od rive prema bivsoj tvornici sardina, pa malo makadamom ispod one krasne crkve/samostana, pokraj agava...jedno 15tak minuta hoda. more cisto, ugodno prohladno, ima i jedan kafic, sa pristojnom glazbom. (tako da nije bed, mene ukomiraju ti kafici na plazi sa preglasnom kuruzom)
    ako volite dulji hod (pola sata i vise) ili idete autom ili brodaom, perna je prekrasna, prekrasna.
    a onim vec nabrojanim plazama, dodala bih i molu travnu kod senka, plazu kod ceske vile (grandovac), srebrena je isto krasna. inace na cijelom otoku ima divnih plaza, ali se do njih treba brodom. ako mozete, preporucila bih vam iznamljivanje brodice na jedan dan, tako da obidete cijeli otok, kupate se na tim plazicama (npr. veli budihovac) i u zelenoj spilji, u stinivi, pogledate ono sklonbiste za ratne brodove bivse drzave, rucak janjetina/kozletina u stoncici.

kod stinive bi bilo dobro ici jako rano, ili jako kasno, jer je uzasna guzva (hrpa brodica na ulazu, svi se selfaju..) i nije mi to vise to. mi smo prva tri puta isli pjeske odozgo (strmo, strmo) ali bilo je super i bili smo skoro sami. sad je to u sezoni
    skoro pa nemoguce.
    pazite i kod biseva. dodes tamo, a ono vec 7 ogromnih brodova sa braca, hvara, cekas red dugo, dugo i pet minuta si unutra. i nema kupanja. na srecu sam to sve vidjela davno prije, pa vise ni ne idem.

u komizi bih preporucila i remek djelo hrvatske arhitekture obnovljenog Vitica, ide se onom cestom iznad trznice, poste, kina, uzbrdo - desetak minuta.
    malu crkvicu u centru (crkva gospe od sedam zalosti) odmah iza tvrdave "komuna", kao i tvrdavu i izlozbu u njoj (falkusa & co), staru tvornicu ribe neptun i opcenito setnju onim malim ulicicama, kao i onom sumicom iznad crkve na hotelskoj plazi.
    kava u speedu, mada je i u fabriki dobra
    kolaci u cuker-u kod trznice - mmm torta od rogaca normalna i bez glutena i ostale delicije...
    jesti, hmhm, bako je kako kad (kad nije guzva je dosta ok, inace ne bas), nova jastozera je koma (zbetonirao interijer u kojem si gledao more, na terasi dao stolove onom mesnom restoranu) ,
    fabrika je recimo ok za neka sitna jela (nisam tamo jela), te navecer za pice...ciljna publika je mlada populacija...

trznica je jako mala i nije bas neki izbor, ali za voce je ok.

imas i doktora i zubara i apoteku.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    nova jastozera je koma (zbetonirao interijer u kojem si gledao more, na terasi dao stolove onom mesnom restoranu)
    :shock: a ja se sjecam jedne krasne reportaze u kojoj je Bakalovic (a tko drugi) jako fino tamo papao i interijer je bio fantastican, bas smo se veselili unutra se sjesti.

Seni (i ostalima) puno hvala, prekrasni komentari.
    Posljednje uređivanje od Elly : 18.08.2016. at 15:19

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    :shock: a ja se sjecam jedne krasne reportaze u kojoj je Bakalovic (a tko drugi) jako fino tamo papao i interijer je bio fantastican, bas smo se veselili unutra se sjesti.
    e sto je bilo, bilo je.

sad vidim da pitas za hotel i zatvoreni bazen.
    nema ti toga na visu . jos nema. na srecu.
    vis, komiza jos vise, ti je kao da si katapultirao koje desetljece unatrag. (mislim, jedrilice, jahte , klopa su 21. stoljece)
    kad bi jos photoshopom mogli izbrisati onu divlju gradnju iznad srebrne i rukavca, bilo bi odlicno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •