-
globalno sto se tice hrane i vis i val i vatrica i kut su ok, ali za mene je pojoda zakon. pogotovo ako ides na rucak, a ne na veceru, gdje je kao i svuda strka i guzva. doduse u rujnu bi to moglo biti ok. sjajna topla predjela (riba u slanutku, orbiko, sipa-bob, polpete od hobotnice...) najbolja riba na gradelama, brodeto....
ima i depadansa pizzerije karijole, pizza je vrlo ok.
sto se tice seoskog turizma, meni je ok maxo (janjetina ispod peke, hobotnicu presole), za darka sam isto cula da je dobar. u zena glavi sam bila samo jednom, hrana je bila samo ok, sjedenje neudobno, ali ono sto mene tamo odbija, je ona "dramaturgija" sa slikama selebritija,
, pa kad ti jos daju onaj foto album sa slikama caroline od monaca, meni se blago smraci.. kao da smo mi neki bantustan, pa cemo pasti nicice pred cinjenicom da kraljevska obitelj tamo jede.
da ne zaboravim jos nesto:
imate odluicnu visesatnu turu dzipom po otoku (nas je vodio pino iz komize) gdje ides od antickog doba, preko mletaka, napoleona, austrijanaca, francuza, bitke admirala teggethoffa (to posebno decke fascinira
) hodas do topovskih utvrda, dobijs kratak prikaz, povijesti, gospodarstva, vinove loze, badema, limuna, smilja... peronospore, itd. pa sve do drugog svjetskog rata, partizana, britanaca, titove spilje i antinuklearnih bunkera sagradenih u bivsoj drzavi.
naravno + skloniste za brodove razarace.
to je bila fantasticna tura (trebas tenisice ili neke zatvorene cipele) koja je zavrsila na polju smilja i najvisoj tocci otoka od koje vidis od peljesca do italije.
i meni jos uvijek nije jasno zasto nema poduzetnickog duha da to podigne na visu razinu, brendira i slicno. (talijani bi iz toga napravili cudesa)
u unutrasnjost je lijepo podhomlje, plisko polje, talez, marijine zemlje. (pozeljno je da si sa autom, motorom)
vis kao mjesto je lijepo, puno vece, imas bolju trznicu, par ducana, krasnu setnicu prema kutu, mestrovicevu galeriju. kut je predivan ambijentalno, a tamo je i pojoda
mozes iznajmiti bicikl pa se vozati amo tamo. ali meni je i setnja odlicna, od trajektnog pristanista pa do ceske vile. od kuta do ceske vile je divna setnja, dolje more modro, gore zeleno sa simpaticnim vilama.
na rivi ima puno kafica, pijes esspreso i gledas u pucinu, odnosno usidrene brodice.
preporucila bih pogledati trecu ulicu paralelnu sa rivom - tamo su naime ljetnikovci bogatih hvarskih obitelji. doduse u raspadu ili katastrofalnom stanju, ali prelijepi, prelijepi. grandezza proslosti.
jos i skolu arhitekta segvica - remek djelo, nase arhitekture i fantastican primjer sto urbanizam / gradotvorsto / arhitektura treba biti. u blizini je jos jedna sjajna arhitektura - novi vrtic arhitekta mardesica.
-
seni prvotno napisa
... peronospore, itd.
nadam se da to nije ono kaj ja zovem tim imenom
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma