Hvala svima na misljenjima. Bili smo 6. mjesec na moru bez interneta, ali sad moram priznati da sam s gustom procitala sva vasa misljenja i savjete. Ono s cime se slazem je to da je svaka situacija razlicita, pa tako i moja, a ono sto mozda jos nisam napomenula je slijecece:
- zivim u kvartu u kojem nema parkova, tj. ima dosta prirode, ali do najblizeg parka idem s autom. Imala sam dvije sitterice, i niti jedna ga nije vodila u park, nego su setali kvartom. Ok, kvart je lijep i zelen, ali cesto prijepodne nema nikoga, pogotovo ne klinaca koji su svi po vrticima. Tako da su se moje sitterice prije (a sada ja otkad ne radim zbog trudnoce) druzile sa sittericom male susjede, isli smo svi skupa van, i to mi je zbog klinaca bilo super. Znam da malom klincu kao sto je moj A. (2 god i 8 mjeseci) socijalizacija nije jos presudna i neophodna, ali on uziva u klincima, trcati s njim i loviti se, raditi 'djecje' stvari, tj. ono sto samo njima padne na pamet, bez obzira koliko se ja trudila. On kad vidi djecu koja se smiju i vriste vristi i on od srece i uziva s njima. Tako da za njega meni vise sitterica nikako nije opcija, jer vjerujem da ga ne moze zadovoljiti u tom dijelu 'zabave i uzivanja'. Nadam se da to moze dobiti u vrticu, mozda sam previse nadobudna. Istina ja mogu biti s njim jos neko vrijeme i hocu, jer sigurno nece ici na cijeli dan u vrtic, nego samo na par sati, igranje, koliko bude htio.
- on je kao beba bio jako zahtjevan (dojio cijeli dan, malo spavao, nikad se sam igrao), a ako i druga beba bude slicna, nema sanse da mu posvetim vremena koliko mu sada posvecujem. Doslovno smo cijeli dan skupa - zajedno se igramo od ranog jutra, zajedno na wc, zajedno kuhamo, bojim se da kad dode beba to sigurno vise necemo moci
- termin mi je 15.8. (mada mislim da cu i malo ranije), a njega sam mislila u vrtic dati 1.11., prvo i najvaznije da se ne osjeca odbacenim, a i to mi se nekako dobro poklapa s tim da ce navrsiti 3. godine (jer ga prije sigurno necu dati), naravno da ne mislim da je 3. godine neki caroban broj, samo mi se slucajno poklopilo. Radije bih da je ispalo da ce tada imati npr. 3.5 god, ali sto je tu je. A niti 1.11. nije fiksan, uvijek mogu prolongirati za koji mjesec-dva, ako vidim da je prerano
- jos uvijek nemam pojma sto cu. Vjerojatno cemo malo probati, ali ako nece ici sigurno necu forsirati. Poznajuci njega, znam da ce jako negodovati ako mu se ne svidi, a onda cu vjerojatno odustati barem na neko vrijeme.