Drage mame i one koje to žele biti,
Naime, nova sam ovdje.
Imala sam već drugi spontani pobačaj prije mjesec dana.
Prvi je bio prije 2 godine u 6 + 6, a drugi u 9 tj ( iako plod se prestao razvijati u 7 + 1)+ po uzv ).
Nakon prvog spontanog radila sam pretrage, Tsh je bio na granici ref.vrijednosti, prolaktin je bio povišen, i testovi za trombofiliju su mi pokazali genetsku mutaciju, heterozigot na MTHFR I PAI 1 4/5 G. Cervikalni brisevi i papa uredni.
S nalazima za trombofiliju sam upućena kod hematologa koji je rekao da te mutacije na heterozigot ne utjeću na spontani niti na slijed.trudnoću.
Prije planiranje druge trudnoće dobila sam Eutirox i Bromergon - za prolaktin.
Ostala sam trudna. Sve je bilo ok. Dobila smeđi iscjedak u 7 + 1, otišla na hitnu, srce i dalje kuca.
Duphastone pijem od početka preventivno.
I tako idu dani...dok slucajno nisam procitala na nekom forumu da osobe koje imaju te mutacije kao ja, a da su vec imale spontani kojii, obavezno su dobile heparin u slijed.trudnoći.
I odem ja odmah privatno kod dokt.Đelmiša na konzultacije, u 9 tt, i usput obavim uzv i srce vise ne kuca((
I dokt.meni kaže zašto prije nisam došla???
Ugl.da ne dužim, zanima me da li netko od vas ima te ili neke druge mutacije na tu trombofiliju, da li ste dobile heparin u slijed.trudnoći, tko vam je prepisao heparin i najvažnije od svega da li vam je s heparinom trudnoća bila uredna ( da li je sve ok bilo ).
Oprostite na dugačkom postu, ali stvarno trebam nekoga tko će mi ovako iz " prve ruke reći " i tko će me malo utješiti.
Imate li kakva iskustva s folnom kiselinom??
Pošto mi HETEROZIGOT MTHFR ne može razgraditi folnu?
Veselim se odgovorima
Puunooo hvalaaaaa
Pozzzz