Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Speceraj u Njivicama

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Speceraj u Njivicama

Nenadano smo dobili priliku otici u Njivice na tjedan dana no biti cemo bez auta i samim time lagano hendikepirani po pitanju nabavke zivotnih potrepstina.
    Zanima me kakva je opskrba specerajem (ima li kakav trg.lanac ili samo privatni ducani sa visim cijenama), bankomat?, prometna povezanost sa Malinskom...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

joj, Njivice ti nisu baš neka sreća po pitanju dućana - prvi veliki trgovački lanac ti je u Omišlju (Konzum) i u Malinskoj (Plodine).
    A za to ti treba auto.
    bankomati postoje (ne znam za koju banku ti treba, ili ti je svejedno).

što se tiče prijevoza, evo tu si pogledaj vozni red autobusa (inače ti je od Njivica do Malinske autom 5 minuta vožnje)
    https://www.autotrans.hr/hr-hr/naslovna

samo pitaj darling ak te kaj još zanima.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    joj, Njivice ti nisu baš neka sreća po pitanju dućana - prvi veliki trgovački lanac ti je u Omišlju (Konzum) i u Malinskoj (Plodine).
    A za to ti treba auto.
    bankomati postoje (ne znam za koju banku ti treba, ili ti je svejedno).

što se tiče prijevoza, evo tu si pogledaj vozni red autobusa (inače ti je od Njivica do Malinske autom 5 minuta vožnje)
    https://www.autotrans.hr/hr-hr/naslovna

samo pitaj darling ak te kaj još zanima.

Draga, toga sam se i bojala.
    99% ćemo biti bez auta pa se želim unaprijed pripremiti za sve eventualne logističke poteškoće.
    Autobus do Malinske je bezobrazno skup za tih desetak minuta vožnje (23 kn u jednom smjeru ) a nemam baš opciju da iz Zg ponesem logistiku za tjedan dana...
    Jedino da prvi dan sama sjednem na bus, bacim u vjetar novce za kartu i ko magare nacukam vrećice za tjedan dana...

Kakva je situacija općenito sa dućkasima, pretpostavljam da ima malih privatnih... možda me i ne oderu obzirom da je sezona na izmaku...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj ti je prijedlog da si iz Zg uzmeš za prva dva dana. tamo snimiš situaciju i malo se raspitaš, možda nekom s autom neće biti problem da te poveze ako ide u nabavku, ili za tebe kupi što ti treba. znam da ne želiš riskirati i ići na more bez da imaš plan, ali ta krajnja opcija autobusa ti uvijek ostaje, a i mali dućani.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    moj ti je prijedlog da si iz Zg uzmeš za prva dva dana. tamo snimiš situaciju i malo se raspitaš, možda nekom s autom neće biti problem da te poveze ako ide u nabavku, ili za tebe kupi što ti treba. znam da ne želiš riskirati i ići na more bez da imaš plan, ali ta krajnja opcija autobusa ti uvijek ostaje, a i mali dućani.

Tako nekako sam upravo i razmišljala, morat ću spremiti torbu sa klopom za prvu pomoć pa se onda dolje organizirati.

U međuvremenu sam saznala da će vlasnici apartmana biti u to vrijeme dolje pa bismo od njih mogli posuditi auto, i opskrbiti se osnovnim artiklima, da mi samo ostane kruh za kupovati u lokalnim dućanima.

Svakako ćemo iz škrinje ponijeti meso od kuće...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma gle, sigurno su ti mali dućani skuplji, ali ne baš toliko da bi za tih tjedan dana bankrotirala.

ovak kak veli Riječanka, uzmi što više toga od doma, možda na kraju skužiš i da ne trebaš toliko puno kupovati.
    uostalom, možda i koji dan odete na pizzu za ručak.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uh, radije na ribicu...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, radije na ribicu...
    to svakako! al je i skuplje, nažalost...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja su prava ljetovanja počela tek onda kada sam prestala misliti da moram unaprijed imati isplaniranu prehranu za sve dane. pa sam nakuhavala i zaleđivala danima prije puta, kupovala i vozila iz RI hranu, kao da idemo na pusti otok (dobro, to mi je bila navika ostala iz vremena kada smo išli u mjesto gdje nema ni dućana, ni kioska, ništa, dođe rano ujutro kombi s kruhom i krafnama/burekom i to je sve što možeš kupiti, ali i tada je dućan bio samo 10-tak km dalje, a auto smo imali, nije to bila nužda). dosta dugo mi je trebalo da prihvatim da ako i je nešto skuplje, u malom dućanu, uvijek je jeftinije nego kad nosim sa sobom hranu koaja propadne jer sam uzela previše, jer se odledilo a nije stiglo pojesti...
    uživajte, neće biti gladi, sigurno . mi često vikendom skočimo do Kijca na kupanje, ako bude frka, dovezem ti ja iz Rijeke

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, da se mene pita klinci i ja bismo bili na paštetama i lubenici svih 7 dana, no poznavajući MM-a već vidim da očekuje da ću svaki dan kuhati oblizeke a za to bih trebala imati dobru logističku podršku u vidu dostupnih dućana...
    Da smo s autom ne bih se ni sekunde brinula...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Osjećam se kao da prvi put u životu idem na ljetovanje...

A tako mi je jer smo u zadnji čas dobili slobodan apartman, i na knap smo sa lovom pa imam feeling da trebam sve unaprijed izorganizirati kako bih tih 7 dana maksimalno iskoristila...

A zapravo se samo želim brčkati do besvijesti i dobro naspavati.

I jednom otići na ribu za večeru.

Ostalo može biti Piketa na bijelom kruhu...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sad sam malo dosadna...
    sorry

Kakve su plaće u Njivicama? Ima li kakva sa lakim ulazom u vodu Pitam radi kćerinog operiranog stopala, ne bih baš da ulazimo preko stijenja ...)

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

aghahahahaa

sad sam vidjela da sam pitala za plaĆe

pitah za plaže

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

za plaće ne znam ali plaže su odlične, što u odnosu na ulaz u more, što u odnosu na prirodni hlad...ne brini

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi se iz neke navike, od kad je još najstarije dijete bilo beba kupamo na plaži u Kijcu (od centra Njivica do tamo je 15 minuta pješice uz more, sve plaža do plaže). to je veća plaža na koju volimo otići jer se smjestimo u šumicu, ima kafić, parkić i to nam je sve što trebamo za jednodnevno kupanje (ima i za pojesti ali je baš ove godine totalno nekvalitetno, odnosno preskupo, 30 kn 6 stvarno minijaturnih čevapa i lepinja).

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Riječanka, hvala na savjetu. Mogla bih barem jednom odvući klince na cjelodnevni boravak na plaži, ponijet ćemo famozne Pikete i kartat Uno u hladu...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ima na Krku puno ljepših plaža, naravno, ali kako ste bez auta, to ti vjerujem nisu opcije. mi smo, ako je Krk u pitanju i budući da idemo vikendima kad su gužve, jednostavno lijeni za neke daljnje pohode.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da je lokalni prijevoz jeftiniji vrlo rado bih odvela djecu da vide i Bašku i Vrbnik i Punat, itd, no zbilja mi se ne daje 48,00 kn po osobi za povratnu kartu sa otvorenim povratkom...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

no poznavajući MM-a već vidim da očekuje da ću svaki dan kuhati oblizeke a za to bih trebala imati dobru logističku podršku u vidu dostupnih dućana...
    pa nek si onda mužić sam kuha oblizeke, a ti lijepo s klincima paštetu i lubenicu pod ruke i trk na plažu

pa bu i on brzo odustal kad bu videl da pol godišnjeg stoji za šparhetom

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    pa nek si onda mužić sam kuha oblizeke, a ti lijepo s klincima paštetu i lubenicu pod ruke i trk na plažu

pa bu i on brzo odustal kad bu videl da pol godišnjeg stoji za šparhetom
    Ih, on gušta kuhajući u bilo kojoj prigodi tak da mu se znojenje nad šparhetom ne bu zgadilo...
    nek si potoči gemišt i nek kuha dok se mi pacamo

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ima li tržnica u Njivicama?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ih, on gušta kuhajući u bilo kojoj prigodi tak da mu se znojenje nad šparhetom ne bu zgadilo...
    nek si potoči gemišt i nek kuha dok se mi pacamo
    onda si riješila stvar, kuhar bezeciran dok vi uživate

namirnice nek si nabavi sam, kak zna i umije :D

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    moja su prava ljetovanja počela tek onda kada sam prestala misliti da moram unaprijed imati isplaniranu prehranu za sve dane. pa sam nakuhavala i zaleđivala danima prije puta, kupovala i vozila iz RI hranu, kao da idemo na pusti otok (dobro, to mi je bila navika ostala iz vremena kada smo išli u mjesto gdje nema ni dućana, ni kioska, ništa, dođe rano ujutro kombi s kruhom i krafnama/burekom i to je sve što možeš kupiti, ali i tada je dućan bio samo 10-tak km dalje, a auto smo imali, nije to bila nužda). dosta dugo mi je trebalo da prihvatim da ako i je nešto skuplje, u malom dućanu, uvijek je jeftinije nego kad nosim sa sobom hranu koaja propadne jer sam uzela previše, jer se odledilo a nije stiglo pojesti...
    uživajte, neće biti gladi, sigurno . mi često vikendom skočimo do Kijca na kupanje, ako bude frka, dovezem ti ja iz Rijeke
    Draga, vjerujem da neće trebati ali ova tvoja rečenica je predivna, hvala ti lijepa!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nema na čemu, vjerujem i ja da neće trebati, ali stvarno, ako budem dolazila do tamo nije mi problem ukcati par kg voća, povrća, što već...znam da ćete se lokalno snaći, pa kad gazde idu dućan ili neki drugi gosti, neće vjerujem ni njima biti problem

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima li tržnica u Njivicama?
    U Njivicama je u centru market Trgovine Krk, ima mesnica u blizini, a postoje i vocarne s odlicnom ponudom, na zalost duplo do troduplo skupljom nego u Rijeci.
    Moze se prezivjeti bez Plodina i Konzuma, ali svatko tko misli na budzet donosi hranu iz Rijeke. Na zalost.
    Ako idete van jesti preporucam Malu Rivicu. Ili pecenjaru Sport na drugom kraju.
    Mjesto ima Erste banku i njihova 2 bankomata, Raiffeisen ima bankomat na ulazu u kamp i Beli kamik, a Zabe nema.
    Ima i posta, infrastruktura im je ok.
    Plaze su lijepe i vise nema puno ljudi.
    Uzivajte

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

JaMajka, upravo sam htjela pitati za lokacije bankomata, jucer je bila placa pa je red da se pocastimo...
    Hvala za info!

Inace, vrijeme je predivno, more i plaze su supet, svaki dan smo dvaput po par sati na kupanju.

umiljata, maksimum mog kuhanja u ovih 6 dana bila je juha iz vrecice hihihi
    MM preuzeo kuhinju pa povremeno dodje na plazu, a ja vise volim kupanje pa sa klincima cubim na plazi i izranjam im skoljkice.
    Povremeno odemo do Kijaca na pivicu ili do Dunda na sladoled, ostalo smo il na plazi il kartamo Uno il rjesavamo krizaljke.

Pravi odmor!

I ne nedostaju mi ducani. hihi

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

JaMajka, upravo sam htjela pitati za lokacije bankomata, jucer je bila placa pa je red da se pocastimo...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

eto vidiš, na kraju je ispalo najbolje za sve

uživajte do maksimuma još ovo kaj vam je ostalo (btw, moje se danas vraćaju doma (pokraj Malinske su) nakon 80 dana )

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

JaMajka, upravo sam htjela pitati za lokacije bankomata, jucer je bila placa pa je red da se pocastimo... ������
    Hvala za info!

Inace, vrijeme je predivno, more i plaze su supet, svaki dan smo dvaput po par sati na kupanju.

umiljata, maksimum mog kuhanja u ovih 6 dana bila je juha iz vrecice hihihi
    MM preuzeo kuhinju pa povremeno dodje na plazu, a ja vise volim kupanje pa sa klincima cubim na plazi i izranjam im skoljkice.
    Povremeno odemo do Kijaca na pivicu ili do Dunda na sladoled, ostalo smo il na plazi il kartamo Uno il rjesavamo krizaljke.

Pravi odmor!

I ne nedostaju mi ducani. hihi
    Ajde, drago mi je
    Imate u Da Vinciju sladoled koji se proizvodi baš u (gradu) Krku. Super je, probajte.

Uživajte, možda se i sretnemo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uživajte, mi ćemo u nedjelju, al ne u Njivice nego u Klimno. sada je najljepše na moru, toplo dovljno ali ne previše, ljudi dovoljno ali ne previše, uh...zbrisala sam danas malo ranije s posla i skočila sat vremena na more, baš sam uživala, najslađe mi je ovako ukrasti malo vremena za sebe i uloviti ovo sunca što se još može.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj JaMajka prvotno napisa Vidi poruku
    Imate u Da Vinciju sladoled koji se proizvodi baš u (gradu) Krku. Super je, probajte.
    joj taj sladoled je PREFIN!!! tvornica je tamo na ulazu u Krk - u njoj radi sestra od moje prijateljice i frendovi ga nam donesu svaki put kad dođu k nama - par litara sladoleda ode u jednom danu. nema okusa koji nije savršen!!!!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ok, danas je Da Vinci slatkac na repertoaru!
    Jos danas gustamo pa onda sutra za Zagreb

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ok, danas je Da Vinci slatkac na repertoaru!
    Jos danas gustamo pa onda sutra za Zagreb

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Drage moje, tjedan u Njivicama bio je PREDIVAN, uzivali smo u svakom trenutku, provodili smo sate na plazi i sladoledu, zaista krasan kraj ljeta.
    Vec smo se dogovorili za iducu godinu, 2 tjedna na prijelazu lipanj-srpanj, i oprt ovako tjedan na kraju kolovoza.
    Zaljubili smo se u mjesto!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •