Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Split - parking (luka)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Split - parking (luka)

Ovako, treba mi parking u Splitu izmedju 10 ujutro pa do cca 14:30, trajekt ide u 15:00h.
    Znaci, da se prosetamo po centru i odemo negdje na rucak u medjuvremenu prije trajekta.

Da li u luci ima parking prije onoga parkinga-reda za trajekt?

Ako nema, gdje mi je najbolje tj. najblize?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da će se javiti koja splićanka, jer ja obično nekak po osjećaju piknem taj parking i sada gledam karu
    https://www.google.hr/maps/place/210....4401935?hl=hr

to bi mogla biti Ulica kralja Zvonimira ili ove uličice oko nje.

Ipak sam ja sa Splitom na Vi, al kad sam tamo, onda pogodim, ali mislim da bi to stvarno moglo biti to, jer znam da nam otamo sitno treba do Autobusnog kolodvora, pa i pazara

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

imas parking na rivi na ulazu u trajektnu luku (pocetak rive i obala lazareta - mislim da je skupo, ali ne znam koliko skupo)
    i imas parking posred trajektne luke, na autobusnom i zeljeznickom kolodvoru. cijenu opet ne znam. to su dva najbliza
    ima i parkinga u ulicicama nakon sto se prodje trajektna luka, na bacvicama, ali kako nije moj kvart, ne znam placa li se i koliko je tesko naci mjesto

Ejla-S avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Elly, imaš parking koji se nalazi iza autobusnog kolodvora, nasuprot trajektne luke.
    Ne znam cijene ali je sigurno značajno jeftiniji od ovog na Rivi.

Ali mislim da u tu uru već možeš stati u red za trajekt i da ti neće trebati parking.
    Posljednje uređivanje od Ejla-S : 31.08.2016. at 11:56

Ejla-S avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako sam dobro pratila ideš na Vis?
    Mi smo išli u 7-om mjesecu s onim u 9 ujutro i u redu smo bili od 6.
    Sada su gužve sigurno manje ali svejedno mislim da trebaš odmah stati u red za trajekt jer ako tog propustiš slijedeći i ujedno zadnji ti je mislim oko 21.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ejla-S prvotno napisa Vidi poruku
    Ali mislim da u tu uru već možeš stati u red za trajekt i da ti neće trebati parking.
    da, to je najpametnije. Red će sigurno već biti formiran

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vodi računa da moraš staviti auto u red za trajekt na vrijeme (ne znam kolika je sad gužva, ali u sezoni to obično znači dva sata prije trajekta). A to ti može biti dijelom i parking, staneš u red za trajekt odmah nakon odlaska prethodnog trajekta. Do tog prethodnog parkiraš ili na već predložena mjesta, Bačvice su blizu i nije skup parking, ili na ostale gradske parkinge (kod Nadinog igrališta tj. starog Hajdukovog, ne bi trebalo biti gužve oko 10 ujutro, to je isto u centru, ali do luke onda moraš malo zaokružiti pa je to petnaestak minuta vožnje)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo je nezgodno što oni slažu aute u redove jedan do drugog i ponekad se ne može zaobići nekoga tko se ne pojavi kad je ukrcaj, ali to se može pitati u luci, ljudi iz luke zuje okolo i pravilu je taj lučki promet dobro organiziran.
    edit: ako je Vis, onda i nema trajekta poslije deset nego taj tvoj, tako da najbolje odmah u red.
    Posljednje uređivanje od vertex : 31.08.2016. at 12:06

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ejla-S prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako bih i ja.
    Više puta smo išli trajektom iz Splita, uvijek bismo auto parkirali u već formirani red i onda otišli prošetati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Malo je nezgodno što oni slažu aute u redove jedan do drugog i ponekad se ne može zaobići nekoga tko se ne pojavi kad je ukrcaj, ali to se može pitati u luci, ljudi iz luke zuje okolo i pravilu je taj lučki promet dobro organiziran.
    edit: ako je Vis, onda i nema trajekta poslije deset nego taj tvoj, tako da najbolje odmah u red.
    Prvi trajekt ide u 9, "nas trajekt" ide u 15:00.
    Mi planiramo u Splitu biti oko 10:00h.

Znaci odmah u luku i stati se u red?
    Nije problem (ne krsi nekakva njihova pravila)?
    I je li dosta vratiti se do auta u 14:30?

Cisto da izracunam da li mi se isplati krenuti ranije, imam cca 4 h voznje autom do Splita...

P.S. vise puta sam isla trajektom iz Splita, no uvijek sam nekako dolazila tocno na vrijeme za red pa ukrcaj, ne sjecam se nekog drugog cekanja u redu (mozda zato sto je trajekt za Brac po voznom redu cesci?; na Hvar i Korculu sam isla iz drugih trajektnih luka...)
    Posljednje uređivanje od Elly : 31.08.2016. at 14:33

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

auto moze stajati u redu: mi zakasnili na trajekt i cekali popodnevni zujeci po splitu dok je limeni ljubimac besplatno cekao umjesto nas (polunamjerno)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je auto parkiran u redu za ukrcaj na trajekt koji ide u 15:00, u koliko sati moram doci do auta? Je li dosta u 14:30, ili da ipak dodjemo u 14:00?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi trajekt ide u 9, "nas trajekt" ide u 15:00.
    Mi planiramo u Splitu biti oko 10:00h.

Znaci odmah u luku i stati se u red?
    Nije problem (ne krsi nekakva njihova pravila)?
    I je li dosta vratiti se do auta u 14:30?

Cisto da izracunam da li mi se isplati krenuti ranije, imam cca 4 h voznje autom do Splita...

P.S. vise puta sam isla trajektom iz Splita, no uvijek sam nekako dolazila tocno na vrijeme za red pa ukrcaj, ne sjecam se nekog drugog cekanja u redu (mozda zato sto je trajekt za Brac po voznom redu cesci?; na Hvar i Korculu sam isla iz drugih trajektnih luka...)
    Trajekti za Brač su češći, za Hvar i Vis preporučuju doći bar 2 h prije polaska trajekta.
    Ne kršite nikakva pravila ako dođete ranije i stanete u red, tim bolje za vas. Slobodno ostavite auto u redu i odete šetati po gradu - mi tako uvijek napravimo. Ali pitajte kad je točno ukrcaj, da ne biste slučajno zakasnili.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tanja je sve napisala

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    tanja je sve napisala
    Hvala vam.

Kad sam vec tu... - dajte mi prijedlog za neku OK pizzeriju ili nesto s nogu za rani rucak oko Dioklecijanove palace ili na Rivi.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja bi potražila soparnik i ubila se u njemu.
    Splićanke će ti reći gdje ćeš ga naći...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nije na rivi ali je blizu, Tinel poviše sv. Frane.
    Sipa s bobom, salata od kozica...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bojim se da ovoga puta nemamo vremena za gurmanski rucak, ali ako ga nude "s nogu"... samo vi pisite

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja bi radije dosla u 14:15. Ako je trajekt vec u luci (a ne znam je li ili tek dolazi sa Visa) mogu pocet i ranije ukrcavat. Provjeri jel mozes odma stat u red za Vis kad dodjes s momcima sto tamo rade. Ako ne mozes odi na parking iza autobusnog kolodvora. Mozda jos koji trajekt ide sa istog gata u medjuvremenu, u kojem slucaju neces bit u pravom redu ako parkiras 4.5 sata ranije. Taj za Vis krece di i onaj za Stari Grad?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi radije dosla u 14:15. Ako je trajekt vec u luci (a ne znam je li ili tek dolazi sa Visa) mogu pocet i ranije ukrcavat. Provjeri jel mozes odma stat u red za Vis kad dodjes s momcima sto tamo rade. Ako ne mozes odi na parking iza autobusnog kolodvora. Mozda jos koji trajekt ide sa istog gata u medjuvremenu, u kojem slucaju neces bit u pravom redu ako parkiras 4.5 sata ranije. Taj za Vis krece di i onaj za Stari Grad?
    Trajekt dolazi sa Visa u 14:20.
    Krece za Vis u 15:00.
    Ne znam da li izmedju 09:00 i 14:20 tamo pristaje neki drugi trajekt (zapravo pretpostavljam da da, to je veliki vremenski razmak).

No dobro -provjerit cemo sa dezurnima da li mozemo vec stati u red za Vis u 15:00, i gdje tocno, i u koliko moramo biti na ukrcaju...
    Ako ne,parkiramo iza autobusnog kolodvora i kasnije se premjestamo.
    Pretpostavljam da se u tom slucaju najbolje premjestiti u red kad ode taj eventualni trajekt koji ide na Hvar ili negdje drugdje. Reci ce nam kad budemo kupovali karte.
    Malo je nezgodno jer se onda moramo dvaput vracati u luku, no dobro, nije daleko... prilagodit cemo se.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dak, ne kompliciraj. Stavi auto u red za trajekt. Pa neki ga stave vec vecer prije ak je frka. Nekak mi se cini da su redovi odvojeni. A i to tvoje je samo par sati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Trajekt dolazi sa Visa u 14:20.
    Krece za Vis u 15:00.
    Ne znam da li izmedju 09:00 i 14:20 tamo pristaje neki drugi trajekt (zapravo pretpostavljam da da, to je veliki vremenski razmak).
    Za Hvar i Vis skretanje je na istom mjestu, ali po mojem sjećanju, ta dva trajekta ne kreću s istog gata, nego s nasuprotnih. Tako da su im redovi odvojeni. Jedino ako se nešto od prošle godine nije promijenilo...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Okay, javit cu vam kako je proslo

Brzinska dobra papica u centru, potez Riva/Dioklecijanova?
    Posljednje uređivanje od Elly : 01.09.2016. at 07:58

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mis mo nekidan parkirali kod željezničkog kolodvora, 10kn sat.
    A jeli smo kod sfinge (odmah pored jupiterovog hrama)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Za Hvar i Vis skretanje je na istom mjestu, ali po mojem sjećanju, ta dva trajekta ne kreću s istog gata, nego s nasuprotnih. Tako da su im redovi odvojeni. Jedino ako se nešto od prošle godine nije promijenilo...
    Ne, to je to. Gat 12, rekli su nam da parkiramo auto i da dodjemo pola sata prije ukrcaja.
    Inace, splitska trajektna luka je super organizirana, nema ni gubljenja ni zastoja, i svi su vrlo ljubazni. Sve pohvale.

Zacudio nas je manjak kontrole, nismo cak trebali pokazati ni prometnu dozvolu... Zadnje sto smo isli iz trajektnih luka Livorno, Piombino, Civitavecchia kontrole su puno vece (radi se online check-in, ali te svejedno kontroliraju).
    Ovdje je sve bilo vrlo lezerno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je je draga Elly - sada kada si izbjegla onu najveću špicu i gužvu . nadam se da ćete uživati, javi dojmove s Visa

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    je je draga Elly - sada kada si izbjegla onu najveću špicu i gužvu . nadam se da ćete uživati, javi dojmove s Visa
    Pa nisam sad tamo, odavno sam se vratila, isli smo pred kraj spice.
    Dojmovi javljeni.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad vidim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •