Evo, javljam se s problemom od mojeg sina koji sad ima 9 godina. Inače, nije imao prije nekakvih posebnih problema sa stolicom.
Pelenu je skinuo s 2 godine i sve je bilo u redu. Imao je ponekad epizode s tvrdom stolicom, Čak je jednom pio i laksativ. Ali, to je bilo jednom kad je imao 4 ili 5 godina.
A, prije 6 mj nije imao stolicu 7 dana, ali onda je imao i sve je bilo ok. Inače je alergičar.
Zadnjih mjesec i pol su mu uvijek gače prljave od stolice. Prvo sam mislila da si dobro ne obriše guzu jer mu je masna stolica. Pa, i ne obriše si možda do kraja, ali evo sad već dva dana
ja njemu brišem guzu i čistim, čisto da provjerim što se dešava, Navečer se lijepo istuširao i bio je čisti prije spavanja, a ujutro su mu jako bile prljave gače, čak i malo stolice unutra.
Opet se očistio, i onda je poslije opet bio prljavi, a nije išao niti na wc. Poslije je 3x imao stolicu, ali baš sam pratila, bila mu je normalna.Istina, da se treba dosta pobrisati, da je teže sa očistiti s papirom, treba i
vlažne maramice. Sad isto kaže da su mu jako malo prljave gače, a uopće nije niti išao na wc.
Ne znam, kaj misliti, ipak on ima 9god.
Da li je netko imao takav slučaj kod djeteta?
Kad malo vratim film nazad, znal se desiti taj period s prljavim gačama, ali je trajalo tjedan dana i gotovo. A , sad je već tako mjesec i pol.
Čitala sam nešto o enkoprezi, ali nisam sigurna da je baš tako. On ne zadržava stolicu, on ide na wc. Jedino možda ako je s nečim jako zauzeti pa mu se neda na wc, pa da na tja način zadržava stolicu.
Ne znam, da li bi uopće išla s tim doktoru.
Molim vaše savjete. Hvala.![]()