Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Školske torbe

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Školske torbe

Zanima me vi iskusne koje svake godine kupujete klincima nove torbe što je bitno kod torbe za ove male od 1-4 razreda.
    Prepostavljam da je bitno da nije teška....I koja je od ovih silnih marki najbolja i najkvalitetnija pod time mislim da može izržati više od 2-3 godine da se ne potrga i one ofuca

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U prvom razredu kupila sam onu klasičnu laganu torbu, ja je zovem frižider, jer mi ima taj oblik.
    Tu torbu neka djeca imaju i do 4. razreda.
    Naša torba je na kraju prvog bila kao nova, ali je dijete naglo izraslo i puno je viši od prosjeka, pa je torba na njemu izgledala kao da je za malu školu.
    Za 2. razred smo kupili ruksak s podloženim leđima i čvrstim dnom. Nemam pojma koji, cijena je bila cca 400 kn.
    Pokazao se odličan. Lagan je, knjige se nisu lamale, i dalje će ga nositi za 3.,...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me vi iskusne koje svake godine kupujete klincima nove torbe što je bitno kod torbe za ove male od 1-4 razreda.
    Prepostavljam da je bitno da nije teška....I koja je od ovih silnih marki najbolja i najkvalitetnija pod time mislim da može izržati više od 2-3 godine da se ne potrga i one ofuca
    Ima već topic o tome, ali ne da mi se tražiti.

Nije ti svejedno kakvu torbu kupuješ ako je dijete u boravku pa torbu nosi/voziš doma samo za vikend ili ju nosi svaki dan.

Ako je u boravku i torba stoji u školi, uzmeš veću i TVRDU da služi kao ormarić. Ako ide svaki dan i nosi knjige koje mu trebaju, bolji je mekani ruksak s anatomskim uloškom za leđa i širokim naramenicama.

Tvrde torbe ne možeš gurnuti u vešmašinu i nepraktičan je za svakodnevno nošenje, ali će bolje zaštititi knjige koje su unutra. Mekši ruksak ima nezgodan problem - knjige i bilježnice se na uglovima savinu i dobiju magareće uši.

Što se marki tiče - meni su se najbolje pokazali Explore ruksaci (pazi - GoExplore nije ista marka i puno su lošiji). Stariji sin je takav nosio pet sezona, mlađiipak kraće (dvije sezone) s tim da njegov valja i dalje, ali je poželio novi "odrasliji" za srednju školu, pa smo mu kupili. Ovaj stari ostaje za rezervu.

Tvrda torba koju je stariji nosio od drugog do petog razreda bila je Herlitzova (mislim). Kad je krenuo u peti razred, kupili smo mu Explore ruksak jer je torba bila "bebasta", nekakva s gusarima, pa je i on dobio novu zato jer mu više nije odgovarala za dob, iako je bila cijela. Takva je otišla u dobre ruke gotovo bez tragova habanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se da nitko svake godine ne kupuje novu torbu, ali cure su sve rekle

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da nitko svake godine ne kupuje novu torbu, ali cure su sve rekle
    Pa svake godine netko s foruma kupuje djeci torbe, hehehe...

A sad ozbiljno: moj stariji je imao jednu torbu u prvom razredu, s njom smo se zaribali jer je bila preteška i imala metalne kopče koje su zahrđale. Drugi, treći i četvrti razred prošao je s drugom torbom. Od petog do kraja prvog srednje nosio je isti Explore ruksak i nosio bi ga i dalje da se nisu počele drapati naramenice.

Moj mlađi je u nižim razredima imao jednu torbu u prvom, drugu (s kotačima) do četvrtog, a onda smo nastavili s ruksacima. On je češće od brata drapao ruksake (valjda se tak potrefilo, imao je užasan razred i njima je zabava bila nabacivanje torbama, pa su se znale skršiti kopče i poderati uglovi...ufff...a ni on nije baš pazio na to) ali isto nismo kupovali svaku godinu. U prosjeku svake druge-treće.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koje su kvaliretnije torbe schooly,herlitz,steb by step

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Koje su kvaliretnije torbe schooly,herlitz,steb by step
    Eh, teško je reći jer malo ljudi ima iskustva sa svima da može usporediti.

Herlitz je odličan, ostale nemam pojma. Explore je isto odličan, a sad smo starijem sinu kupili Pulse - čini se dobar, ali to ne znaš do kraja škg kako će se ponašati.

Na drugom topicu spominju Vans ruksake da su odlični. Drugo ti ne znam. Isto, može ti se dogoditi da od istog proizvođača neka serija bude ok, a druga ne valja... Kako ti padne grah. Ne treba se s tim previše opterećivati.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Herlitz su sasvim OK. Ne trgaju se i ne habaju lako, lagane su i cjenovno prihvatljive. Nama se potrgao jedan zatvarač. Ima cijela linija torbi lakših od 1kg. One za prvašiće koštaju 285 kn ako su iz prošlih sezona, a oko 350 kn ako su friškije. Ako trebaš izrazito laganu torbu, ja sam malom za 2. razred kupila njihovu za 180 kn (na kraju sam shvatila da je kategorizirana kao torba za vrtić, ali stane A4 format knjiga u nju). Manja je od najmanje Herlitzove školske torbe, koju prošle godine nije mogao/htio samostalno nositi. S ovom sad je prezadovoljan:
    https://e-trgovina.nn.hr/skola/skols...e-torbe/572363
    Valjda nisam pogriješila, vidjet ću kad donesu knjige danas iz škole, bila sam lijena isprobavati kod kuće sa starima.
    Posljednje uređivanje od sss : 05.09.2016. at 11:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •