Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Porod posteljice u vodi

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Porod posteljice u vodi

Pripremam se opet za porod u vodi. Ali sad imam puno više zahtjeva ali i nedoumica nego prvi put.

Molim cure koju su rodile u vodi da mi napišu gdje su rodile posteljicu, u vodi ili kad su izašle iz kade. Ja sada ne želim odstupiti od rezanja pupkovine nakon što ona prestane pulsirati i malo dužeg kontakta koža na kožu odmah nakon poroda. E sad, ako bi i bebica i ja morali zajedno dok nas veže još pupkovina izaći van, bojim se da bi to bilo malo nespreto pa se želim pripremiti argumentima na eventualno odbijanje toga od strane osoblja. Porod posteljice u vodi prema svim izvorima nije baš preporučljiv zbog embolije kojeg je iskreno i mene poprilično strah.

Molim vaša iskustva, a može i o rezanju pupkovine nakon prestanka pulsacije ako je netko imao to iskustvo u skorije vrijeme(osim Nike u Rijeci ).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su ispustili vodu iz kade i onda sam rodila posteljicu.
    i isto su pustili pupkovinu da prestane pulsirati. sami od sebe, nismo nista morali inzistirati. kazes ne moze i gotovo. i onda se malo raspravljate (ako bude trebalo) i dotle vrijeme prodje.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marta, a jel ti nije bilo hladno? Ja se sjećam da sam prošli put cvokotala zubima i nije me ugrijala niti njihova bolnička plahta koju su mi zaogrnuli.

Sad mi je termin krajem listopada i pretpostavljam da će biti još hladnije nego s F. u travnju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne u toj prostoriji je bilo jaaaako vruce.
    osim toga, bez epi nema soka i drhtanja (znam za vise takvih slucajeva).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hocu reci, nakon prirodnog porodjaja mi uopce nije bilo ni hladno nit sam drhtala. a nakon prethodna dva s epi sam se tresla ko siba na vjetru jedno pola sata nakon sivanja.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam ni ja imala epi ali mi je svejedno bilo hladno. I u prostoriji. Možda mi je voda bila pretopla, nemam pojma.

Morat ću tražiti da ubace ogrtač u kadu, izgleda.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trazi da bolje ugriju prostoriju. onda nema problema. ja sam rodila u veljaci i nije mi bilo hladno. zapravo kuhala sam se cijelo vrijeme.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marta, ti si rodila u Rijeci, ja ću u Osijeku i znam da će i ovo biti sajensfikšn, a još kad budem tražila i bolje grijanje, pa neodvajanje, pa budem odbijala širiti noge na viziti, zahtjevala raniji otpust... Bojim se da ću izaći na naslovnici Glasa Slavonije s precrtanom glavom na slici.

Ali svaki vaš input mi je dobrodošao

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa znam da si ti u osijeku, al mislim ozbiljno, sta ne mozes cim udjes u kadu piliti da ti je malo hladno i da podgriju sobu?

reci im da ne zelis da se beba pothladi pa da ju moraju nositi na grijanje.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moram to sve ispitati ranije, sva sreća pa imam koga pitati jer je grijanje centralno s radijatorima u svakoj sobi isto. Trebam saznati jel postoji mogućnost dodatne grijalice. Svoju loptu već imam, za slučaj da im usfali, budem i deke ponijela samo ako kažu da ne može deka u rađaonu već samo plahte.

Ma u stvari, hoću sve saznati prije, koju su mi mogućnosti i opcije, pa ako mi ne mogu garantirati sve ono što ja zahtjevam, odoh u Rijeku, već sam si i smještaj našla. Samo zato hoću vidjeti vaša iskustva u vezi određenih stvari da si posložim sve.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa onda redom sve ispitaj pa odluci. to je bar jednostavno.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marta, baš si sad razmišljam, jel im nije nezgodno porađati posteljicu dok si u kadi, mislim, moraju se ipak skroz nagnuti dolje? Meni za vrijeme izgona gotovo niti nisu pomagali,isu morali biti nagnuti u kadu, babica je samo prihvatila i držala bebicu onih ono kratko vrijeme pod vodom i potom mi je stavila u naručje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uopce ne kuzim na sto konkretno mislis. pa ne radjaju one posteljicu nego ti. meni ju je babica samo pokupila u neku posudu nakon sto sam ju rodila.

a onda mi ju je i pokazala!!!! :D

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja se sjećam da su mi ju malo zavrtili za pupčanu i lagano masirali trbuh. Nije bilo ništa bolno i gotovo nisam ni osjetila isto. To su nepotrebno radili jelda?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno. tako kakti pozuruju stvar koju nije dobro pozurivati...

i meni su to radili prvi puta, samo je mene ta masaza uzasno zabolila.
    drugi put sam rekla ko pokusa, ne odgovaram za svoje postupke.
    treci puta je babica rekla, ajte sad stisnite pa sam ju istisnula.

za svaki slucaj, mislim da je najbolje traziti ili spomenuti sve unaprijed.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Svoju loptu već imam, za slučaj da im usfali, budem i deke ponijela samo ako kažu da ne može deka u rađaonu već samo plahte.
    Ne moraš nositi loptu, imaju u predrađaoni 3-4 raznih veličina, a ako tražiš donijet će ti deka koliko ti je potrebno.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala sabaleta, super info za deke.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sad sam se sjetila da sam u onom boksu sa kadom VIDJELA radijator, a za ostale boksove se ne sjećam. U tim drugim su vrata otvorena s obje strane, pa mi se čini da su radijatori smješteni u hodniku.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moje iskustvo je isto kao i martino. bez da sam išta tražila, ispustili su vodu iz kade, i kad je babica rekla da tiskam, izašla je posteljica. i onda mi je detaljno to išla pokazivati, moram priznati da me nije zanimalo, bebica je bila interesantnija.... a zima? uh, to je bila sauna!!!! molila sam ih čak da mi rashlade vodu! ali to je isto rijeka, pa ako hoćeš biti sigurna, pakiraj se ovamo!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rodila posteljicu u vodi i nisam dobila emboliju.
    nakon sto je prestala pulsirati pupcana vrpca, muz ju je prerezao. zatim je babica lagano povukla vrpcu, ja sam lagano tisnula i posteljica je isklizila van, gotovo da nisam ni osjetila.
    jos sam se nakon toga neko vrijeme mazila s bebom u kadi, dok je ona pregledavala posteljicu.
    tek kad sam izasla iz kade ispustila je vodu van. dakle cijelo to vrijeme smo beba i ja bile u vodi.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Felix, znači i tebi su lagano povukli vrpcu.

Mene je stvarno strah embolije, i od svih recentnih autora, uključujući i J. Balaskas se preporučuje da se bolje posteljica rodi izvan vode baš zbog toga. Nekako mi nije drago riskirati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čudno. Ja ne samo da sam rodila posteljicu u vodi i gledala je zajedno sa sestrom /ona je rekla `vidiš, kao pljeskavica`/, nego sam je prerezanu /rezana nije odmah, mislim da se čekalo sa spontanim prestankom pulsiranja/ i pipkala svojim prstićima, začudila se njezinoj kompaktnosti i dovela do magličastoga crvenog traga u vodi. Dakle, jasno je da se SVE ODVIJALO U VODI. Emboliju nije nitko spomenuo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovco_i_janje, mislim da su meni ispustili vodu jer posteljica nije izasla odmah poslije porodjaja. Odnosno, hocu reci, s obzirom da je kada povelika i u njoj je puno vode, da je posteljica izasla ranije bilo bi to u vodi. Mozda je u tome fora? He, he i ja sam ju ispipala i isprevrtala, na kraju si ju prakticki oteli, kao, da se ne osteti jer onda doktorica nece znati jel sve izaslo...

ivancice, kakve su tu brojke i o kakvoj je emboliji zapravo rijec? Jer ako je rijec o emboliji plodove vode, to se u kod nas (s obzirom na broj poroda) moze dogoditi jednom u valjda 10 godina. S obzirom da je toliko rijetko, uglavnom ne prepoznaju stvar, a i kad je prepoznaju, obicno spasa nema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •