Results 1 to 10 of 10

Thread: jeste li kada farbali starke i čime?

pomikaki's Avatar

Default jeste li kada farbali starke i čime?

Evo kupila sam starke bez vezica, odnosno cvičke. Nema ih s dezenima, samo neke jednobojne. Na netu ima dosta tutorijala za ukrašavanje i farbanje platnenih tenisica, ali nisam sigurna koje boje mogu koristiti. Mogu li se koristiti akrilne boje i koliko bi to bilo postojano? Ili bi trebale biti baš boje za tekstil?

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki View Post
    Evo kupila sam starke bez vezica, odnosno cvičke. Nema ih s dezenima, samo neke jednobojne. Na netu ima dosta tutorijala za ukrašavanje i farbanje platnenih tenisica, ali nisam sigurna koje boje mogu koristiti. Mogu li se koristiti akrilne boje i koliko bi to bilo postojano? Ili bi trebale biti baš boje za tekstil?
    Nisam to nikad radila, ali da se odlučim, otišla bih u neki od hobby-art dućana, tipa Lumos ili Chemaco i pitala za savjet.

Evo ima na web stranici Chemaco upute za majicu, pa vjerojatno iste boje mogu i za tenisice, ali pitaj ih: http://www.chemaco.hr/hr/inspiracija...ikajte-majicu/

pomikaki's Avatar

Farbala sam već majice s takvim bojama, ali nisam sigurna imam li ih još - moram pogledati u kakvom su stanju. Ali imam akrilne boje, pa si zamišljam da bi to moglo trajati.
    http://diyprojectsforteens.com/diy-galaxy-shoes/ evo ovdje je neki tutorial, ja sam shvatila da su to obične akrilne boje?

Peterlin's Avatar

Nisam nikad probala, ali držim fige da ti uspije. Kad ofarbaš, časti nas s kojom slikom....

Moja starija je farbala svoje i starke sestri i prijateljicama. Kupila je boje za tekstil u Hobby artu u bočicama i flomastere za tekstil za finese. Dobro se držalo s vremenom su boje malo izgubile na intenzitetu ali sve skupa ispalo je super . Mislim da je čak bila našla te flomiće sa šljokicama.

pomikaki's Avatar

Quote Originally Posted by branka0112 View Post
    Moja starija je farbala svoje i starke sestri i prijateljicama. Kupila je boje za tekstil u Hobby artu u bočicama i flomastere za tekstil za finese. Dobro se držalo s vremenom su boje malo izgubile na intenzitetu ali sve skupa ispalo je super . Mislim da je čak bila našla te flomiće sa šljokicama.
    Da li je peglala nakon farbanja i kako? (obično se te boje peglaju, to će biti malo teže nego s majicama)

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki View Post
    Da li je peglala nakon farbanja i kako? (obično se te boje peglaju, to će biti malo teže nego s majicama)
    Fenom za kosu iz neposredne blizine? Ali nisam probala, samo mi je palo na pamet kako bi se boju moglo zagrijati.

Moja nije niš peglala, mogu popodne pogledat i pitat ju koje su točno boje bile.

http://www.slikarskipribor.hr/hobby-...6ml-zlatna-801 Evo javila mi moja E. ona je farbala sa ovakvim bojama, i na njima piše da se fiksiraju peglanjem ali ona nije , Pustila je da se dobro osuše i zaista su bile super, starke su se raspale ali oslikani dio nije

Peterlin's Avatar

Peglanje za tenisice nije tak bitno kao za majicu. Majicu pereš puno češće.