Results 1 to 7 of 7

Thread: Slatko vrhnje, mogu li ga zamrznuti?

  1. #1
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default Slatko vrhnje, mogu li ga zamrznuti?

    Imam pola litre Veronikinog vrhnja, sutra ističe rok. Jel se može zamrznuti? Jel ga mogu možda ulupati u šlag pa tako zamrznuti, kao onaj ledo u čašici?

  2. #2

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    664

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    Imam pola litre Veronikinog vrhnja, sutra ističe rok. Jel se može zamrznuti? Jel ga mogu možda ulupati u šlag pa tako zamrznuti, kao onaj ledo u čašici?
    Ja sam jednom zamrznula kupovno vulgaris slatko vrhnje. Bilo je grudasto nakon otapanja. Prisjelo mi jelo.

  3. #3
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    Imam pola litre Veronikinog vrhnja, sutra ističe rok. Jel se može zamrznuti? Jel ga mogu možda ulupati u šlag pa tako zamrznuti, kao onaj ledo u čašici?
    Nemoj. Da smisliš način kako ga zamrznuti, pa onda odmrznuti da bude isto kao prije - bome bi se obogatila.

    Gubi strukturu, jer se odvoji voda i masnoća pa to nije fino.

  4. #4
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Sad vidim da je Uh-puh napisala istu stvar.

  5. #5
    Boxica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,402

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    ... Jel ga mogu možda ulupati u šlag pa tako zamrznuti, kao onaj ledo u čašici?
    ovo možeš, još dodatno ubaciš komadiće nekog voća i eto ti sladoled!
    ja to svojima radim preko ljeta

  6. #6
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by Boxica View Post
    ovo možeš, još dodatno ubaciš komadiće nekog voća i eto ti sladoled!
    ja to svojima radim preko ljeta
    Zbilja? Utučeni šlag? Jer ja sladoled radim s tekućim vrhnjem, s miksanim voćem.

    Znači zadržao je svoju formu tučenog šlaga nakon vađenja iz frizera?

  7. #7
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Nisam ga na kraju smrzavala. Napravila sam ganache, za to treba vrhnje dovesti tik do vrenja pa sam tako bila sigurna da nije prosviralo

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •