a vidiš, ja za to znam još od prije prvog razreda jer sam razgovarala s našim (prošlim) svećenikom da ne ide na školski nego samo na župni vjeronauk
a vidiš, ja za to znam još od prije prvog razreda jer sam razgovarala s našim (prošlim) svećenikom da ne ide na školski nego samo na župni vjeronauk
magriz, i može se pričestiti i krizmati s te dvije godine vjeronauka? Ukoliko uopće imate namjeru?
ja sam trazila da ide samo u crkvu na vjeronauk. cijelu osnovnu skolu. s proslim svecenikom to je moglo. ovaj novi ne dozvoljava
Ja sam dobila informaciju da se to može - doduše ne direktno, nego preko svekrve koju sam zamolila da pita. Dakle, vjerojatno ovisi o svećeniku.
svaki svecenik svoju politiku vodi, na zalost
mogu oni sve samo kad zele
Samo ću reći da su nam stavili vjeronauk za prvopričesnike u dan kad je glazbena škola.
I na kraju je glazbena škola izašla u susret i podesila raspored, čime su se trebali gadno prilagoditi i gadne izmjene napraviti, ali vjeronauk nije bilo moguće pomaknuti na neki drugi dan, a prostor je slobodan svaki dan, kao i vjeroučiteljica.
napose ako je samo jedan razred u igri?
kod nas se vrijeme vjeronauka u crkvi mijenjalo zato jer se nekoj djeci poklapalo s treningom nogometa, a upravo jedan od roditelja je bio u crkvenom vijeću
kao i u svim drugim zajednicama, sve ovisi tko pita...
ali ako ima više grupa onda se može ići u bilo koju bar je tako kod nas ima ovisno o generaciji 3-6 grupa
ni kod nas, samo muška i ženska grupa
imaju tako u višim razredima i vjeronauk u školi, tjelesni i vjeronauk se tako slaže...
neću više, već sam dosta riječi na to potrošila
fakat
žensku vodi časna, a mušku svećenik
Kod nas ponekad znaju odvajati musko zensku djecu,ali su imali isti program i ne istog spola osobu koja je drzala katehezu,tak je bilokod klinca prosle godine 1 do 2puta ali u pripremi za krizmu
Meni je to isto grozno
I kaj me pitala klinka prek vikenda dal kad je Gaj isao u skoluposebno musku posebno zenski,dali su imalii isto spolne ucitelje, mala povezala s tjelesnim?