Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: doručak i večera jednogodišnjaka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno doručak i večera jednogodišnjaka

Do sada sam mojoj I. koja je napunila godinu dana ujutro i navečer davala adaptirano mlijeko.Pošto sam i mojoj starijoj curici sa godinu dana prestala davati adaptirano mlijeko mislila sam da će tako biti i sa I.Evo danas sam joj za večeru dala čokolino na flašicu i nije htjela, pa sam joj dala na kašikicu i to je pojela dvadesetek malih kašikica mislila sam da joj to nije dovoljno pa sam joj dala čisto mlijeko ali čim je osjetila odmah je okrenula glavu.Ne znam što da joj dajem za doručak i večeru?

P.12.01.2004.
    I.25.05.2005.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da nece zvucati kao provokacija..zasto bas cokolino?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moji su "odrasli na palenti". kad smo započeli dohranu mlatili su je u svim kombinacijama i ujutro i navečer. probaj!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto bas htjela to predloziti: palenta s npr. jogurtom, zobene pahuljice s vocem, riza s mlijekom ili vocem, proso s nekim vocem. sve to moze isto u kombinaciji s povrcem. Moji obozavaju gustu juhu od nasjeckanog povrca i palente, povrce i bilo koja zitarica.(Proso, riza i jecam su lakse probavljivi od drugih zitarica) Kuhano povrce je isto ok. Kod nas bas nije uobicajeno jesti povrce za dorucak, ali meni se to bas cini u redu. Npr. juha od rize i mrkve. Imas puno kombinacija, po mom misljenju puno boljih od zasladjene kemije tipa cokolino.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Nadam se da nece zvucati kao provokacija..zasto bas cokolino?
    Nemam pojma .Valjda zato što sam i starijoj curici tako davala.A kakvo mlijeko da joj dajem?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja svojima dajem obicno kravlje.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi npr. jedemo jogurte za dorucak a za veceru **** brei koji se priprema sa vodom, nekad palenta sa vrhnjem....evo vec tri dana za redom K ne zeli brei za veceru pa mu dam jogurt a za dorucak brei.

Sa kravljim mlijekom ne zurimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam svojima pocela davati jogurt prije mlijeka. A vecinu stvari koje sam nabrojala ja pravim s vodom. Nije da izbjegavam mlijeko, ali ni ne dajem ga bas redovno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi slično kao što Zorana kaže; 13-o mjesečna beba klopa pahuljice ili žitarice + voće ili povrće. Pije (voli) sojino i rižino mlijeko (voli i zobeno, ali često klopa zobene pahuljice pa onda radije dajem rižino/ sojino).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam isto bas htjela to predloziti: palenta s npr. jogurtom, zobene pahuljice s vocem, riza s mlijekom ili vocem, proso s nekim vocem. sve to moze isto u kombinaciji s povrcem.
    Isto ovako s tim da ja radije dajem voće + žitarice za doručak jer je slatko-kiselkasto, a povrće+žitarice za večeru jer je lakše probavljivo.

Možeš ujutro nešto i namazati na kruh tipa maslac, dukatela, abc sir... a mlijeko pripremi s Biankom ili nekom kavovinom.

Ako baš hoćeš davati kašice (izbjegavaj hranjenje na bočicu) tipa čokolino onda su mi bolje one (kršitelj koda)ove mliječne kašice u kojima već ima adaptiranog mlijeka u prahu i mute se s vodom.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ja sam isto bas htjela to predloziti: palenta s npr. jogurtom, zobene pahuljice s vocem, riza s mlijekom ili vocem, proso s nekim vocem. sve to moze isto u kombinaciji s povrcem.
    Isto ovako s tim da ja radije dajem voće + žitarice za doručak jer je slatko-kiselkasto, a povrće+žitarice za večeru jer je lakše probavljivo.

Možeš ujutro nešto i namazati na kruh tipa maslac, dukatela, abc sir... a mlijeko pripremi s Biankom ili nekom kavovinom.

Ako baš hoćeš davati kašice (izbjegavaj hranjenje na bočicu) tipa čokolino onda su mi bolje one (kršitelj koda)ove mliječne kašice u kojima već ima adaptiranog mlijeka u prahu i mute se s vodom.
    Sutra ću probati nešto od ovoga što ste mi predložile pa vam javim kako je bilo.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Griz na mlijeku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da li zobene pahuljice prokuhavate?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne, prelijem ih vrućim mlijekom ili vodom i pustim da omekšaju.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a ja sam davala adaptirano do 3g,zašto zato jer bi da san
    dojila isto nastojala šta duže pa tako i ovo
    nemislim da je 1g neka čarobna granica kad dijete mora početi piti
    mlijeko iz tetrapaka :/

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li zobene pahuljice prokuhavate?
    Da, meni su tako ukusnije a izgleda i mome djetetu jer ih tako hoće jesti, a samo razmočene neće. Prokuham ih kratko (par min.) i onda ostavim još 5-10 min da nabubre.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja kad ih sebi spremam samo ih prelijem toplim mlijekom. Onda mi budu dosta žilave, a iskreno uopće mi nisu ni ukusne, ali se ufuravam da je to zdravo i da ću smršaviti ako se tako zdravo hranim pa ih tako uspijem nekako potamaniti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dabo, probaj ih pet-deset minuta kuhati u vodi. U medjuvremenu izmiksaj ili naribaj u tanjir jabuku, bananu ili neko drugo voce. Na kraju sve skupa pomijesaj. Da vidis razliku... Meni su zobene pahuljice samo prelivene mlijekom nesto najneukusnije na svijetu, ko karton mi ima okus.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bas dobra uspredba točno su kao karton

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja svojima dajem obicno kravlje.
    Od koliko mjeseci im daješ kravlje?čisto ili sa vodom?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pepe,ovdje imas dosta prijedloga o spravljanju kasica za svoje malene,

brze i zdrave "kašice" za veću djecu

odlicno i hranjivo

Datum pristupanja
    Sep 2005

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sundrops prvotno napisa
    pepe,ovdje imas dosta prijedloga o spravljanju kasica za svoje malene,

brze i zdrave "kašice" za veću djecu

odlicno i hranjivo
    Puno hvala.Evo moja I. sada pije mlijeko ali joj moram staviti nekoliko zrnaca šećera, sa nesquikom neće piti mlijeko.A što se tiče doručka i večere dajem joj palentu sa bioaktivom, griz na mlijeku, kruh sa dukatelom i to je za sada to.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A to joj je sve skupa puno zdravije i bolje od čokolina na bočicu :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •