Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Inicijativa-skola stranog jezika

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Inicijativa-skola stranog jezika

E ovak zanima me jel tko isao na ucenje jezika u tu skolu...i jel ste zadovoljni sa dobivenim znanjem. I zanima me ovako nastava se odrzava dva puta tjedno po dva sata i mjesecno je 770kn. A jedan stupanj traje cca 2 mjeseca..dakle za jedan stupanj mi treba 1540kn. Jel to ok cijena.koliko se krecu stupnjevi u drugim skolama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

domy, smatram da je svaka škola stranih jezika dobra.
    Uspjeh ovisi o tome koliko ćeš ti odlučiti angažirati se.
    Tamo ćeš dobiti osnove, da savladaš gramatiku i slično, a na jeziku treba raditi - puuuuuno raditi.
    Meni je dobro npr. čitati novine na stranom jeziku (u počecima lagano štivo, pa kasnije stručno) i jezik treba rabiti - govoriti, govoriti, govoriti i pisati,...
    Inače ti zabadava svaki tečaj Svijeta.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 29.09.2016. at 09:04

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sve to stoji. Ali ja osnove imam i mislim da mi je vokabular ok...samo mi fali gramatika...i ne znam da se oslobodim das pričam...ne znam kako bi to nazvala. Ali gle ni hrvatsku gramatiku baš ne znam najbolje a pričam normalno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    sve to stoji. Ali ja osnove imam i mislim da mi je vokabular ok...samo mi fali gramatika...i ne znam da se oslobodim das pričam...ne znam kako bi to nazvala. Ali gle ni hrvatsku gramatiku baš ne znam najbolje a pričam normalno.
    Pa naučit ćeš hrvatsku gramatiku uz dijete, hehehe! I ne zezam se baš jako.

* * *
    Iskustvo sa školama stranih jezika: ja sam isprobala Vodnikovu (sjajna, ali zahtjevna) i još nekoliko tečajeva poslovnog jezika (što engleski, što njemački) ali Anemona je u pravu - ono što ne koristiš, uglavnom zaboraviš.

Nek te ne brine gramatika - škola stranih jezika upravo tome i služi da naučiš ne samo govoriti, nego i gramatiku. Nije dovoljno govoriti strani jezik, trebaš biti i pismena na njemu. A brzu reakciju (u govornom jeziku) osigurava isključivo vježba. To isto dobiješ u školi stranih jezika. Inzistiraju dosta na konverzaciji.

Ali znanje stranih jezika nije statično, neke stvari zaboraviš, neke zapamtiš... Ja sam baš jučer pomoću rudimenata svo ruskog prevodila neki upit i čisto dobro mi je išlo, ali ne mogu na tom jeziku razgovarati. Mogu slušati razgovor ako poznajem temu (a u svojoj poslovnoj komunikaciji uvijek poznajem) ali ne mogu napisati suvisli dopis, nemam čak ni instalirane ruske fontove i jako se trudim da me taj dio posla zaobiđe jer se osjećam nekompetentno. Kolega (koji objektivno zna mrvicu manje) je puno slobodniji, govori i piše kako zna i uredno komunicira, ali meni je to mrsko jer zvuči i izgleda onak, šugavo.... Jedno je znanje jezika da možeš negdje naručiti sendvič, a drugo je ako ti treba za poslovne svrhe. Za to bi trebalo ipak malo tj. dooosta više znati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •