Beti, to ne piše. Piše isto ono što sam već kopirala. Da su dužni organizirati prijevoz
Kopiram:
Prijevoz uĉenika
Ĉlanak 69. (NN 152/14)
(1) Osnivaĉ je duţan organizirati prijevoz uĉenicima razredne nastave (1. – 4. razred) koji imaju adresu stanovanja
udaljenu od škole najmanje tri kilometra.
(2) Osnivaĉ je duţan organizirati prijevoz uĉenicima predmetne nastave (5. – 8. razred) koji imaju adresu stanovanja
udaljenu od škole najmanje pet kilometara.
(3) Prijevoz se organizira od najbliţe postaje meĊumjesnog ili gradskog prijevoza do škole ili školi najbliţe postaje
meĊumjesnog ili gradskog prijevoza i obrnuto. U sluĉaju da meĊumjesni ili gradski prijevoz nije organiziran polazišnu
toĉku utvrĊuje osnivaĉ.
(4) Za uĉenike s teškoćama iz ĉlanka 65. stavka 1. ovog Zakona osigurava se prijevoz bez obzira na udaljenost i
prijevoz pratitelja kada je zbog vrste i stupnja teškoća pratitelj potreban, a sukladno rješenju o primjer
našla sam samo ovo
https://gov.hr/moja-uprava/obrazovan...oz-ucenika/220
Organizirani prijevoz
Prijevoz do škole i od škole organizira se za učenike od 1. do 4. razreda koji žive u naseljima udaljenim od škole više od tri kilometra, kao i za učenike od 5. do 8. razreda koji žive u naseljima udaljenima od škole više od pet kilometara.
Ako vaše dijete u školu putuje iz naselja bez javnog prijevoza ili mora koristiti prometnice bez nogostupa, prijevoz se zbog sigurnosti učenika može organizirati bez obzira na udaljenost od škole. Osiguravanje prijevoza obveza je jedinica lokalne i područne samouprave.
Ako se učenik osnovne škole upiše u školu izvan upisnoga područja, osnivač nije dužan snositi troškove prijevoza. To znači da ćete vi, kao roditelji/skrbnici, troškove prijevoza snositi sami.
To je organizirani /školski prijevoz, a ne redovit javni prijevoz.