Velika vreća i grabežljivi lešinari (naravno ne svi) ...slutim žešći kaos...
Bandić je mrtav, ali stvarni poglavari Zagreba (a i Hrvatske) su još uvijek živi. Tko god postao gradonačelnik, morat će igrat po njihovim pravilima.
Pa ne znam bas.
SDP i HDZ nisu racunali s tim da ce se morati boriti za njegove glasace. Misili su odigrati drugaciju partiju. Ovako su ostali u prilicni neobranom grozdu sa dva apsolutno anemicna i nekarizmaticna kandidata.
Jasno , hobotnica ostaje i onaj koji dobije izbore imati s posla s njom. Ili s njom ili protiv nje.
So it begins...
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Naprosto moram prokomentirati Tomislava Tomasevica. Covjek se danas pokazao kao jedna nevjerojatna moralna i ljudska velicina. Svaku rijec iz njegove izjave mogu potpisati. Iako smo politicki i svjetonazorski daleko da dalje ne mozemo biti, samo ova njegova izjava danas bila bi dovoljna da mu dam svoj glas (da zivim u Zagrebu).
Istina.
Sto se tice medijskih izvjestavanja o sprovodu, sasvim je jasno da su epidemioloske mjere postale jos jedan poligon za dnevnopoliticka prepucavanja i skupljanje klikova.
Dovoljno je vidjeti kako se izvjestavalo o spontanim okupljanjima nakon Balaseviceve smrti, okupljanjima mladih ispred HNK, Cicinom sprovodu, Bandicevom sprovodu...
Mjere su postale besmislene, same su sebi svrha i dojma sam da ni vladajuci koji donose odluke u njih ne vjeruju - ili vjeruju ali pokazuju da se na dulji rok tesko mogu postovati.
Kako god, volim Zagreb, nosim ga u srcu i nadam se da ce ovaj put uistinu dobiti gradonacelnika kakvog zasluzuje.
Ima, ima.
Bit će svega, a po onome što čitam,razne besmislene naknade će prve ukinuti jer je zagrebački proračun u debelom minusu što zbog žičare, što zbog plaćanja radno sposobnim osobama da sjede kod kuće.
Mjeseci koji slijede će biti jako zanimljivi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nadam se da pod "besmislene" ne misliš na ovu o kojoj se tu piše. Mnogim je obiteljima spasila život. Možda revidirati, ali nadam se ne ukinuti.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 02.03.2021. at 11:04
Vjerojatno će se smanjiti naknada, a ne skroz ukinuti.
I možda smanjiti do kad se može biti doma, do koje godine djeteta
Ovo je jedna od mjera koja se mora ukinuti, ali pitanje kada će. Prije izbora ne, ali nakon toga pitanje je dana.
I to je ono što je bilo za očekivati i na što se moralo računati - sve staviti na kocku na jednog čovjeka nije mudro.
Mislim da neće ful ukinuti, ali bi mogli ići na ono da mjera ide dok najmlađe dijete ne krene u školu i slično
To apsolutno treba ukinuti i to odmah, a za socijalne slučajeve, ali ne za radno sposobne, postoji CZSS.
Treba i revidirati korisnike gradakih stanova i poslovnih prostora, ukinuti besplatne pokaze i još puno toga.
Čitam danas koliko je grad zadužen i to je prestrašno.
Tko zna što će još poispadati iz ormara.
Može se zaposliti ako je radno sposobna, a tu je i alimentacija, dječji doplatak...
Recimo, servisi za čišćenje traže radnike na sve strane, ali ih ne mogu naći jer nude plaće u visini te mjere cca 4000 kn.
“Zdušno sam ju nagovarala”?
Zašto ne bi to uzela ako je mogla?
Mogla si i ti. Možda i jesi. Nebitno.
Nikad se nisam slagala s tim jer nikako nije u redu plaćati da netko sjedi kod kuće, a radno je sposoban ili čak i imućan kao što sam imala prilike pročitati na ovoj temi.
Ja ne znam nikog ko sjedi doma s jedno, dva djeteta,a kamoli s 3+
Možemo mi tu sad razglabati o tome je li taj zakon nekome dobar ili nije. Nebitno. Ni Zagreb ni Hrvatska to ne mogu isfinancirati. To ne mogu ni puno bogatije države i gradovi.
Za ovaj zakon se znalo da ima rok trajanja i onda imamo žene-majke koje godinama nisu bile na tržištu rada. Mnoge od njih će biti i u određenim godinama i na žalost nezanimljive poslodavcima.
Kao što sam i prije pisala, ukoliko je cilj ovom zakonu poticati natalitet on je potpuno promašen. Na žalost, cilj mu je bio skupljanje političkih bodova.
Taj novac se mogao uložiti u vrtiće, dnevni boravak, sufinanciranje roditeljskog dopusta za treće dijete do pune plaće, dapače, naknade majkama troje i više djece koje su zaposlene.
Ovo je lakrdija od zakona, a štetne posljedice po sve te majke odgajateljice će se vidjeti u godinama koje nam dolaze, na žalost.
I ja bih te potpisala, uz malo pravničko cjepidlačenje, nije riječ o zakonu nego o odluci. Cijelo me vrijeme bode u oko to pogrešno nazivanje akta, kojeg će se eventualno, baš zato što NIJE zakon, jednom vrlo lako moći ukinuti.
A propos sprovoda mogu potpisati sve vas i SDP-ovu Mirelu Ahmetović.
Posljednje uređivanje od Svimbalo : 03.03.2021. at 16:19
A današnji bespotrebni covid redari za sprovod,ko i jučer za oproštaj? Ko i na zadnjim sprovodima ,ko i grobnice i slično sve je to plaćeno našim novcima.
Radije dam za majku koja brine o djeci,nego za takve ko god oni bili!
Grad je paraliziran, pogotovo Mirogoj, Šalata i vezani kvartovi.
Od jutra pristižu autobusi i parkiraju se kod Velesajma, a izvanredne linije ih prevoze do Mirogoja.
Grad je u banani.
Ovako dugo i sporo, kao danas, nisam putovala godinama.
Inače, na sprovodima smije biti do 25 ljudi, a na Mirogoju je “samo” 300 zaštitara, a tko zna koliko je vozača Zeta angažirano i djelatnika drugih gradskih službi.
Sad možemo očekivati za tjedan/dva tulum brazilskog, JA i ostalih covid sojeva.
Imao je sreće jer ja, očito nisam imala.
Ja sam prosla normalno s Rebra prema Salati. Jedino nisam mogla proci prema Mirogoju -akadama. Bilo je zatvoreno.
Je samo na onoj jednoj slici ima preko 8 vijenaca,mada se molili da se uplati u udrugu, svaki 200-300 kn najmanje
JelenaO davno si ti kupovala vijence. Skuplji su, za negdje duplo.
Na ovom pogrebu je tisuće ljudi, a moju smo mamu skoro skrivećke ukopali, da ne sazna više ljudi, da ne kršimo mjere.
Gdje mi živimo?
E, da, tako smo slično i moju mamu u 11. mj. Svima od daljnje rodbine i prijatelja smo govorili da ne dolaze jer smo popunili broj od 25. Na kraju su neki zbog bolesti bili spriječeni pa nas je bilo možda 15-tak. No, mi smo se ponašali kao odgovorni građani.
Iskreno, nakon ovog Bandićevog pogreba pa pogreba M. Tuđmana i uvjeravanja Beroša i Božinovića da virus ne skače i da je sve po pravilima, nikome ne bih rekla da ne dolazi na pogreb.
Ak je na veći broj onda može i do 300 kn,
Istina davno sam kupila zadnji vijenac jer smo uplaćivali u korist ili ljudi ili organizacija, ali zadnje mi je kolegica od druge kolegice kupila vijenac trećoj kolegici ravno za 250 kn,ok tu je bio i kolegujski popust
Ali to sve nije važno jer se molili da se uplati točno određenima,kao što je moja firma uplatila točno za određene kad su moji starci umrli,ko i drugi ljudi koji su uplatili.
Bravo mitovski, beti za slušanje,ali što reč za one koji ne slušaju.
Danas opet 10 posto od testiranih ima koronu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.03.2021. at 15:41
Meni je ovo sa pogrebom isto degutantno. Mi smo osmrtnicu stavili dan nakon pogreba da je pokopan u krugu obitelji zbog epidemioloških mjera bas zato da ne bude preko 25 ljudi, danima je zvonio telefon, njegovi bivši kolege, suborci iz ratne postrojbe, prijatelji iz djetinjstva s kojima nije bio u kontaktu dugo, svi su rekli da bi došli na pogreb da su znali. Zato i nismo stavili obavijest ranije. Tako da mi je ovo preodvratno, od Tuđmana, Bandica, i inih se mora doc oprostiti svaka šuša, a mi svoje moramo skoro u tajnosti pokrpat, da ne bi nekoga morali tjerati sa pogreba. Fuj.
Da tako je sahranjena i moja mlada susjeda,samo obitelj,i to još manje od 8 ljudi
Čitam prijedlog u novinama da se Ustavom uvedu kaste u Hrvatskoj
barem bi znali gdje stojimo,
da se ne zavaramo i ne mislimo da imamo svi ista prava
Jednostavno mi je genijalna ta argumentacija, da majke s troje djece "rade" pa zaslužuju plaću. A mi ostali sa "samo" nijedno/jedno/dvoje/troje djece sviramo doma ... (da ne budem prosta).
Tko je socijalni slučaj ima socijalne transfere. Tko nije - nema ih. Prestanite s tim bacanjem magle. I samci doma kuhaju čiste peru i spremaju pa im nitko to ne plaća. A ovako mi budale koje radimo plaćamo ekipi 7000kn mjesečno da brinu o svojoj djeci.
Posljednje uređivanje od sillyme : 18.03.2021. at 23:22
Znači, dobiti ću doma 2/3 od 4900kn jer brinem dvoje djece doma?
Čekam![]()
možda su svi prisutni cijepljeni preko veze
tako da ipak nije problem širenje virusa
Posljednje uređivanje od kajsa : 06.03.2021. at 08:35
Nadam se da će Otto dat komentar i na Cicin sprovod,a i na Tuđmana mlađeg