Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    U 2018. planira se 8,7 mlrd. kn ukupnih prihoda (grafikon 2), od čega će seotprilike polovica prikupiti od poreza i prireza na dohodak (4,6 mlrd. kn).Slijede prihodi od raznih pristojbi i naknada u iznosu od 1,4 mlrd. kn (odkomunalnih doprinosa i naknada 870 mil. kn), te prihodi proračunskih korisnikaod HZZO-a za pružene zdravstvene usluge u iznosu od 945 mil. kn.Značajni iznosi očekuju se od pomoći i donacija (598 mil. kn, uglavnom izdržavnog ili proračuna EU-a), te od korištenja imovine (436 mil. kn, najve-ćim dijelom od zakupa i iznajmljivanja gradske imovine, te od godišnje naknadeza uporabu javnih cesta pri registraciji motornih i priključnih vozila)
    Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kojim našim/vašim novcima?!?!
    Sto puta je već napisano da je udio prireza minimalna stavka u zagrebačkom proračunu.
    Uostalom, svi plaćamo prirez u svojim gradovima pa nema novca za gotovo ništa.
    Sve jake firme i one koje drže do sebe imaju sjedišta u Zagrebu i Zagrebu plaćaju poreze i otuda lova za Bandićeve fontane i kupovanje glasova.
    Dobro cure vele; zašto nitko nije odbio lovu koju Bandić daje?
    Zašto?
    Zato jer je baš lijepo pokrpati rupe i minuse s tom lovom.,
    Eto zašto.
    Pljuvati po Bandiću je najlakše, ali love se nitko ne bi odrekao.
    ....
    Za one koji slabo shvaćaju (ne znam sad namjerno ili ne) kako funkcionira financiranje lokalne samouprave - ponavljam ovo od Mime - da se ZG proračun primarno financira iz plaća - iz prireza i poreza. Naglašavam oboje. Prema tome - da, Bandić sve to financira našim novcima, iz poreza na naše plaće. Bandić meni svojim subvencijama nije vratio ni pola onog što sam ja uplatila u gradski proračun. Prema tome - naravno da ću uzeti sve što se nudi jer sam to 2x preplatila neto što je tržišna cijena. Udbžbenici za dvoje djece koštaju manje nego ja uplatim u gradski proračun jedan jedincati mjesec. Toliko o tome.

Prema tome - Trina, Beti, Tanči i druge - lijepo izaberite sebi svoje gradonačelnike koji će prikupljene novce od poreza na vaše plaće dijeliti vama ne na nešto drugo. I prekinite nas maltretirati kako to nije fer što nama Bandić nešto daje - jer nama Bandić ništa ne daje i ne poklanja, samo nam vraća mali dio koji nam je već prethodno uzet a ostatak troši na stupiće fontane i zlatne WC.

I pitanjce za Beti i Trinu - s koliko poreza na osobni dohodak vi pridonosite vašem lokalnom proračunu? Za Tanči znamo - ona je prijavljena u drugi grad i dobiva joj dijete "od Bandića" iako njeni novci od poreza idu neki drugi lokalni proračun. Novci koje naši gradonačelnici tako velikodušno "dijele" se ne stvaraju iz ničeg neto se prvo nekome (aka poreznom obvezniku) uzmu a onda se "velikodušno" dijele nazad kako tko odluči. Ja eto mislim da odluka za imanje troje djece nije neki razlog vrijedan financiranja 15 godina plaće roditelju istih i sigurno neću glasati za Bandića na ovim kao što nisam ni na zadnjih ne znam koliko izbora. Sa i bez besplatnih udžbenika i 3000kn za rođenje djeteta.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Prirez mi je jasno sto je... a sto je porez na dohodak? I sto placaju velike firme?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koji slabo shvaćaju (ne znam sad namjerno ili ne) kako funkcionira financiranje lokalne samouprave - ponavljam ovo od Mime - da se ZG proračun primarno financira iz plaća - iz prireza i poreza. Naglašavam oboje. Prema tome - da, Bandić sve to financira našim novcima, iz poreza na naše plaće. Bandić meni svojim subvencijama nije vratio ni pola onog što sam ja uplatila u gradski proračun. Prema tome - naravno da ću uzeti sve što se nudi jer sam to 2x preplatila neto što je tržišna cijena. Udbžbenici za dvoje djece koštaju manje nego ja uplatim u gradski proračun jedan jedincati mjesec. Toliko o tome.

Prema tome - Trina, Beti, Tanči i druge - lijepo izaberite sebi svoje gradonačelnike koji će prikupljene novce od poreza na vaše plaće dijeliti vama ne na nešto drugo. I prekinite nas maltretirati kako to nije fer što nama Bandić nešto daje - jer nama Bandić ništa ne daje i ne poklanja, samo nam vraća mali dio koji nam je već prethodno uzet a ostatak troši na stupiće fontane i zlatne WC.

I pitanjce za Beti i Trinu - s koliko poreza na osobni dohodak vi pridonosite vašem lokalnom proračunu? Za Tanči znamo - ona je prijavljena u drugi grad i dobiva joj dijete "od Bandića" iako njeni novci od poreza idu neki drugi lokalni proračun. Novci koje naši gradonačelnici tako velikodušno "dijele" se ne stvaraju iz ničeg neto se prvo nekome (aka poreznom obvezniku) uzmu a onda se "velikodušno" dijele nazad kako tko odluči. Ja eto mislim da odluka za imanje troje djece nije neki razlog vrijedan financiranja 15 godina plaće roditelju istih i sigurno neću glasati za Bandića na ovim kao što nisam ni na zadnjih ne znam koliko izbora. Sa i bez besplatnih udžbenika i 3000kn za rođenje djeteta.
    Moja situacija je toliko kompleksna i duga da nema šanse da bi ti to mogla tu napisati. A ja još čekam tvoje objašnjenje u vezi poreza od najma, što je pisac htio reći? Objasni to malo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •