Stranica 29 od 37 PrviPrvi ... 192728293031 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Samo jos da dodam, cak i ako se statisticki dokaze povezanost teskoca u ucenju i koristenja mjere, to ne znaci da je teskocu uzrokovalo koristenje mjere, stovise logicno mi je da majka djeteta s teskocom u ucenju upravo zbog toga zeli ostati kuci i vise raditi s njim.
    Mogucnosti je bezbroj, a ljudi samo gledaju kako da si posloze zivot da im bude sto bolje.
    Ma daj, jasno da je majka uzrokovala poteskocu.
    Kako god majka je uvijek kriva za sve.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Ulazi li ta naknada u prihodovni cenzus za doplatak?
    Vecina MO koje znam primaju mjesecno 1100 kn doplatka!
    Naravno da ulazi. DD primaju oni koji ne prelaze cenzus. Da je cenzus ostao na onome ne bi ga dobivali.
    Netko je pitao u grupi sto su zene radile prije i kako im je bilo, potaknute izjavama da MO remeti trziste rada. Vecina ih je dobila otkaz u trudnoći, nekima nisu produzili ugovor, neke su imale super posao ali u smjeni da nisu vidale klince uopce. Ima svakakvih prica.
    Ljutnja je krivo preusmjerena.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sirius, jako cjenim dobar sarkazam ali u konacnici i je svaki roditelj odgovoran za svoje dijete, tako uostalom stoji i u Zakonu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Winnerice ja se s mjerom ne slazem. Ne podupirem je. Nalazim joj niz mana.
    Ali MO koje su je uzele su je uzele jer je neko odlucio da ona postoji. No nacin pisanja koji je poceo zadnjih par strana mi se ne svidja. I to sam napisala.
    I podupirem ukidanje ove odluke. Jer kako sam pisala od samog pocetka ne mislim da je dobra.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da se nebi tu natezale oko nacina na koji pisemo pozivam sve da se mailom obrate na slijedece sa svojim prijedlogom. Savjetovanje je javno i ne odnosi se samo na RO nego i ostali mogu iznijeti svoje prijedloge za sto bolje rjesavanje stanja u Gradu.

UPUTA: Napišite primjedbu na Nacrt prijedloga Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja

uredzademografiju@Zagreb.hr

Razdoblje internetskog savjetovanja je do 23.1.2020.

1. Načelne primjedbe i prijedlozi

2. Primjedbe i prijedlozi na pojedine članke nacrta

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

https://huro.hr/a-n-k-e-t-a-roditelji-odgojitelji/
    Ima i anketa koja je napravljena u suradnji sa udrugom Roda

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ova anketa ne pusta dalje one koji nisu korisnici mjere, zasto je tome tako znaju kreatori iste...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    https://huro.hr/a-n-k-e-t-a-roditelji-odgojitelji/
    Ima i anketa koja je napravljena u suradnji sa udrugom Roda
    Roda podržava?
    Znači da misle da je mjera ok.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 11.01.2020. at 11:49

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ako je anketa podesena da kao ne korisnik ne mozes ni pristupiti istoj onda to ni nije anketa nego nesto drugog.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius, jako cjenim dobar sarkazam ali u konacnici i je svaki roditelj odgovoran za svoje dijete, tako uostalom stoji i u Zakonu.
    Jasno da je roditelj odgovoran. Ali odgovoran je da bude roditelj. Nije odgovoran ( a niti svaki educiran, sposoban, ima dovoljno energije /vremena/znanja ...) da bude terapeut svom djetetu. Postoje zanimanja i nacini u dobro uredenim sustavu kojima se pomoze djeci s poteskocama. U ovom nasem puno previse toga je na ledima roditelja. Pa sad ako je roditeljan neobrazovan, bolestan, bez auta i love za benzin , bez dovoljno novaca za dodatne triskove privremeno ( ili stalno)... u svakom slucaju lako je meni mlatiti jezikom i po tipkovnici, ja sam povlastena skupina u ovom drustvu. Povlastena. Necu biti gladna ako djetetu placam godinama privatne terapije. Necu biti gladna ako placam smjestaj za sebe dok mi je dijete u bolnici. Imam se gdje vratiti nakon godina provedenih na njezi djeteta. Necu dobiti otkaz ako ne dodem na posao zbog bolesti djeteta. Sposobna sam razvazati dijete okolo na terapije . Sposobna sam naci terapije ili platiti terapije. Ili platiti istrukcije nekoliko sati svaki tjedan sve godine skolovanja moje djece.
    Moja su djeca povlastena jer sam mi ja roditelj i sve to znam i mogu ( jer me jos zdravlje sluzi i nije ubila neka bolestina).
    Razumijes? Nisu svi roditelji takvi. Sto to znaci? Znaci da sustav treba uskociti kod onih koji nemaju obitelj da ih gura. Treba osigurati mjere da i oni imaju jednaku sansu . U konacnici dugoricno da budu korisni i ostvareni clanovi drustva.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.01.2020. at 11:55

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni Sirius to sve ne moras objasnjavati, posebno ne s visoka i nabrijanim tonom.
    Pisem citavo vrijeme da oduvijek ima svakakvih roditelja. Majka sam skoro 25g i bome se svakakvih nagledah...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ako je samo za MO onda brisite.
    Evo link na obrazac za sve u sklopu savjetovanja.
    https://www.zagreb.hr/nacrt-prijedlo...a-rodit/153684

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Winnerice ja se s mjerom ne slazem. Ne podupirem je. Nalazim joj niz mana.
    Ali MO koje su je uzele su je uzele jer je neko odlucio da ona postoji. No nacin pisanja koji je poceo zadnjih par strana mi se ne svidja. I to sam napisala.
    I podupirem ukidanje ove odluke. Jer kako sam pisala od samog pocetka ne mislim da je dobra.
    Takoder.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni Sirius to sve ne moras objasnjavati, posebno ne s visoka i nabrijanim tonom.
    Pisem citavo vrijeme da oduvijek ima svakakvih roditelja. Majka sam skoro 25g i bome se svakakvih nagledah...
    Ali stvarni nema smisla generalizirati i udarati po svim zenama koje su uzele mjeru.
    Nisu zene krive jer su uzele sto im se nudi.
    Moja kolegica , zena sa 20+ godina staza , uzela je mjeru nakon povratka s porodiljnog nakon treceg djeteta. I dala otkaz sa sigurnog posla u drzavnoj firmi. Zena je imala napade panike i mislila je da ce joj biti lakse da ne dolazi na posao. Totalno suludo . Da mjera ne postoji sigurni ju ne bi uzela. Ostala bi na poslu i ponekad na bolovanju kad je kriza. Ili ne bi . Tko zna . Nemam napadaje panike i nisam u njezonoj kozi da bih znala. Ne mozemo znati tude razloge za neke odluke. Jasni je da ce odredeni dio nezaposlenih zena koje nikad nisu radile takoder uzeti novac koji se nudi. Pa nisu blesave da ga ne uzmu kad se vec nudi?!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Spajka, ne mogu otvoriti na mobu dokumente na DIP-u. Kad budem na kompu mogu otvoriti.
    Ovdje su inače podaci: https://www.izbori.hr/arhiva-izbora/...p/lokalni-2017

P.S. Ono od stranicu prije
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 11.01.2020. at 12:24

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Apsolutno ovo naše društvo nikad neće moći krenuti naprijed pa ni najmanjim koracima dokle god imamo ljude koji razmišljaju poput nekolicine ovdje nazočnih koji kao i Beti3 smatraju da bi svatko tko ispunjava uvjete za tu mjeru BIO BEDAST DA JU NE UZME.
    Kako vam nije jasno da je to mjera, a ne pravo.
    Bolovanje je pravo. Pravo iz radnog odnosa pa ga većina zaposlenih ne koristi samo zato jer može ili da ne ispadne bedast.
    Isto vrijedi i za mirovanje u trudnoći, odnosno famozne komplikacije na kojima završi 90% trudnica čim ugleda plus na testu.
    I to je vama isto sve ok?
    Ne, nije to ok.
    To je iskorištavanje države i onih koji pune fondove i proračun, a to smo, gle čuda, mi koji radimo.
    Winnerica 29, ja 32 godine.
    Ja bih na konto svojih dijagnoza i blagonaklonog doktora mogla do penzije biti na bolovanju pa nisam.
    Zašto?
    Zato jer smatram to nepoštenim. Zato jer se ne smatram toliko bolesnom. Zato jer to nije ok...
    I zato nije ok dati otkaz i uzeti Bandićevu mjeru.
    Zato nije ok da majka koristi mjeru, a u isto vrijeme muž ima solidna primanja.
    Zato nije ok da dobivaju još i povrat poreza.
    Zato nije ok dizati kredit na tu mjeru.
    Ja se ne usudim zadužiti na deset godina jer ne znam ni što će biti sa mnom, a kamo li s mojim poslom, a majka odgajateljica bezbrižno digne kredit i sad kuka.
    To nema veze sa zdravom pameću.
    I kakve su to banke koje odobravaju kredite na konto te mjere?
    I da, širiti ljubav i biti sarkastičan je puno lakše kad ti svaki mjesec sjedne 4-5-6 k kuna, a da nisi iz kuće izašao.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Samo ljubaf

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je , Tanci, stvarno bi nam trebalo spomenik podignuti jer imamo 32 ili 23 godine staza.
    Ono, pravi smi heroji.
    Pa valjda radimo tako jer mislimo da je dobro i korisno, ili se nismo bogato udale, ili emamo 3+ djece u Zagrebu. Tko nam je kriv? To je nas izbor i nije nesto za spomenike dizati.
    Meni je to prekomicno, osudivati nekog da iskoristi prava koja se nude.
    Druga je stvar komentirati pravo, ali osudivati ljude da uzmu ono sto im zakon omogucava ( makar bio zakon jedne osobe) ?!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, samo ljubav bi trebao biti razlog za rađanje djeteta. Prvog, drugog, petog..
    I onda da ga se odgaja u ljubavi i o vlastitom trosku.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Da, samo ljubav bi trebao biti razlog za rađanje djeteta. Prvog, drugog, petog..
    I onda da ga se odgaja u ljubavi i o vlastitom trosku.
    Vidis, razne drzave i opcine daju razne poticaje za radanje ( ili NE radanje ako gledamo Kinu) nije to izmisljotina grafonacelnika. Druga stvar je da li su mjere efikasne i korisne dugorocno. Nije nase da propitujemo osobne odluke koliko djece ce imati neka zena .

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa poanta je u tome da ta mjera NIJE isporucila zeljene rezultate- i zato se treba ukinuti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Je , Tanci, stvarno bi nam trebalo spomenik podignuti jer imamo 32 ili 23 godine staza.
    Ono, pravi smi heroji.
    Pa valjda radimo tako jer mislimo da je dobro i korisno, ili se nismo bogato udale, ili emamo 3+ djece u Zagrebu. Tko nam je kriv? To je nas izbor i nije nesto za spomenike dizati.
    Meni je to prekomicno, osudivati nekog da iskoristi prava koja se nude.
    Druga je stvar komentirati pravo, ali osudivati ljude da uzmu ono sto im zakon omogucava ( makar bio zakon jedne osobe) ?!
    Ja imam 20 godina staža jer sam se zaposlila tek sa 25, na stranu što zarađujem od 16... i kaj bi sada trebalo spomenik?
    Može, primam donacije za isti.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vidis, razne drzave i opcine daju razne poticaje za radanje ( ili NE radanje ako gledamo Kinu) nije to izmisljotina grafonacelnika. Druga stvar je da li su mjere efikasne i korisne dugorocno. Nije nase da propitujemo osobne odluke koliko djece ce imati neka zena .
    Ima li netko da to ne zna?

Drzave i gradovi, opcine daju u skladu s mogucnostima i vlastitim politikama.
    Jednokratno, visekratno, ovisno ili neovisno o imovinskom stanju primatelja.

Ali davati nekome 15 godina svaki mjesec vise od drzavnog prosjeka iz uvjet da se sjedi doma i da djeca ne idu u vrtic?!
    Zasto poticu zene da ne rade? U 21.st.? Masa ih je dala otkaz.

Ako je tolika kriza s brojem mjesta u zg - vrticima, zasto se nije ponudio taj isti iznos svakoj obitelji s 3 ili vise djece, ali nakon sto se majka vrati na posao, a dijete od godinu dana moze cuvati baka ili mogu platiti dio dobivene pomoci za cuvalicu.

Mogla se osnovati udruga u kojoj bi zaposlili dadilje, mozda cak i penzionerke, masa zena bi dobila posao, majka bi radila i pridonosila u proracun, vrtici bi se odteretili.

IAKO, sad od kraja: ta lova se mogla umjeriti u gradnju novih vrtica , zaposljavanje novih odgajateljica, podizanje kvalitete rada kao i produljenje dezurstava u vrticima.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ali ja opet kuzim i mame. Ako radi za 3500 negdje, a moze na konto mjere biti doma za 4200, svaka bi rekla da ide po vise para.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima li netko da to ne zna?

Drzave i gradovi, opcine daju u skladu s mogucnostima i vlastitim politikama.
    Jednokratno, visekratno, ovisno ili neovisno o imovinskom stanju primatelja.

Ali davati nekome 15 godina svaki mjesec vise od drzavnog prosjeka iz uvjet da se sjedi doma i da djeca ne idu u vrtic?!
    Zasto poticu zene da ne rade? U 21.st.? Masa ih je dala otkaz.

Ako je tolika kriza s brojem mjesta u zg - vrticima, zasto se nije ponudio taj isti iznos svakoj obitelji s 3 ili vise djece, ali nakon sto se majka vrati na posao, a dijete od godinu dana moze cuvati baka ili mogu platiti dio dobivene pomoci za cuvalicu.

Mogla se osnovati udruga u kojoj bi zaposlili dadilje, mozda cak i penzionerke, masa zena bi dobila posao, majka bi radila i pridonosila u proracun, vrtici bi se odteretili.

IAKO, sad od kraja: ta lova se mogla umjeriti u gradnju novih vrtica , zaposljavanje novih odgajateljica, podizanje kvalitete rada kao i produljenje dezurstava u vrticima.
    Naravno.
    Trebalo je graditi vrtiće, proširivati stare, uređivati i osuvremenjivati i škole i vrtiće, a ne da kod svake jače kiše npr. Mioc ima poplavu.
    Koliko se toga s tim novcem moglo napraviti za SVU djecu?
    Koliko?
    Ali neee, bolje je ovako.
    U 21. stoljeću poticati i plaćati nerad.
    Gdje toga još ima?
    I to bez dohodovnog i imovinskog cenzusa.
    Staž je itekako bitan jer tko ga nema ili ga ima malo, taj neće imati bog zna kakvu mirovinu i opet će pasti na teret društva.
    S ovakvim “mjerama” i stavovima se i tjeraju ljudi van RH.
    Samo, odakle novca za mjeru kad većina onih koji ne žele da ih se pravi budalama, odu van?
    Zašto na mjeru nemaju sve majke pravo?
    Pa neka biraju hoće li raditi ili sjediti doma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ja opet kuzim i mame. Ako radi za 3500 negdje, a moze na konto mjere biti doma za 4200, svaka bi rekla da ide po vise para.
    Jasno, no to se trebalo izbjeci na nacin na majka vrati na posao, a da ju se (ne samo majku, nego tu obitelj) stimulira tako da svaki mjesec dobiva poticaj, naknadu, mjeru, pomoc, nazovi kako hoces.
    Postoje razni modeli, x kuna do x godina djetetovog zivota, trebalo bi izracunati sto je dugorocno odrzivo i sto rezultira demografskim pomakom u plus.

Bandic je napravio najgore moguce:

- potaknuo je majke na rubu drustva , sirotinju koja nije ni radila na jos koje dijete i sad im reze mjeru. Sto ce biti s tom djecom?

-potaknuo zene na minimalcu da daju otkaz i sad im
    reze mjeru. One sad trebaju na trziste rada nakon x godina, a vecina njih nije bila konkuretna u smislu zaposljivosti ni kad su bile mlađe i s manjim brojem djece.

-potaknuo je na rađanje žene iz dobrostojecih obitelji koje ni prije "nisu morale raditi" (iako mrzim taj izraz)
    ,al im se ucinilo zgodno dobivati lovu, a ionako su prizeljkivale jos koje dijete. Treba li iz gradskog proracuna takve financirati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U mom naselju to nisu obitelji s ruba velim normalni ljudi čak i jedna koja radi u labosu na faksu
    Samo kod bb su većinom na rubu koliko sam skužila

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kolinda je izgubila izbore zbog Zagreba iako je u većini županija pobijedila.
    Kažu analitičari da su joj glasači zamjerili prijateljstvo s Bandićem i da je zato izgubila u Zagrebu.
    Ja vjerujem da je tako.
    I Bandić će izgubiti sljedeće izbore jer je ljudima pun kufer adventskh kućica, žičare, majki odgajateljica i ostalih gutača novca i poligona za Bandićevo muljanje.
    Slijede i parlamentarni izbori koji bi isto mogli loše završiti po vladajuće.
    Samo ljubaf

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, samo kod mene su na rubu, ja živim u ovom kvartu na rubu .
    Nisu sve, imam i ja jednu VSS .

Rosa, nisam ja sigurna koliko se tu djece rodilo, hrpa djece u tih 5000 obitelji je već bila rođena i prije mjere, u nekima od tih obitelji nije niti rođeno ni jedno novo dijete. To i je valjda glavni apsurd te mjere.

Ja ću sad opet napisati nešto što već jesam i što će možda zvučati kao napadanje ljudi, tj. žena koje samo koriste neku mjeru na koju imaju pravo... Negativa u mojim postovima se nije odnosila na omalovažavanje tih ljudi (tj. žena). Mjera im je bila dostupna, uzele su je, ok. Nego na taj jedan generalni stav ili mentalitet kod jednog dijela njih, a koji sam iščitala u toj grupi dok sam bila u njoj (a čujem sve to i na klupici u parkiću, ne moram ni ići na fejs). A to je, nekako ovako “to pravo mora biti moje apsolutno pravo, to mora biti meni bogomdano”. Ne u stilu, “nudilo se, uzele smo i koristimo, nije u redu da nas je navukao pa sad reže prava.” Nego nekako “ja sam rodila! Ja sam pridonijela Hrvatskoj! Djeca su nam najvažnija! Mi to moramo imati, svi gradovi i općine to moraju uvesti! Žene koje baš žele raditi neka rade, ali sve majke koje to žele trebaju moći biti plaćene da budu doma. Taj novac sigurno postoji, samo ga kradu ili troše na gluposti”.

Možda sam malo i izkarikirala, ali možda i nisam.

Da, mjera je bila dostupna, da mjeru su uzele jer im je bila dostupna, ali to neko opće nerazumijevanje da to nije dugoročno financijski održivo za proračun niti jedne javne jedinice, u niti jednom scenariju me valjda izluđuje .

Evo, valjda sam već 2x pitala Beti. Kako ona to vidi u slučaju da svih 20.000 obitelji s troje i više djece u Zagrebu odluči koristiti mjeru.

Proračun grada je 10 milijardi kuna godišnje.
    20.000 obitelji x 7106 kn mjesečno x 12 mjeseci = 1.705.440.000, odnosno 1,7 miljardi ili 17% ukupnog gradskog proračuna za jednu godinu.

Evo, samo me to zanima? Otkud se i kako to može financirati za sve? A ako ne može za sve, za koga onda može i treba?
    Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa to cviljenje da majke moraju biti prvo majke i biti sa djecom slusam i od zaposlenih majki ( i to na solidnim poslovima sto se tice radnog vremena, place, godisnjeg i udaljenosti od posla)
    Prvenstveno onih koje cesto pohode cesto crkvu.
    One se žderu jer ne mogu cijeli dan biti uz djecu i ganjati ih oko skole , te sevirati dorucak, rucak i veceru.
    Rekla bih da je ta osjecaj griznje jako moderan ovih dana.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Nego na taj jedan generalni stav ili mentalitet kod jednog dijela njih, a koji sam iščitala u toj grupi dok sam bila u njoj (a čujem sve to i na klupici u parkiću, ne moram ni ići na fejs). A to je, nekako ovako “to pravo mora biti moje apsolutno pravo, to mora biti meni bogomdano”. Ne u stilu, “nudilo se, uzele smo i koristimo, nije u redu da nas je navukao pa sad reže prava.” Nego nekako “ja sam rodila! Ja sam pridonijela Hrvatskoj! Djeca su nam najvažnija! Mi to moramo imati, svi gradovi i općine to moraju uvesti! Žene koje baš žele raditi neka rade, ali sve majke koje to žele trebaju moći biti plaćene da budu doma. Taj novac sigurno postoji, samo ga kradu ili troše na gluposti”.
    draga bubilo, pa i predsjednica je neki dan prvi puta čula da porezi pune proračun, što očekuješ od pojedinih korisnica te mjere? bez uvrede ijednoj od njih mogle su znati da je mjera na staklenim nogama. one koje znaju kako se puni proračun i koje je sram priznati da koriste mjeru vjerojatno su pomirene s time da dok traje traje i šute, nisu glasne. one druge, koje misle da lova negdje raste i da se bere upravo za potrebe isplaćivanja bandićeve mjere i nikoga ništa ne košta sigurno da isto postoje. eto predsjednice žive.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Množenje samo mene muči, samo to što nitko ne vidi ili ne želi vidjeti taj umnožak. To mene muči .

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad su moje bivse kolegice s posla odlazile iz drzavne firme sa stalnog radnog odnosa odlazile i odlucile uzeti tu mjeru lijepo sam im rekla da se ne zavaravaju jer je rijec o politickoj volji, a ne o zakonskom pravu (vidim da to neki i ovdje i dalje pisu), međutim - kod nas ljudi vole slusati bajke, a ovo su rezultati istih..
    I nije pomagalo kad bi im govorila da nije to nikako isto kao raditi, biti u radnom odnosu, primiti placu, jubilarnu nagradu, dar za dijete, regres, otpremninu (ma koliko i mali bili).
    Jesu li ljudi krivi osobno zbog svoje lakovjernosti, to je vec i filozofsko pitanje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Množenje samo mene muči, samo to što nitko ne vidi ili ne želi vidjeti taj umnožak. To mene muči .
    ne da ga vidim, nego mi oči ispale.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vidi tko želi vidjeti, a taj i zna.
    Oni koji ne žele znati, ni vidjeti šire ljubaF.
    Pitanje je; kako dugo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s ad li vi znate uopće kako je biti doma s više djece, očito ne?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    s ad li vi znate uopće kako je biti doma s više djece, očito ne?
    A tu djecu je poštar donio?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nitko nije reko , ali mjera se gasi

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A niš... ovu mjeru je mogla samo nadmašiti mjera s 8000€ ali mi se čini da je čak i u toj nebulozi bila spominjana edukacija i rad.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A tu djecu je poštar donio?
    pa poštar, nego što. i sad se mjera gasi

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mozda novi gradonacelnik/nica donesu neku bolju, stvarno prodemografsku mjeru.

Koja nece bacati zene na dno drustva i citave obitelji ciniti ovisnim o (samo)volji jednog covjeka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja mislim da je najbolja demografska mjera u Zagrebu povećavanje broja mjesta u vrtićima, vrtić za svakoga, vrtići u smjenama, vrtići koji se ne zatvaraju ljeti, vrtići za djecu mlađu od godinu dana, pa sve to isto za djecu u nižim razredima osnovne škole.. tako da roditeljima bude što lakše imati malu djecu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    pa poštar, nego što. i sad se mjera gasi
    ++SORY NISAM MISila POŠTAR BRZI PRST OČITO

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo zanimljiv prilog raspravi
    https://novac.jutarnji.hr/aktualno/s...gn=linkerhanza

Tako da i buduće bivše MO cenac posao. Ako pozele raditi...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Samo bih napomenula da rad s djetetom koje ima poteškoća u ponašanju i učenju (zvalo se to adhd ili nekako drugačije) obavljaju, vjerovali ili ne, i potpuno neobrazovane majke kojima baš zbog manjka obrazovanja i novaca
    treba 2x više vremena da shvate i nauče što im je činiti. Radi se o poslu od min. 3-4 sata dnevno, i petkom i svetkom. Ni u vrtiću ni u školi takva se djeca uglavnom NE prepoznaju, NEMA ranog screeninga, NE dobiju stručnu pomoć jer osoblja nema dovoljno, sve je na roditelju.
    Tako da ako je neka majka uzela mjeru zato da bi mogla s djetetom doma raditi za školu, ja je skroz razumijem. Tko to nije probao uz svoj redovan posao, nema pojma o kakvom se iscrpljujućem rudarskom poslu radi.

A je li mjera logična, demografska i održiva, uopće nije sporno - nije!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja mislim da je najbolja demografska mjera u Zagrebu povećavanje broja mjesta u vrtićima, vrtić za svakoga, vrtići u smjenama, vrtići koji se ne zatvaraju ljeti, vrtići za djecu mlađu od godinu dana, pa sve to isto za djecu u nižim razredima osnovne škole.. tako da roditeljima bude što lakše imati malu djecu.
    Dodajem na razini Hr, bolovanje za djecu placeno kao redovno. Ili barem vise nego sad. Mi s vecim placama smo kaznjeni kad su djeca bolesna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je i to,

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vrci, i mi s manjim placama smo kaznjeni kad su nam djeca bolesna jer nam par sto kuna manje itekako puno znaci..
    Smjesno je sta je samo do trece godine 100% placeno, kao da se dijete od 4 g.moze samo cuvati..

Sto se tice obrazovanja i koristenja mjere, u mojoj zgradici 3 obitelji imaju po troje djece i ne koriste mjeru, jer bi time pljunule na diplomu i fakukltetsko obrazovanje..
    Same su mi rekle cemu skolovanje ako cu sjediti doma i ne raditi ono za sta sam se skolovala..
    Slazem se apsolutno..
    Trebalo bi omoguciti rad na 4 sata svima,ili 3 dana u tjednu po 8 sati bez diskriminacije..koliko radis, toliko zaradis i svi zadovoljni..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

100 kn, meni su za djete, dali minimumminimuma jer je tad su gledali da imam dve PUNE isplačene plaće, a ja sam imal jednu cijelu, i jednu polovičnu, prije tog bolovanja, s time da sam bolovanje, počela krajem 30 u mjesecu, mogo je neko reći, da uzmem dan go ili nešto slično

navodno sad tako nije, ali 12 godina je bilo

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, valjda sam već 2x pitala Beti. Kako ona to vidi u slučaju da svih 20.000 obitelji s troje i više djece u Zagrebu odluči koristiti mjeru.

Evo, samo me to zanima? Otkud se i kako to može financirati za sve? A ako ne može za sve, za koga onda može i treba?
    Hvala.
    Nisam vidjela ni jednom da si me pitala.

Moje je viđenje da se novac skuplja na određeno mjesto na raznim nivoima ( grad, županija, država) za razne namjene. I tada neki ljudi, koje smo vjerojatno sami izabrali ili ljudi koje su odabrali ti koje smo izabralči, određuju za što će se taj novac potrošiti.

I to ne treba biti briga nas koji taj novac dajemo, zato jer je uređenoi da određuju oni koje smo IZABRALI. Jednostavno.
    Hoće li onaj na vlasti tim novcem koji smo mu dali kupovati blindirani Mercedes, dati majkama troje djece ili platiti fizikalnu terapiju svima koji su svojom nepažnjom slomili nogu ( na skijanju ili u kupaoni, nebitno), nije naša briga. NIJE.

Ako se ljutimo na majke odgajateljice, onda se trebamo ljutiti i na sve bolesnike koji troše preskupe lijekove i još skuplje aparate, ili na sve one koji imaju pravo na garderobu na račun poreznih obveznika, na sve one koji besplatno lete avionima na službena putovanja, sve one koji imaju besplatan ili jeftin vrtić...Ako se ljutimo. Ili zavidimo. ili smo jalne.

Pustite te majke odgojiteljice! Neka uživaju u svom odabiru ne rada za poslodavca, nego za svoju obitelj. A to što u ZG imaju i plaću za to...netko ima sreće, netko nema. C´est la vie!
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.01.2020. at 17:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •