Draga Beti ja nisam ljubomorna na te žene (i muškarce - vjerovala ili ne propis se začudo ne odnosi samo na majke) već ljuta na bezobrazluk kojim se troše porezni novci na kupovanje glasova pred izbore. Porezni novci koji se izdvajaju iz moje plaće i zbog čega moja djeca imaju manje nego bi imala da ne teglimo sve te populističke mjere kojima Bandić i slični kupuju glasove (a izgleda da bi i tvoj kupili).
Ukratko, ja sam idiot koji radi 9-17h a ekipica koja ne radi (i daleko je od socijale - jer za socijalnu pomoć postoje jasni kriteriji) dobiva novac na moj račun. S druge strane moj stav je jednostavan: tko ne želi raditi ne mora - ali onda i nije plaćen za taj nerad, bar ne iz solidarne kase, već je financiran sredstvima vlastite obitelji. Odakle uopće ta ideja da je odgoj vlastite djece posao za koji se iz gradske blagajne treba dobivati plaća i što je to "čarobno" u trećem djetetu da ja za moje dvoje djece ne dobivam ništa (osim što su mi porezna olakšica, a i to svako malo prijete ukinuti)?

Tako da - parazitstvo, nerad, financijsku neodgovornost i život na tuđi račun nikad i ni u kojim okolnostima ne odobravam i nisam ljubomorna na one koji koriste (jer naravno da svatko koristi što mu se pruža) već sam ogorčena na sustav i državu koji takvo ponašanje potiču (a mene svakim danom potiču da odem živjeti negdje gdje se cijeni rad i zalaganje a ne da se nas koji radimo čini budalama).