Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
Nije jednokratno. Za trece dijete svaku godinu dobijes 9k. Za dvoje ide u ratama.
Ja koristim status. Nisam bilo slabo placena. Bila sam sef kuhinje. Sa dobrim kritikama i prema usponu.Trebalo bi biti na razini cijele HR. Prvi porodiljni koristila sa trecom. Slazem se da je to mnoge socijalna mjera. Danas su isle izmjene odluke na skupstini. Dobit ce pravo i njegovateljice ali ce se i postroziti kriteriji. Svatko ima svoju definiciju dobrog zivota.
Ja uopce ne ulazim u osobne izbore.
i sama sam bila kod kuce zbog djece 7 godina, i to je bio moj dobar izbor.
Jasno da je organizacija laksa, o tome nema dvojbe.
Ali u isto vrijeme za zenu , kao osobu je to prilicno lose. Pogotovo za nekog tko se nakon svih tih silnih godina pokusa vratiti na trziste rada i/ili posloziti malo drugacije odnose/obaveze u obitelji.
Na posao mi se bilo relativno lako vratiti , imala sam sigurni posao u drzavnoj sluzbi. Ali obitelj se jos i danas nije priviknula na to da je kraljica majka osoba koja ne mora njima biti na raspolaganju 24 sata dnevno.
dakle, da ponovim , osobni izbori su ok, ali mjera kao mjera zaista nije dugorocni prijateljski raspolozena prema zeni koja ju bira. Nazalost, u nasim okolnostima na trzistu rada, cak i da mjere potraju slijdecih 15 godina, te zene ce imati iznimno male sanse za zaposljavanje.