Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Subvencionira se tzv. škola u prirodi, znači ne školski izlet ili maturalac nego ta takozvana škola u prirodi, gdje djeca idu u neke određene ustanove npr. u Novom Vinodolskom.

No to nije nešto na što idu sva djeca.
    Ok, zato što sam načula nešto tipa plaćaju im maturalce i sl., odmah sam pomislila da je to nemoguće da u cijelosti plate štajaznam maturalac u Španjolsku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim, inače, jasno da je nepravedno da nemaju sva djeca u Hrvatskoj iste uvjete školovanja, i postoji taj apsurd da u većim gradovima gdje ima novaca djeca dobiju udžbenike, ili barem nekakve vaučere, popuste, a u malim mjestima gdje je ionako vjerojatno najteže živjeti ne dobiju knjige ili pomoć oko prijevoza u školu. To je nešto što bi svakako trebalo rješavati na nivou države, i ako lokalna vlast nema sredstava u proračunu trebala bi uskakati država (koja ionako nadopunjuje lokalne proračune). Što reći, niti u Zagrebu nema ravnopravnosti i uvjeti školovanja se drastično razlikuju od škole do škole, počevši od prostora, dnevnog boravka, ručka koji u nekim školama djeca mogu dobiti valjda kroz cijelo školovanje, a u drugima ne mogu, izvannastavnih aktivnosti itd.

Moram priznati da mi je doduše i čudno da veliki gradovi kao Split i Rijeka ne daju čak niti besplatne udžbenike za sve. To je zaista čudno, gradovi i mjesta na moru bi barem trebali imati dobro popunjene gradske proračune.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, zato što sam načula nešto tipa plaćaju im maturalce i sl., odmah sam pomislila da je to nemoguće da u cijelosti plate štajaznam maturalac u Španjolsku.
    Nije istina da itko plaća djeci izlete ili maturalac.
    Sve plaćamo do zadnje lipe sami.
    Konkretno, moja kći ide u Prag na maturalac- 2850 kn
    Djeca su htjela u Portugal i najjeftinija ponuda agencija je bila oko 9000 kn pa su roditelji odustali jer je to gotovo svima nemoguće platiti.
    I tako je Prag ispao plan B.
    Isključivo zbog love.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •