Mislim, inače, jasno da je nepravedno da nemaju sva djeca u Hrvatskoj iste uvjete školovanja, i postoji taj apsurd da u većim gradovima gdje ima novaca djeca dobiju udžbenike, ili barem nekakve vaučere, popuste, a u malim mjestima gdje je ionako vjerojatno najteže živjeti ne dobiju knjige ili pomoć oko prijevoza u školu. To je nešto što bi svakako trebalo rješavati na nivou države, i ako lokalna vlast nema sredstava u proračunu trebala bi uskakati država (koja ionako nadopunjuje lokalne proračune). Što reći, niti u Zagrebu nema ravnopravnosti i uvjeti školovanja se drastično razlikuju od škole do škole, počevši od prostora, dnevnog boravka, ručka koji u nekim školama djeca mogu dobiti valjda kroz cijelo školovanje, a u drugima ne mogu, izvannastavnih aktivnosti itd.
Moram priznati da mi je doduše i čudno da veliki gradovi kao Split i Rijeka ne daju čak niti besplatne udžbenike za sve. To je zaista čudno, gradovi i mjesta na moru bi barem trebali imati dobro popunjene gradske proračune.
Nije istina da itko plaća djeci izlete ili maturalac.
Sve plaćamo do zadnje lipe sami.
Konkretno, moja kći ide u Prag na maturalac- 2850 kn
Djeca su htjela u Portugal i najjeftinija ponuda agencija je bila oko 9000 kn pa su roditelji odustali jer je to gotovo svima nemoguće platiti.
I tako je Prag ispao plan B.
Isključivo zbog love.