Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Jelena, da ti dijete ne mora u vrtić, ne bi ni trebala plaćati tu tetu. Samo pogled s druge strane, zar ne?

A smeće me uopće ne zanima, neka se njime bave oni koji su plaćeni za to. Ja samo slijedim naputke Čistoće i plaćam 90 kn mjesečno odvoz.
Pa ja mislim da je za državu bolje da iskoristi to što sam išla 24 godine u školu na drugi način, nego da sam doma s jednim djetetom. A smeće je interes od svih građana, u i izvan Hrvatske, što ne znači da se moram studiozno time baviti. Ima puno stvari kojima se ne trebam ja baviti, a nužne su za funkcioniranje društva, a i nisam se planirala kandidirati za gradonačelnika.

Kao što su cure već pisale, u Zagrebu ima gorućih problema, a gradonačelnik se time ne bavi. On mora koordinirati raznovrsne projekte i odlučivati o gradskim prioritetima na temelju interesa grada. Dobivanje subvencija za odlagalište je praktički izvozni proizvod, povećava broj radnih mjesta, povećava ukupnu kvaliteta života, ne samo zbog smeća i smrada, nego i zbog priljeva novca u gradsku kasu, a on se bavi kratkoročnim mjerama kupovine glasova koji ne doprinose budžetu, nego ga smanjuju. Osim toga, model koji bi se primjenjivao u Zagrebu i sredine s manjim proračunom mogu prilagoditi svojim potrebama, umjesto da plaćaju skupe studije. Zagreb zbog svoje specifičnosti ima veliki budžet i logično je da pomaže ostalim manje razvijenim regijama.