Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    pa najbolje da ne smijem komentirati još da bi bilo dobro da svi u RH imaju jednake uvjete
    Mislim da je OK komentirati, ali protiv toga smo se borili i eto uspjelo nam je. Kako se kaže - pazi što si želiš, moglo bi ti se ostvariti.

Malo se šalim, ali mislim da je utopistički očekivati da svi imaju iste uvjete. Kod mene bolje raste mrkva, kod tebe grožđe.
    Udžbenike ne plaća Bandić, nego nam se iz dohotka izdvaja za udžbenike. Mi imamo 13 % prireza, za automobile su visoka davanja itd. Zato je Zagreb pun daruvarskih i karlovačkih tablica. Ljudi se prijavljuju posvud jer je Zagreb skup. Inspekcije po Njemačkoj koštaju više nego što se uštedi kroz pronalaženje onih koji ne plaćaju što treba ili primaju što im ne pripada, ali da ih nema, vjerojatno bi ih bilo isto toliko koliko ih je i kod nas.

A Zagreb je skup zato da Bandić može kupovati glasove i umjesto da radi svoj posao, da npr. puni blagajnu sredstvima predviđenim za gospodarenje otpadom, a ne da moramo penale plaćati. On malo proba pa vidi kako će to ići. Malo promijeni ime Titovog trga pa kompenzira s vraćanjem biste Ive Lole Ribara. Eto to su njegove mjere za sretan život u gradu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

[QUOTE=Jelena;3043570]Mislim da je OK komentirati, ali protiv toga smo se borili i eto uspjelo nam je. Kako se kaže - pazi što si želiš, moglo bi ti se ostvariti.

Malo se šalim, ali mislim da je utopistički očekivati da svi imaju iste uvjete. Kod mene bolje raste mrkva, kod tebe grožđe.

zašto je to utopistički?

po meni nije
    barem osnovni uvjeti kad su u pitanju
    evo, da ne moram platiti udžbenike za ovu godinu, jedne za oš jedne za sš, to bi mi već bila ohoho olakšica
    da nisam morala plaćati udžbenike posljednjih 8 godina pa da stavim na papir vjerujem da bi se lijepa cifra skupila
    je li se netko odrekao besplatnih udžbenika i rekao da ne želi od banditosa ništa jer se ne slaže s njegovim kerefekama?

nije to uopće utopistički, i vjeruj kod mene ni mrkve ni grožđa

Mima ti naprosto znaš da sam ljubomorna?

BB naravno da se ne očekuje omerta na druge stvari koje su loše i negativne zbog ovih mjera koje korisitite, ali ih koristite, to je činjenica
    i time su vam neke stvari jednostavnije
    i neka su, ali i drugi roditelji žele da su i njima jednostavnije u njihovim gradovima
    to nikome ne treba biti teško razumjeti.

i neka si uzela ono što ti na temelju propisa pripada
    ja bih isto da sam na tvom mjestu
    a nisam, jer nisam rodila treće i jer nisam u zg

ali evo, da sam moja prijateljica koje jest rodila 3. dijete, opet ne bih bila na tvom mjestu samo zbog činjenice da sam 200 km dalje
    i o tome govorim

o računima ovom prilikom neću, želim dan bez negativnosti

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    BB naravno da se ne očekuje omerta na druge stvari koje su loše i negativne zbog ovih mjera koje korisitite, ali ih koristite, to je činjenica
    i time su vam neke stvari jednostavnije
    i neka su, ali i drugi roditelji žele da su i njima jednostavnije u njihovim gradovima
    to nikome ne treba biti teško razumjeti.
    Ja to razumijem. Ali to je jedino što u ovoj raspravi razumijem.

Znam što u mojim postovima zvuči snobovski, ali ne trebam puno zamišljati da zamislim one kojima treba kredit da kupe udžbenike. Othranila me jedna takva. Cijeli život je ustajala prije 5, rintala fizički posao, mirovinu je dočekala radeći cijeli staž na minimalcu, kupovala meni i bratu ne samo knjige, maturalac, nego i obuću i odjeću na 200 rata na čekove.

Može netko misliti milijun puta da sam nezahvalna za “bandićeve novce”... ali kad god se pokrene rasprava o tome meni jednostavno to što dobijem te benefite nije prvo na pameti. Nego gomila nelogičnosti i nepravilnosti u vrticu. Možete vi milijun puta misliti kako je nama vrtić jeftin, ali prva slika koju ja imam o cijeni vrtića u Zagrebu je lik u Mercedesu kojem je vrtić besplatan.

Nakon 7 stranica sam spremna iskreno napisati što mislim... kad sam počela pisati o tome da meni ne trebaju besplatni udžbenici (a kad ih već dobijem platim djetetu rođendan u igraonici...).... zapravo sam htjela napisati da Beti ne treba majka odgojiteljica. Kad ona započne raspravu “blago majkama iz Zagreba koje mogu to koristiti”, ja u tome čitam “šteta što to nisam ja mogla dobiti”. Možda ona žali zbog susjede Mirjane koja ustaje u 5 i jedva krpa kraj s krajem od minimalca, ali ja čitam, “zašto ja to ne mogu dobiti”. E onda bi ju ja šupila . Jer njoj sa njezinim životnim standardom to ne treba. Kao što ni meni ne treba. Ta mjera ako ikome treba treba nekome tko doslovce nema ništa.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 06.05.2018. at 12:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •