Ne radi se o nikakvom jalu prema finoj robi i skupim autima, radi se o tome da se u Zagrebu vrtić plaća prema primanjima, a jedina primanja koja se kod nas mjere su plaća, a kod nas ima ogromna količina sive ekonomije i ljudi koji ne prijavljuju stvarna primanja nego su prijavljeni na minimalce.

Taj divni Robin Hood poznatiji kao Bandić je u nekom trenutku, a moje dijete je tada bilo predškolac, odlučio da će roditelji visokih primanja plaćati punu ekonomsku cijenu vrtića, a naravno ta visoka primanja je moguće utvrditi samo kod ljudi koji su prijavljeni na svoje stvarne plaće. Da, naravno da bi me smetalo, i naravno da svakoga smeta, kad vidi da ljudi koji su vidno bogatiji od njega plaćaju minimalnu cijenu vrtića. Ne da to smeta nego se osjećaš zaista kao magarac.

Ja se sjećam kad je Banditos htio uvesti tu punu cijenu vrtića (a mislim da su ljudi i dobivali takve račune mjesecima, ali ih nisu plaćali), kako mi je baka neke prijateljice moje male rekla joooj moja kći je obrtnica, prijavljuje minimalac, njima će vrtić pojeftiniti.