Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
Postoje i majke koje nisu prebogate, a ni socijalni slucajevi, i koje bi vise novaca imale da rade, nego da su odgojateljice pa ipak koriste ovu mjeru. A koriste je jer zele biti kuci s djecom. Znam ih ja u Splitu koje su ostale kuci nakon tretjeg djeteta jer su se htjele na taj nacin posvetit obitelji i momoza imat jos djece (ili ne)... i teze im je financijski tako nego da rade... al ipak su se odlucile na to jer im je s puno drugih strana tako bolje. Tu naravno nema nikakve mjere.

Nisam ni ja nuzno za tu mjeru, al hocu rec da da je sigurno koriste razni profili roditelja.
Ja to u potpunosti razumijem. I ostajala sam nakon porodiljnog od godinu dana s djecom još onoliko mjeseci koliko sam si mogla priuštiti. Ali ne mogu si priuštiti ostati par godina, a kamoli 15 godina, niti bez svoje place, niti s tih 3500 mjesečno. Tko s troje djece može? Samo onaj tko ima back-up s drugom plaćom/riješenim stambenim pitanjem. Lijepo je biti doma s djecom, ali moraš platiti i račune. Ne luksuz, režije i hranu.

Dakle ta je mjera za one kojima je svejedno i koje si mogu priuštiti. Baš ono što je Cubana rekla, zašto nekoga potičeš s naknadom od 15 godina, a nekog ni sa čim? Potakni nas sve na rađanje. Zašto ne veća naknada za 3. dijete do treće godine? Odmah bih ostala do treće godine doma da dignu to s tih smiješnih 2300kn. Tko si to može priuštiti? Ili onaj tko nema ništa ili netko tko ima back-up, a to dobro dođe.