meni doista nije jasno kako itko može ovako oblikovanu mjeru kao što je danas uopće smatrati dobrom
to nije socijalna mjera jer nije usmjerena na socijalno ugroženi dio stanovništva, nego je dovoljno imati troje djece
netko je spomenuo da se u slučaju korištenja mjere roditelj preuzima na sebe posao odgajanja djeteta (roditelj odgajatelj, jel?)
mora li onda roditelj slijediti neke smjernice u odgoju? tko ih propisuje? postoje li kakva testiranja kvalitete odgoja?
ako ta osoba već dobiva plaću za odgoj, po meni bi morao postojati sustav kontrole kvalitete.

iako mjera nije socijalna, ona predstavlja nekakav socijalni transfer, novčanog tipa
dovoljno je poznavati osnove ekonomije da se jednostavno zaključi kako je mjera dugoročno neodrživa
jer se stanovništvo potiče na nerad, i nitko me ne može uvjeriti da je ostanak kod kuće s djecom RAD, jer nije, u ekonomskom smislu nije rad.
plaće roditelja odgajatelja su trošak gradskog proračuna i ne čini se ništa kako bi se ta populacija obučila i obrazovala za (makar) neki budući rad (a pojedinci jedino radom doprinose proračunu), odnosno zaposlenost, nego se od (većine) tih ljudi stvaraju budući socijalni slučajevi
također se ne čini ništa kako bi se osigurali drugi uvjeti za radnu aktivaciju stanovništva (humanije radno vrijeme, bolji javni prijevoz, bolji školski i predškolski sustav i infrastruktura)

kako je već nekoliko puta napisano, meni je također tragično da svi ostali gradovi i mjesta u RH također pune proračun a ne dobiju ništa
ali ovo s ovom mjerom je po meni katastrofa