sirius prvotno napisa
U ZET-u je godinama postojao naputak dragog gradonacelnika da se prve kazne za voznju bez karte ili neplaceni parkig mogu oprostiti , tj. proci samo sa opomenom bez novcane kazne.
i tako je moj sin 02.05. nakon neradnog dana krenuo u skolu i nije mogao produziti mjesecnu kartu jer je bila guzva u 07:00 ujutro. Naravno, mladac se nije sjetio kupiti jednokratnu dok ne kupi mjesecnu i hop -eto kontrole.
i tako stize on sa kaznim, na kojoj je adresa za prigovor. I mislim ja ok, pisemo prigovor, nikad do sad nije bez karte bio.
I danas stze odgovor, dragi gradonacelnik je povukao svoj naputak o oprastanju novcanog kaznjavanja prvih kazni 01.05.2018. I naravno, ne samo to. To sve bez ikakve najave. Sto se jasno podrazumjeva jer to nije bio zakon, osim zakona serifa koji ga je napisao. I jos to nije sve. To jutro, prvog dana nakon sto je napitak povucen , a nakon praznika kad se nije mogla produziti mjesecna karta, sve ekipe kontrolora bile su od rane zore na terenu i punile blaganu.
Eto, zivio nas Bandic. Nadam se da majke odgajateljice nece biti u istoj kasi jednog dana. Pa ce od danas do sutra odtati bez love.