-
Beti, koliko bi taj tata troje djece trebao zarađivati da mama ne mora raditi?
Ne znam koliko ima ljudi koji nasljede nekretninu u koju se mogu samo useliti bez adaptacije, ali većina mojih prijatelja ima stambene kredite između 3000 i 5000 kn mjesečno, na 10 do 25 godina. Dodaj tome hranu i rezije za 5 osoba. Jedan auto. Jedno ljetovanje. Koji manji izlet izvan grada, 3 slobodne aktivnosti, prilično jeftinu sezonsku odjeću za djecu. Ja ne vidim tu računicu ispod 10.000 kn. Koji tata i na kojem poslu zarađuje 10.000 kn? Koliko ima takvih tata?
Većina obitelji koje poznajem ne može živjeti od jedne place.
Nije demografska mjera pomagati mame koje su odlučile ne raditi.
Casa... da, da je majka odgojiteljica 10.000 kn, ili barem u visini moje place, ja bi ostala doma. Ali samo dok najmlađe ne napuni 3 godine. I samo ako bi mi druga (starija) djeca mogla ići u vrtić. Jer mislim da je za dijete od 5 ili 6 godina bolje da je nekoliko sati dnevno s vršnjacima u vrticu i tetama koje ih uče stvari koje ih mama ne može naučiti. Zapravo to mi je najveća katastrofa u toj mjeri, malo veća djeca koju se ispiše iz vrtića da mama može korisiti mjeru.
Ništa u našoj državi nije fer kad su u pitanju roditelji i djeca. To sto se vrtići sufinanciraju lokalno je žešća katastrofa jer neka djeca nikad neće uci u predškolski sustav, a time su im i manje šanse za uspjeh u školskom sustavu. Vise istraživanja to potvrđuje.
Zašto je porodiljna naknada za drugih 6 mjeseci limitirana na 4000 kn? Kako je to fer prema mamama koje zarađuju više pa se onda vraćaju na posao s bebinih 6 mjeseci?
Jedino sto bi bilo ok je na razini države urediti svima isto / ili u visini nečijih primanja (kao npr. prvih 6 mjeseci porodiljnog), pa tek onda imaš izbor birati mjeru.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma