Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
nije li ti nekad, ikad, palo na pamet da mama nije prava rvatica pa mozda zeli i radit a ne biti stalno doma?
Zar je nacionalnost uzrok broju djece? Ja sam (genetski) prava Hrvatica, pa sam radije ostala doma nakon trećeg djeteta, jer sam smatrala da sam potrebnija njima, nego svim onim ljudima za koje sam godinama radila na poslu. I da znaš, nikome nisam falila, koliko sam falila svojoj djeci. Da, bilo mi je bolje na poslu, zanimljivije, različitije, plaću da i ne spominjem, ali važnija su mi bila djeca. A muž je morao zaraditi za oboje, tj. za svih 5. Svaka obitelj nađe svoj modus.

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
Hoćeš reći da moja mama nije dobra Hrvatica jer se brinula o djeci i gospodarstvu i bila stalno doma,a otac imao prosječnu plaću?
Ne, baš suprotno je rekla.

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Mislim, pa tko je ikad pomislio da je mirovina nesto sto bi trebali dobiti ljudi koji su radili, to je nešto što svima pripada a ljudi inace rade onak, iz zabave i sporta.
U većini zemalja svi imaju pravo na osnovnu mirovinu, radili ili ne. Dovoljno je da dođu do nekih godina i država im pomaže da žive. Zaslužili su, pa makar time što su živjeli i dočekali starost.

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
Beti, koliko bi taj tata troje djece trebao zarađivati da mama ne mora raditi?
Dosta za život kakav ta obitelj treba. A nekada i puno, puno više.
Puno novaca se zarađuje na teži način, ali se može. Opasnim poslom. Školovanjem. Politikom.