Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OK, ali ovo nije tema o osobnim odabirima, nego u društvenom financiranju osobnih odabira

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    OK, ali ovo nije tema o osobnim odabirima, nego u društvenom financiranju osobnih odabira
    Ok, društveno financiranje osobnih odabira.
    Moj prijatelj nema djecu niti ih planira imati. Zašto se iz onoga što on od svojeg dohotka izdvaja za poreze i prireze financiraju vrtići i odabir drugih da imaju djecu? Ili porodiljne i roditeljske naknade?
    Ili, moja prijateljica ima izrazito veliku plaću, doktoru ide samo privatno. Zašto se od njene plaće izdvaja za zdravstvo i osobni odabir drugih da se liječe preko hzzo-a kada su bolesni?
    Ove dvije stvari su mi u rangu izdvajanja grada Zagreba za majke odgajateljice.
    Vjerojatno ih ima još, ali sada se drugih nisam sjetila.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, društveno financiranje osobnih odabira.
    Moj prijatelj nema djecu niti ih planira imati. Zašto se iz onoga što on od svojeg dohotka izdvaja za poreze i prireze financiraju vrtići i odabir drugih da imaju djecu? Ili porodiljne i roditeljske naknade?
    Ili, moja prijateljica ima izrazito veliku plaću, doktoru ide samo privatno. Zašto se od njene plaće izdvaja za zdravstvo i osobni odabir drugih da se liječe preko hzzo-a kada su bolesni?
    Ove dvije stvari su mi u rangu izdvajanja grada Zagreba za majke odgajateljice.
    Vjerojatno ih ima još, ali sada se drugih nisam sjetila.
    te stvari sasvim sigurno nisu u istom rangu! (cinjenice)

prve dvije su normalni mehanizmi europske zapadne demokracije kao dio welfare state koncepta.

treca mjera, nije demografska: na ovih 18 strana je napisano ponesto o tome, a ako se gledaju iskustva zadnjih 20 godina u europi po tom pitanjau (a znoje se mozgovi), nema sanse da takav tip mjere poluci bilo kakav uspjeh na polju povecanja stope radanja.
    principjelno mjere koje probleme 21 stoljeca pokusavaju rjesiti metodama 19 stoljeca su osudene na neuspjeh (kako ono bjese, problem ne mozes rjesavati na razini na kojoj je nastao) u prevodu: bilo kakve mjere koje na demografskom polju u zemljam aeuropske demokracije zele povecati stopu radanja, vracanjem zena metaforicki receno u kuhinju i za stednjak, po svim meritornim strucnjacima i iskustvima ne daje rezultate!

treca mjera nija naravno ni socijalna, upravo je smijesno kako moze biti i upravo suprotno od socijalne, dakle rasipa novce koji su negdje drugdje puno potrebniji!

ona je vrlo jednostavno mjera kojom gradonacelnik sebi osigurava pobjede na izborima! sto mu kako vidimo jako dobro uspjeva!
    sto znaci da svako "glorificiranje" mjere i zatvaranje ociju pred cinjenicama (da li zbog osobne koristi, ili lijenosti da se covjek uhvati u kostac sa cinjenicama, svejedno)
    daje vjetar u leda takvoj politici.

cega bi svi trebali prisjetiti kada pocnu rogobariti o tim svim istim groznim politicarima, pa se prvo upitati zasto od njih i svih ostalih zahtjevaju integritet, uvid, odgovornost, ako nisu spremni to prvo traziti od sebe samih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •