Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Znam ih nekoliko visoko obrazovanih koje koriste mjeru.
Istina, i prije mjere vec nisu radile jer su bile kod kuce. Tj. dale su otkaz ili bile na porodiljnim prije toga.
Ja ih isto znam dvije, visokoobrazovane, nisu radile ni prije (bile su na porodiljnima ali toliko razvučenim i spojenim da godinama već nisu radile). I ok, ne radiš, doma si i brineš o djeci, muž te financira - nije moj problem, već tvoja životna odluka. Ali da radno sposobnim osobama plaćamo da budu doma - čista zloupotreba “solidarnosti” nakon koje iskreno moja želja za solidarnošću drastično pada, kad vidim da se radi budale od nas koji radimo.

Zamislite samo 350-400 milijuna kuna godišnje, koliko se trećih teta u grupama od 24-28 djece po vrtićima (kako je kod mojih u kvartu bilo) moglo zaposliti, koliko se zapuštenih neodržavani gradskih prostora ili ulaganja u postojeće vrtiće i škole moglo urediti za te novce da se prošire nedostatni kapaciteti (npr kod mojih su razredi od 28 djece), koliko je djece koja imaju ozbiljne potškoće moglo dobiti asistenta u nastavi, koliko je škola moglo dobiti učiteljicu za boravak. Znači umjesto da s tim novcem imamo korist za 25 djece imamo vrlo upitnu korist za jedno-dvoje, i to samo par godina. Ali boli njih džon, nisu to njihovi nego naši novci ali na žalost oni raspolažu s njima. I bezočno kupuju glasove populističkim mjerama.