Ne budite tako stroge s tim uhljebistanom (ovo je još bolje od uhljeb i hrvatistan ), baš nas lijepo opisuju. I meni je pejorativno, ali samo prema tamo nekim drugim narodima, za ovaj narod nemam više milosti .

Neki dan sam pričala s jednom visoko pozicioniranom dr. osobom koja je upotrijebila "jer živimo u tom hrvatistanu" želeći dati primjer za nešto "loše i krivo u državi i društvu" i već mi par dana zvoni u glavi kako je ta osoba to tako ljuto i zvonko ispalila...

Nije poanta u tome može li se netko sjetiti nekog super primjera kako je nešto super brzo i funkcionalno obavio na nekom šalteru, ajde i ja bih se sjetila. Poanta je da to ne očekuješ. Nego te ugodno iznenadi kako si nešto uspio obaviti, riješiti...

Uostalom, pitanje mi je bilo krivo... Nije pitanje poznajete li nekog tko je zadovoljan nekim javnim servisom... pitanje je ono iz mjesečne ankete na TV-u... "ide li zemlja u dobrom smjeru?"... pa 70-80% ljudi kaže da ne ide. A onih 20% koji misle da ide u dobrom smjeru su redovito glasači stranke na vlasti...

Pa eto, tko nam kriv što ostali ne izađu na izbore. A-ha da, svi su oni isti, i #nemamozakoga.