Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
Ova mjera je prije svega diskriminirajuća.
Iz više razloga.
Jedan od njih je i broj djece.
Znači dok moje dijete mora ustati u 5 i ići u jaslice ili vrtić i to samo zato jer je jedinica, djeca čije su mame odgajateljice ostaju u toplom krevetiću do 7-8-9...
Kad sam ja htjela biti doma s djetetom, koristila sam NEPLAĆENI dopust.
Bez naknade, staža i zdravstvenog osiguranja.
Čak smo zdravstveno za mene plaćali jer me Ina gdje je moj muž radio nije htjela osigurati preko njega.
Dakle, bila sam doma s djetetom, ali na naš račun.
Živjeli smo tada od jedne, muževe plaće.
I to je ok i fer.
Zašto bi itko meni plaćao da sjedim doma?
Grad Zagreb (čitaj Bandić) to sada rade.
Plaćaju našim novcem majke odgajateljice da sjede doma.
Za uzvrat one glasaju za njega.
Na primjer, da si ostala opet trudna, mogla si imati i besplatno zdravstveno i naknadu i biti doma. Pa onda još jednom, pa naknada 3 godine. Pa se ni jedno dijete ne bi moralo dizati u 5 za jaslice i ne bi živjeli od jedne plaće.

Da si htjela. Da si mogla.
Imali si to zakonsko pravo. Čak i bez mjere živjeti, dobivati naknade i biti doma.
I tako se može u cijeloj Hrvatskoj. Tko god može i želi imati više djece.

Moja susjeda dobiva mjesečno 3000kn dječjeg dodatka. Ja u životu nisam dobila lipe za troje djece. Nisam ni ljuta ni ljubomorna na nju. Njeno pravo. Netko ga je negdje izglasao, mogu se samo pokoriti zakonu.

Čak i bez te Bandićeve mjere, može se imati troje i više djece. Zašto ste protiv mama koje imaju više djece i država im za to plaća?

Stvarno mi smeta ta hajka na žene koje žele biti samo mame. I da, uzmu ono što im se nudi. ONE nisu krive.