Stranica 27 od 37 PrviPrvi ... 172526272829 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je s tom mjerom problem što meni u mojoj firmi ne mogu naći posao koji se može raditi 4 sata u danu. A vjerojatno je tako i onima koji zarađuju 15.000 kn, oni sigurno ne mogu raditi svoj posao 4 sata dnevno.
    ovo da nema poslova koji se mogu raditi 4 sata u danu (ili dva i po dana u tjednu) mi smrdi na bullshit
    baš se mučim da se sjetim nekog posla koji se ne može raditi samo 4 sata dnevno (ili dva i po dana u tjednu)

i pri tome ne mislim da je do žena nego do poslodavaca koji takve zahtjeve redovito odbijaju pod izlikom da je nemoguće

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ovo da nema poslova koji se mogu raditi 4 sata u danu (ili dva i po dana u tjednu) mi smrdi na bullshit
    baš se mučim da se sjetim nekog posla koji se ne može raditi samo 4 sata dnevno (ili dva i po dana u tjednu)

i pri tome ne mislim da je do žena nego do poslodavaca koji takve zahtjeve redovito odbijaju pod izlikom da je nemoguće
    U isti cas.
    Imam bogato osobno iskustvo.

Inace, moja kolegica se dogovorila da radi 4 sata ( nakon rodenja 3 djeteta) tako da radi 3 dana u tjednu po cc 6 sati ( na tom radnom mjestu se radi 7 sati 5 dana u tjednu)
    Ocito je da se svasta moze samo se cesto pravi da se ne moze.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to jest do poslodavaca.
    Ja da radim 4 sata morao bi netko raditi ostala 4 sata. A kako naći takvu osobu?
    Nemam pojma.
    Tako da bih i ja uvijek rekla da svoj posao ne bih mogla raditi 4 sata.
    Odnosno, da donesem takvo rješenje na posao, potpuno sam sigurna da bi me prebacili na drugo radno mjesto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moju poznanicu koja radi u trgovini su mobingirali jer je radila na 4 sata zbog bolesti djeteta. Stavljali su joj popodnevne smjene i subote. Da upoce nije vidala dijete.
    Cisti mobing. Zena je bila prodavacica je jednom manjem obiteljskom lancu ducana. Ocito se svasta moze jer im to zakon dopusta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ima hrpa vodećih pozicija gdje ne možeš raditi na pola radnog vremena. Ili radna mjesta koja zahtijevaju dosta službenih puteva. Ne znam kako bi šef uprave banke radio na pol radnog vremena, ili ravnatelj škole, ili dekan, ili...
    Naravno da se većina može, ali u bilo kojem kompetitivnom poslu ispadaš iz igre s pol radnog vremena. Nitko te na natječaju ne pita koliko si sati radio, nego kakve su ti reference.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja da radim 4 sata morao bi netko raditi ostala 4 sata. A kako naći takvu osobu?
    Nemam pojma.
    Odnosno, da donesem takvo rješenje na posao, potpuno sam sigurna da bi me prebacili na drugo radno mjesto.
    ne znam o kakvom poslu se radi ni kako je posao organiziran
    samo želim reći da je često do mentaliteta kojeg je teško mijenjati
    vješt menadžer bi znao organizirati posao na način da žena (jer se najčešće radi o ženama) može raditi pola radnog vremena
    u mojoj organizaciji imamo 3 takve
    doduše, naš posao je više usmjeren na outpute nego na radno vrijeme, što znači da bi se komotno mogao raditi i od doma, ali avaj

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ima hrpa vodećih pozicija gdje ne možeš raditi na pola radnog vremena. Ili radna mjesta koja zahtijevaju dosta službenih puteva. Ne znam kako bi šef uprave banke radio na pol radnog vremena, ili ravnatelj škole, ili dekan, ili...
    Naravno da se većina može, ali u bilo kojem kompetitivnom poslu ispadaš iz igre s pol radnog vremena. Nitko te na natječaju ne pita koliko si sati radio, nego kakve su ti reference.
    Koliko je takvih radnih mjesta u opcem udjelu svi mogucih poslova?
    I na koliko je takvih radnih mjesta zaposlena zena u reproduktivnoj dobi?
    Rekla bih jako malo u odnosu na sve druge silne poslove na kojima su zaposlene zene reproduktivne dobi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam uvjerena da je u gomilu takvih slučajeva dobrim dijelom do mentaliteta da se na rukovodećim pozicijama nema pravo na privatno vrijeme
    posao se može delegirati, rasporediti, drugačije organizirati
    poslovni putevi su nešto drugo
    jasno da na naftnoj bušotini ne možeš raditi na pola radnog vremena

ali velika većina poslova se ipak može organizirati

uz razumnog poslodavca

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nemam pojma.
    Ja radim za sebe, i ne radim 4 ili 8 sati, radim 0-24 jer mi je takav posao. A koji puta po par dana ništa.
    I da ne radim tako mogla bi gaće na štap.
    Ali istina je da nema puno takvih poslova.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam započela pa da i napišem da sam mislila na to, radim menadžerski posao i nije ga moguće raditi 4 sata u danu, zar ne znaju i ptice na forumu da radim i prekovremeno .
    Ako bi radila 4 sata, ne bi vise radila svoj posao.
    Vjerojatno je hrpa poslova koji se mogu organizirati da netko drugi radi druga 4 sata, ali sigurno nije bas svaki posao takav.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš radno mjesto koje mora biti pokriveno 8 sati. Imaš dvoje ljudi koji rade na tom radnom mjestu, i jedno uvijek mora biti na radnom mjestu. Znači, ako su oboje na rm, tada bi jedno možda i moglo raditi 4 sata, ali to nije realna situacija, jer ljudi idu na godišnji, bolovanje, edukacije.. Znači ako je jedan na godišnjem nemaš 8 sati pokrivenost. Dakle, moraš zaposliti treću osobu - no onda se otvara pitanje zašto bi držao onu prvu koja radi 4 sata.
    Zato sam ja posve sigurna da ne bih ostala na istom rm da radim 4 sata.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ni ne moraju biti direktorska mjesta. Obicni doktorat u prirodnim i tehničkim znanostima ne mozes raditi na pol radnog vremena. Ili neka lijecnicka radna mjesta, npr. kirurg, taman ti u pol operacije zavrsi smjena. Pa ako si u kakvoj struci gdje se redovito akreditacije moraju prolaziti. Sve to ide u fertilnoj dobi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, može ti smjena završiti u pol operacije i ako radiš 8 sati kao kirurg. Vjerojatno se nećeš pokupiti kući. Ako si kirurg koji radi 4 sata onda ćeš vjerojatno imati na rasporedu polovicu operacija u odnosu na kolegu koji radi 8 sati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pola radnog vremena ( posebni u zdravstvu) ne znaci nuzno 4 sata 5x u tjedu. To znaci pola satnice rasporedeno prema dogovoru i potrebi. Izvan Hrvatske cesto tako rade, jer rade u vise ustanova ( ne nuzni skraceno).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa sad, može ti smjena završiti u pol operacije i ako radiš 8 sati kao kirurg. Vjerojatno se nećeš pokupiti kući. Ako si kirurg koji radi 4 sata onda ćeš vjerojatno imati na rasporedu polovicu operacija u odnosu na kolegu koji radi 8 sati.
    A kaj ako operacija traje 5 sati? Imam nedavni takav slučaj?
    Pokupiš se ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A kaj ako traje 9 sati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, jasno,pola radnog vremena znači pola satnice. Učiteljica koja radi pola radnog vremena ima satnicu 10 sati. I tu se onda odmah, evo, postavlja pitanje kako bi učiteljica razredne nastave radila pola radnog vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, pokupis se i ostavis tijelo da se odmara do drugog dana.

Radim na radnom mjestu koje nije uspredivo s operacijom, ali u slucaju komplicirane situacije ostati cu na poslu 10 , 20 , 60 minuta duze ako je potrebna moja pomoc za zbrinuti pacijenta. To su iznimne situacije i ponekad se dogode. Nista nije u kamenu zapisano.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.01.2020. at 17:47

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, jasno,pola radnog vremena znači pola satnice. Učiteljica koja radi pola radnog vremena ima satnicu 10 sati. I tu se onda odmah, evo, postavlja pitanje kako bi učiteljica razredne nastave radila pola radnog vremena.
    nije to što pitaš, ali poznajem slučaj učiteljice razredne nastave (koja radi u produženom boravku) koja zbog nečeg ima ima skraćeno radno vrijeme (nije pola i nije porodiljni u pitanju)
    u sate u koje ne radi mijenjaju je druge učiteljice prema unaprijed utvrđenom rasporedu. Roditelji su obaviješteni o tim zamjenama.
    Posljednje uređivanje od betty blue : 09.01.2020. at 17:45

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OK, ali drugim učiteljicama to nekako mora biti plaćeno. Znači, poslodavac tu ima veći trošak, i očekivano je da će se privatni poslodavac zapitati zašto bi imao veći trošak i da će ga pokušati smanjiti.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pratim MO na fejsu i uglavnom im nije jasno zbog cega ta mjera nije u redu; prozivaju nas ostale zlobnima i jalnima, Bandic im je obecao da ce mjera ostati jednaka, pa ga podrzavaju. Najvise zlih i ruznih komentara se upucuje Mrak Taritas, te ostaloj Bandicevoj konkurenciji. Tek sam u 2-3 komentara procitala da ce raditi zene kao i prije mjere, dok ostali uglavnom planiraju kako i dalje ne raditi.. Jutros je Erste jednoj zeni odbio dati kredit na tu mjeru, bez obrazlozenja, i njoj i dalje nije jasno zašto??!! I tako... ne zalim nikoga osim djece, kakve imaju roditelje...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni banka ne zeli da ti kredit iako imam 25 godina neprekinutog radnog staza u drzavnoj firmi , ali trenutni radim skraceno radno vrijeme zbog zdravstvenig stanja djeteta ( HZZO mi placa druga 4 sata).
    Kad sam bila trudna banka mi je odbila dati neku od kreditnih kartica (iako su mi poslali ponudu da je otvorim i podignem) jer sam u tom trenutku bila na cuvanju trudnoce. Tako da banke diskriminiraju i trudnjce/majke koje rade i placaju porez.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.01.2020. at 17:54

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni banka ne zeli da ti kredit iako imam 25 godina neprekinutog radnog staza u drzavnoj firmi , ali trenutni radim skraceno radno vrijeme zbog zdravstvenig stanja djeteta ( HZZO mi placa druga 4 sata).
    Kad sam bila trudna banka mi je odbila dati neku od kreditnih kartica (iako su mi poslali ponudu da je otvorim i podignem) jer sam u tom trenutku bila na cuvanju trudnoce. Tako da banke diskriminiraju i trudnjce/majke koje rade i placaju porez.
    Ja nisam u jednoj banci, iako sam bila njihov klijent mogla dobiti kredit za auto, jer sam bila trudna.
    I ne, nov auto. Rabljeni.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam uspjela ali mi je rekla bankarica da pozurim dok mi je jos platna lista "čista" tj dok jos radim i imam plaće a ne naknade.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I to nije sve... cijenjene MO godisnje primaju i povrat poreza u iznosima od oko 20000 kn (da dobro ste procitale - 20 tisuca kn), tako da uplatom pod "drugi prihodi" primaju ispod pulta od grada Zg zapravo puno veci iznos od 4250 kn. Kipim...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    I to nije sve... cijenjene MO godisnje primaju i povrat poreza u iznosima od oko 20000 kn (da dobro ste procitale - 20 tisuca kn), tako da uplatom pod "drugi prihodi" primaju ispod pulta od grada Zg zapravo puno veci iznos od 4250 kn. Kipim...
    Nikad nisam shvatila od kud taj povrat. Tko to uplacuje?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad nisam shvatila od kud taj povrat. Tko to uplacuje?
    Grad Zagreb im uplaćuje. Ovih 4000 je neto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko poreza se placa na to da mogu dobiti toliki povrat? To znaci da ta naknada ne spada pod porezni odbitak?
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.01.2020. at 19:20

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Grad uplaćuje bruto 7100 kn.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam od kud vam to. Na neto plaću od 4.250 mjesečni porez i prirez je cca 180kn. 180*12= 2.160 kn. To je maksimalno što mogu dobiti.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Išla sam googlat...vidim da se to tretira kao drugi dohodak tako da je onda moguće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj ako operacija traje 5 sati? Imam nedavni takav slučaj?
    Pokupiš se ili?
    Napraviš do kraja.jednom drugom zgodom uzmeš višak ako stigneš

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Napraviš do kraja.jednom drugom zgodom uzmeš višak ako stigneš
    Ti fakat sve shvačaš doslovno...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne ja znam kak se to radi imam iskustva u tom
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.01.2020. at 20:27

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Drugi dohodak, i da dobiju povrat poreza oko 20 000 kn..
    Bolesno

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pisala. Naravno da se može mijenjati unaprijed, ali ne bi se smjelo ukidati već postojeću.

I opet se čudim stanovnicama Zagreb koje pišu da ne bi uzele nezarađeno, a uredno uzmu onih 56.000 za treće dijete. Posve nezarađeno, ako ne smatraju da s trećim djetetom imaju pravo jer su pridonijele natalitetu.

U mom gradu se dobije 1.500 kuna, za bilo koje dijete po redu. Pa sad gledajte kako smo jednake.
    Baš me smeta taj jal na nečija prava. S tim da korisnice/ci tih prava ih nisu tražili. Dana su im.
    Ne mogu ići spavati dok ne odgovorim na ovo, nisam stigla prije .

Načelno, koja je razlika između tebe koja uzmeš 1.500 kn za dijete i mene koja uzmem 54.000 kn za dijete?

Je l kad ti napišeš blago vama u Zagrebu koje dobijete 54.000 kn, je l to jal ili to nije jal?

Sa svim ovim naknadama za djecu, porodiljnim naknadama i sl., stvar je u tome da su to jednokratne ili kratkotrajne stvari. Pa nekad “jamiš” jer si rodio treće dijete u Zagrebu, a nekad ne jamiš jer si bio na porodiljnom za vrijeme Račanove vlade (kažu da je bio oko 1000 kn). Nekad ne jamiš jer si rodio treće u Zagrebu prekasno, prije je to bilo i 66.000 kn, a ne jamiš ni jer živiš na Viru, mogao bi dobiti i 3x više... ili ne jamiš jer imaš jako dobru plaću od koje puno uplaćujes u sve zajedničke kase, no svejedno na roditeljskom dopustu dobivaš 2660 kn (ili 3999 ako imaš sreće pa si rodila malo kasnije).

Ali na koncu konca, sve to nema veze, jer svi mi rađamo djecu jer ih želimo, a ne zbog nikakvog novca.

Mjera MO nije privremena kratkotrajna mjera nego preugacka mjera koja neopravdano guta veliki novac. U Zagrebu ima oko 20.000 obitelji s 3 i više djece, samo ih 1/4 koristi mjeru. Gradu je to već sad skoro duplo veći iznos nego su previdjeli, a koliki bi tek bio da svih 20.000 mama odluči biti doma sa svojom djecom?

A zašto samo 3 i vise djece obitelji? Stvarno je netko super napisao, u zemlji gdje se sve manje djece rađa i kao prvo i kao drugo, svako je dijete važno. To si ti Beti prva napisala - da i potakne jedno dijete, mjera se isplatila. Pa evo, zašto ne bismo mame 1 djeteta potaknule mjerom da rode drugo. Takvih je samo 55-60 tisuća u Zagrebu. Ajmo to pomnožiti puta 7.100 kn x 12 mjeseci.

Drugo, kakva je to mjera koja daje novce zeni koja ima djecu staru 6, 9 i 12 godina u trenutku kad postaje MO, već ih je sve troje rodila (a vjerojatno i u dobroj mjeri odgojila). Dakle, zapravo ju nagrađuješ, a ne potičeš?

Socijalni transferi takvog trajanja daju se samo najranjivijim članovima društva, invalidima, osobama koje nikada neće moći na tržište rada, djeci s posebnim potrebama... (a da ne spominjemo da svi oni dobivaju 2 ili 3 puta manje od MO). A čak i kad imaš kategorije ljudi koji dobivaju socijalnu pomoć ili naknade za nezaposlene, sustav (barem u teoriji) predviđa scenarije da se ti ljudi zapravo osnaže i vrate na tržište rada. Stvarno je koma imati troje male djece, raditi u smjenama za mali iznos, ali mi nismo ni grad ni država koja si može priuštiti financirati takve obitelji punih 15 godina. (To bi valjda samo Dubai mogao).

Zašto se taj novac ne bi preusmjerio u poticaje poslodavcima koji će onda npr. (uz sufinaciranje) zapošljavati žene kad se vrate s porodiljnog umjesto da im daje otkaz.

Da je mjera brže buknula i da je ranije došla do te brojke od 5000, ranije bi ju krenuli rezati. Da je u prvoj godini došlo 10.000 koristika, srezali bi mjeru odmah. Po onome koliko je grad predvidio u proračunu za mjeru, nisu računali na vise od 2000 obitelji.
    A tko odlučuje tko će biti ti sretnici?
    I u gradu se kao čude “žene su davale otkaze”, pa halo!?
    A da ne pričamo o tome da od tih 5000 majki ni ne znamo koliko se djece rodilo 9 mjeseci nakon uvođenja mjere, a koliko djece je već bilo rođeno do 2016., a da u toj obitelji nisu imali “nijedno novo dijete” nakon sto su uzeli mjeru.

Ne smijem više na ovaj topic, previše me uzelo...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da bi ta mjera koja je van pameti imala ikakvog smisla trebalo ju je dodjeljivati majkama koje su nakon te mjere rodile 3. i svako slijedeće dijete.
    Zašto se ako su htjeli poticati natalitet nisu sjetili pa svim majkama u Zagrebu sufinancirali razliku do pune plaće drugih 6 mjeseci roditeljskog dopusta?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A, zaboravila sam još nešto napisati!

Problem s mjerom je i što stvara i održava mentalitet/stav ljudi da se može pristojno živjeti samo od socijalnih transfera. To nije njihova svrha. Naknade i potpore su da pomognu, ne da se u potpunosti osloniš na njih. Lijepo se vidi u tim FB grupama kako točno znaju sva prva i sve papire koje trebaju i dane i datume kad što treba, kad što sjeda i koliko im život ovisi o tome.

Ja sam npr. jedne godine za jedno dijete dobila pravo na dječji doplatak, a sljedeće godine sam “popušila” vise od 4000 kn jer nisam imala pojma da treba opet doći do ožujka (tehnički samo par mjeseci nakon ostvarenog prava, ali je nova kalendarska godina) još jednom reći “ništa se nije promijenilo, želim još uvijek primati DD”. Odlično, ja sam privilegirana (ili možda jako zaposlena) pa jako dugo nisam ni skužila da mi taj novac ne sjeda (dobro da to nisam napravila s onih 54.000 kn, a moglo mi se i to dogoditi ). I onda sam doslovce u jednoj od takvih grupa našla odgovor što i kad treba s HZMO-om urediti kad primaš DD. Naravno, oni na rješenju koje sam dobila nisu mogli napisati da se to mora obavljati (ne radi se o DD na osnovu prihoda, nego bolesti).

Nakon ove zgodne price... socijalni transferi ne smiju stvarati ovisnike o njima u radno sposobnoj populaciji.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sad sam jalna na ove koji nikad ne bi propustili obnoviti DD .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bubilo,
    Ja sam za vrijeme Račanove vlade bila na porodiljskom i naknada mi je svih 12 mjeseci bila 1600 kn neovisno o prosjeku plaće.
    Država mi je tada ukrala šleper pelena.
    Poslije su to ukinuli i vratili prosjek, ali sam ja nagrabusila.
    I kako da ne budem ogorčena kad cijeli život radim i financiram tuđi nerad, a kad meni ješto tako rijetko treba, ne mogu ostvariti.
    Nisam uspjela ni rad na 4 sata ostvariti, a doplatak na bolesno dijete nisam ni tražila.
    Tako da, što reći?
    Imamo budale poput mene koje pune vreću i pametne koje sjede doma i prazne ju i dižu kredite.

Sent from my iPhone using Tapatalk

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne samo to, sjećam se da smo moleći tražili mjesta u gradskim vrtićima za oba djeteta u jaslicama jer smo se vraćali na posao s njihovom prvom godinom života-mjesta nije bilo, davala su se i po vezama...pa smo dugo plaćali privatne vrtiće.
    U nekim kvartovima upisati jednogodišnjaka u jaslice nemoguća je misija. Da se ta silna količina novaca uložila u gradnju istih, gdje bi nam kraj bio...
    Primjerice ugovor o izgradnjui vrtića Kajzerica iznosi 29.095.749,01 kuna. A isplaćeno je MO u tri godine gotovo milijarda kuna!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Ne samo to, sjećam se da smo moleći tražili mjesta u gradskim vrtićima za oba djeteta u jaslicama jer smo se vraćali na posao s njihovom prvom godinom života-mjesta nije bilo, davala su se i po vezama...pa smo dugo plaćali privatne vrtiće.
    U nekim kvartovima upisati jednogodišnjaka u jaslice nemoguća je misija. Da se ta silna količina novaca uložila u gradnju istih, gdje bi nam kraj bio...
    Primjerice ugovor o izgradnjui vrtića Kajzerica iznosi 29.095.749,01 kuna. A isplaćeno je MO u tri godine gotovo milijarda kuna!
    Da, mi smo tek trece godine upisali sina u drzavni vrtic u kvartu, i to nakon zalbe..do tad isao u privatni u jaslice..
    Mislim da ce takva situacija biti i sada sa drugim..
    Uzas, zgrade se grade, vrtici i skole nista, i prometna infrastruktrura katastrofa..
    A ovi sišu pare, i opet ce glasati za bandica jer se njih ne ticu ni vrtici a ni kaos na cestama jer ne putuju na posao svaki dan po sat i pol u jednom smjeru!
    Da ne pricam da se lift za pothodnik u kvartu radi vec 3 godine i nikak da se napravi, pa invalidi jadni nikak ne mogu preko, a mame s kolicima tegle i kolica i dijete i vrece iz ducana..
    Kako su divno poslozeni prioriteti, uzas

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali zašto ste protiv majki?!?!
    šta su vam one skrivile?!?!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a gdje piše da smo protiv majki????
    pa svugdje se provlači da smo protiv mjere!!!!

ne razumijem kako to nije jasno????!!!???

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje piše da smo protiv majki????
    pa svugdje se provlači da smo protiv mjere!!!!

ne razumijem kako to nije jasno????!!!???
    BB piše ironično, pa čitaj postove.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

postoje STEM stipendije koje su vezane isključivo uz izvrsnost, broj bodova na državnoj maturi za brucoše i prosjek ocjena i ECTS bodove za kasnije godine
    Da, ali to isto ovisi i o odabiru studija. STEM stipendije su samo za to područje. Iskreno, ne znam da li je medicina u toj vreći.
    Svima koji su kandidati dolazi e-mail od ministarstva, a kasnije kad se formira rang-lista, dolazi drugi e-mail da si dobio stipendiju, a pitaju još da li je prihvaćaš ili odbijaš. Za brucoše je kriterij rezultat DM, a za iduće godine postoje kriteriji vezani također na rezultate.
    Ništa ne treba raditi da se to dobije, treba samo imati rezultate. Nemaju veze ni prihodi obitelji, samo treba paziti na porez, ali ako se dobro sjećam, od prošle godine STEM stipendije više ne ulaze u porezni limit.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trebali bi ovdje pisati o MO, a ne o stipendijama.
    Zaista bih voljela pročitati nešto od samog korisnika mjere, ali s konkretnim činjenicama a ne frazama. Jer mi iznašamo konkretne brojke ovdje, a imamo valjda i neko pravo to pitati jer i financiramo te iste korisnike. Nisam shvatila, dobivaju li oni svake godine 20000 kn povrata poreza?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ali zašto ste protiv majki?!?!
    šta su vam one skrivile?!?!
    Baš! Bandić možda krade, ali je barem dao nešto i roditeljima. A drugi nikad ništa!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, mi smo tek trece godine upisali sina u drzavni vrtic u kvartu, i to nakon zalbe..do tad isao u privatni u jaslice..
    Mislim da ce takva situacija biti i sada sa drugim..
    Uzas, zgrade se grade, vrtici i skole nista, i prometna infrastruktrura katastrofa..
    A ovi sišu pare, i opet ce glasati za bandica jer se njih ne ticu ni vrtici a ni kaos na cestama jer ne putuju na posao svaki dan po sat i pol u jednom smjeru!
    Da ne pricam da se lift za pothodnik u kvartu radi vec 3 godine i nikak da se napravi, pa invalidi jadni nikak ne mogu preko, a mame s kolicima tegle i kolica i dijete i vrece iz ducana..
    Kako su divno poslozeni prioriteti, uzas
    Da MM u trenutku kad se moja prijateljica trebala vratiti na posao nije bio doma (pa je čuvao 7 mjeseci njenog sina) ona i njen sin bi postali socijalni slučaj.
    Otac otišao, ne plaća alimentaciju, ona se morala vratiti na posao, dijete rođeno u krivo vrijeme (1. mj i ne može u vrtić). Pisali smo na sve strane. Socijalna poslala dopis vrtiću, ništa, dijete nije primljeno.
    Žive u podstanarskom stanu. Majka ima plaću ispod prosjeka ali veću od onog prosjeka za dječji doplatak. Žive na rubu egzistenicije i da nema prijatelja ne znam kako bi. Otac radi na crno da ne bi plaćao alimentaciju, sutkinja kaže da je to normalno i da to svi rade.
    Fuj! Zgadio mi se život! Pored ovakvog socijalnog nereda ova je mjera nekome u redu?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Trebali bi ovdje pisati o MO, a ne o stipendijama.
    Zaista bih voljela pročitati nešto od samog korisnika mjere, ali s konkretnim činjenicama a ne frazama. Jer mi iznašamo konkretne brojke ovdje, a imamo valjda i neko pravo to pitati jer i financiramo te iste korisnike. Nisam shvatila, dobivaju li oni svake godine 20000 kn povrata poreza?
    Da, dobivaju svake godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •