-
A, zaboravila sam još nešto napisati!
Problem s mjerom je i što stvara i održava mentalitet/stav ljudi da se može pristojno živjeti samo od socijalnih transfera. To nije njihova svrha. Naknade i potpore su da pomognu, ne da se u potpunosti osloniš na njih. Lijepo se vidi u tim FB grupama kako točno znaju sva prva i sve papire koje trebaju i dane i datume kad što treba, kad što sjeda i koliko im život ovisi o tome.
Ja sam npr. jedne godine za jedno dijete dobila pravo na dječji doplatak, a sljedeće godine sam “popušila” vise od 4000 kn jer nisam imala pojma da treba opet doći do ožujka (tehnički samo par mjeseci nakon ostvarenog prava, ali je nova kalendarska godina) još jednom reći “ništa se nije promijenilo, želim još uvijek primati DD”. Odlično, ja sam privilegirana (ili možda jako zaposlena) pa jako dugo nisam ni skužila da mi taj novac ne sjeda (dobro da to nisam napravila s onih 54.000 kn, a moglo mi se i to dogoditi
). I onda sam doslovce u jednoj od takvih grupa našla odgovor što i kad treba s HZMO-om urediti kad primaš DD. Naravno, oni na rješenju koje sam dobila nisu mogli napisati da se to mora obavljati (ne radi se o DD na osnovu prihoda, nego bolesti).
Nakon ove zgodne price... socijalni transferi ne smiju stvarati ovisnike o njima u radno sposobnoj populaciji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma