Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dok su moja djeca bila vrticarci i djeca svih tih MO su bila vrticarci, a znalo se da nigdje ne rade. Dakle ni onda one same nisu bile fer prema zaposlenima i njihova djeca su bila u vrticu od do, zadnje bi se dovukle po njih... jesu li lagale prilikom upisa, krivotvorile dokumente, potezale veze?? Ocito da jesu nesto od toga koristile.. MO kao mjera nema nikakvu funkciju osim poticanja nerada i placanja glasackog tijela. Djeca MO iz naseg razreda su redovito ucenici s problemom u ucenju i socijalnim vjestinama. Gledam kako majke po tom pitanju gotovo redovito ne poduzimaju nista, krive uciteljicu, pa opalila bi ih po dzepu... bar taj povrat poreza im oduzeti

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Dok su moja djeca bila vrticarci i djeca svih tih MO su bila vrticarci, a znalo se da nigdje ne rade. Dakle ni onda one same nisu bile fer prema zaposlenima i njihova djeca su bila u vrticu od do, zadnje bi se dovukle po njih... jesu li lagale prilikom upisa, krivotvorile dokumente, potezale veze?? Ocito da jesu nesto od toga koristile.. MO kao mjera nema nikakvu funkciju osim poticanja nerada i placanja glasackog tijela. Djeca MO iz naseg razreda su redovito ucenici s problemom u ucenju i socijalnim vjestinama. Gledam kako majke po tom pitanju gotovo redovito ne poduzimaju nista, krive uciteljicu, pa opalila bi ih po dzepu... bar taj povrat poreza im oduzeti
    Bas si mi zapela za oko, pratim temu i ne vjerujem. Stokas u fejs grupi da bi prenosila ovdje preuvelicane informacije, svaki post ti je prosipanje zuci. Bas se pitam zasto nitko od MO ne zeli nista napisati
    Od kuda ti to da djeca MO zaostaju u skoli? Imas neke relevantne podatke osim svoje netrpeljivosti prema njima?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Bas si mi zapela za oko, pratim temu i ne vjerujem. Stokas u fejs grupi da bi prenosila ovdje preuvelicane informacije, svaki post ti je prosipanje zuci. Bas se pitam zasto nitko od MO ne zeli nista napisati
    Od kuda ti to da djeca MO zaostaju u skoli? Imas neke relevantne podatke osim svoje netrpeljivosti prema njima?
    Istina je da ima prosipanja žuči, ali ima ga s obje strane. Ja sam neko vrijeme “stokala” grupu, uvjeravam sebe iz znanstvenih razloga, zanima me demografija i socijalna politika ). Ali kako se nisam upustila u znanstvenu analizu, umorila sam se i izašla iz grupe. A stvarno sam se načitala svega, od toga “boli me briga otkud dolazi taj novac”, “tko želi raditi neka ide raditi, ja neću”, “žene koje idu na posao su karijeristice kojima je ionako draže da su im djeca s cuvalicama”.

Ja u potpunosti razumijem ogorčenje, a i tu žuč i s jedne i s druge strane. No, moramo priznati da je jedna strana u pravu samo oko toga da nije u redu nekome dati neko pravo, pa mu ga oduzeti. Ali je pri tome jako, jako nerealna. Od motiva onoga koji im je to pravo dao, od njegove prve financijske računice do konačne financijske računice.

Meni je zapravo žao sve žuči koja se prosipa, bit će na kraju onako kako “oni” odluče. Najbolji mi je u svemu Bandić koji govori da dok je njega, bit će i mjere, a možda su zapravo sve već i upakirali da njega “već sutra ni nema” tu gdje je sad.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Oho, zanimljivo.
    A kako ti, KrisZg znaš što se piše po tim grupama?
    Jesi li ti možda majka odgajateljica?
    Ako jesi, ajde iskreno napiši što smo mi ovdje netočno napisale?
    Zašto napadaš Winnericu koja radi, zarađuje, puni proračaun iako ima troje djece i mogla bi reći- baš me briga, sjedit ću doma?
    Čemu prosipanje žući ako vam se ukine mjera?
    Nitko nije rekao da vam je to doživotno i umjesto da ste sretne što ste, eto, uspjele iskoristiti barem nešto, sad se još i bahatite prema nama zahvaljujući kojim adobivate te novce.
    Jer radimo i omogućujemo vam da sjedite doma, ha?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Tvoj uzorak iz razreda je tvoj uzorak.
    Djeca sa poteskocama u ucenju nisu rezervirana za majke odgajateljice. Statisticki zahvacaju odredeni dio u populaciji. Svasta bi imala reci o tome kako ucitelji i strucna sluzba nisu u stanju prepoznati poteskoce na vrijeme ( na upisu, u nizim razredima osnovne ) Niti je sustav u stanju pruzati adekvatnu pomoc cak i nakon prepoznavanja poteskoce.

Statisticki cinjenica jest da djeca koja ne pohadaju predskolske ustanove imaju losiji skolski uspjeh i cijeli zivot vecina ne dostigne vrsnjake. Vrtici jesu dio sustava koji pomaze da se barem djelomicno popravi situacija i da se izjednace mogucnisti.
    Zagreb je u tom smislu bas bio napredan, preko 85% djece bilo je pokriveni vrticem , za razliku od Slavonije i manjih mjesta gdje je bilo pokriveno manje od 30%.

Samo da razdvojimo te dvije stvari djeca sa poteskocama u ucenju jesu specificna skupina koja NIJE rezervirana za MO . Isto tako ako se dijete s potencijalnim poteskocama u ucenju rodi u nepoticajnoj i siromasnij obitelji sustav je taj koji nece prstom mrdnuti da dijete dobije jednaku sansu kao i ostala.
    Da sustav ima druge adekvatne mjere koje bi pomogle toj djeci sigurna sam sa bi ih roditelji koristili ( ili bi htjeli ili bi morali). Kao sto koriste i ovu koja im se nudi. Dakle, daleko od toga da krivim bilo kojeg roditelja koji koristi ono.sto.mu se nudi. Na drustvu je i sustavu da ponudi ono je korisno dugorocno za svu djecu i drustvo. Druga je stvar sto odredeni ljudi koriste svoje pozicije za krojenje prava koja skupljaju jeftine politicke bodove.
    Dakle, potpuno krivo usmjerena ljutnja. Adresa je potpuno kriva.

( da ne pisem koliko me nervila kad ucitelji cvile da imaju djecu ciji roditelji ne rade s njima , a trebali bi .
    Jest da je u nasem drustvu tako da roditelji spasavaju vlastitu djcu od sustava. Ali to je prilicno promasen fudbal ako zelimo biti sredeno drustvo. Sustav je taj koji treba uskociti kad roditelji ne znaju, ne mogu ili ne zele. Tako je u sredenim druustvima)
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.01.2020. at 09:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •