Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
Bas si mi zapela za oko, pratim temu i ne vjerujem. Stokas u fejs grupi da bi prenosila ovdje preuvelicane informacije, svaki post ti je prosipanje zuci. Bas se pitam zasto nitko od MO ne zeli nista napisati
Od kuda ti to da djeca MO zaostaju u skoli? Imas neke relevantne podatke osim svoje netrpeljivosti prema njima?
Istina je da ima prosipanja žuči, ali ima ga s obje strane. Ja sam neko vrijeme “stokala” grupu, uvjeravam sebe iz znanstvenih razloga, zanima me demografija i socijalna politika ). Ali kako se nisam upustila u znanstvenu analizu, umorila sam se i izašla iz grupe. A stvarno sam se načitala svega, od toga “boli me briga otkud dolazi taj novac”, “tko želi raditi neka ide raditi, ja neću”, “žene koje idu na posao su karijeristice kojima je ionako draže da su im djeca s cuvalicama”.

Ja u potpunosti razumijem ogorčenje, a i tu žuč i s jedne i s druge strane. No, moramo priznati da je jedna strana u pravu samo oko toga da nije u redu nekome dati neko pravo, pa mu ga oduzeti. Ali je pri tome jako, jako nerealna. Od motiva onoga koji im je to pravo dao, od njegove prve financijske računice do konačne financijske računice.

Meni je zapravo žao sve žuči koja se prosipa, bit će na kraju onako kako “oni” odluče. Najbolji mi je u svemu Bandić koji govori da dok je njega, bit će i mjere, a možda su zapravo sve već i upakirali da njega “već sutra ni nema” tu gdje je sad.