Apsolutno ovo naše društvo nikad neće moći krenuti naprijed pa ni najmanjim koracima dokle god imamo ljude koji razmišljaju poput nekolicine ovdje nazočnih koji kao i Beti3 smatraju da bi svatko tko ispunjava uvjete za tu mjeru BIO BEDAST DA JU NE UZME.
Kako vam nije jasno da je to mjera, a ne pravo.
Bolovanje je pravo. Pravo iz radnog odnosa pa ga većina zaposlenih ne koristi samo zato jer može ili da ne ispadne bedast.
Isto vrijedi i za mirovanje u trudnoći, odnosno famozne komplikacije na kojima završi 90% trudnica čim ugleda plus na testu.
I to je vama isto sve ok?
Ne, nije to ok.
To je iskorištavanje države i onih koji pune fondove i proračun, a to smo, gle čuda, mi koji radimo.
Winnerica 29, ja 32 godine.
Ja bih na konto svojih dijagnoza i blagonaklonog doktora mogla do penzije biti na bolovanju pa nisam.
Zašto?
Zato jer smatram to nepoštenim. Zato jer se ne smatram toliko bolesnom. Zato jer to nije ok...
I zato nije ok dati otkaz i uzeti Bandićevu mjeru.
Zato nije ok da majka koristi mjeru, a u isto vrijeme muž ima solidna primanja.
Zato nije ok da dobivaju još i povrat poreza.
Zato nije ok dizati kredit na tu mjeru.
Ja se ne usudim zadužiti na deset godina jer ne znam ni što će biti sa mnom, a kamo li s mojim poslom, a majka odgajateljica bezbrižno digne kredit i sad kuka.
To nema veze sa zdravom pameću.
I kakve su to banke koje odobravaju kredite na konto te mjere?
I da, širiti ljubav i biti sarkastičan je puno lakše kad ti svaki mjesec sjedne 4-5-6 k kuna, a da nisi iz kuće izašao.