Vrtićki logopedi su nešto što najmanje nedostaje djeci koja ne idu u vrtić jer i vrtićka djeca s logopedskim problemima takvu vrstu uslugu koriste van vrtića (velika većina usudila bih se reći čak 90%). Nažalost.
Vrtićki logopedi su nešto što najmanje nedostaje djeci koja ne idu u vrtić jer i vrtićka djeca s logopedskim problemima takvu vrstu uslugu koriste van vrtića (velika većina usudila bih se reći čak 90%). Nažalost.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.03.2021. at 14:48
bravo Lili, ovo je odličan argument da zadržimo mjeru kakva jeste, vrtićki logopedi su niškoristi
Kris, ni ne mislim da si pisala u lošoj namjeri
Ova mjera je strašno privlačna svima koji se nisu usrećili ili su jednostavno neaktivni na tržištu rada, a pristup istoj je maksimalno olakšan, kontrole (osim administrativne u vidu nezaposlenosti i ostalih uvjeta) nema, jednaku naknadu dobiva gospođa koja se intenzivno bavi s petoro male djece i gospođa s dva adolescenta i jednim mlađim djetetom a sve skupa ih može zanemarivati i naknadu će dobivati sve doke joj ne dođe socijalna služba (a svi znamo što je potrebno da socijalna služba reagira)
ali najgore do svega su ekonomski učinci, osobito za žene koje koriste mjeru
kako sam shvatila mjeru koriste najvećim dijelom upravo osobe koje su bile niže kvalificirane, nezaposlene ili općenito neaktivne. Većim dijelom ju koriste žene koje su općenito teže zapošljive ako su nižih ili bez kvalifikacija.
dugotrajna neaktivnost na tržištu rada (a mjera može trajati jako dugo ako se nešto ne promijeni na ovim izborima) će rezultirati još težom zapošljivošću ionako teško zapošljivih osoba, u što će onda morati biti uloženi dodatni novci da bi se sanirali učinci (troškovi naknade za nezaposlene, troškovi socijalne pomoći, troškovi prekvalifikacije ili dodatnog osposobljavanja itd)
ja iskreno ne vidim niti jednu jedinu korist te mjere, vidim samo dugoročnu katastrofalnu štetu koja će opet biti na teret poreznih obveznika
stvarno se nadam da će se što prije ukinuti i da će se žene poticati na rad