Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: glasovi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno glasovi

Šimun ima pet godina, ne mogu se sjetiti kako je bilo sa starijim curama, no ovo mi je malo zabrinjavajuće. Ako rastavim riječ M A M A i pitam ga što sam rekla, on ne zna. Ako ga pitam npr. ako mama počinje sa m, tata sa t, seka sa s, kako onda npr. počinje baka?; on tresne nešto bezveze. Ako ga tražim da mi rastavi kratku riječ, tipa mama na glasove, ne zna (prethodno mu pokažem). Meni je to jako za brinuti....još je godina do škole.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nije to uopće zabrinjavajuće. Pomalo vježbajte, ali nemoj da on uopće skuži da to radite. Samo u igri jer previše poticanja može biti kontraproduktivno. Mi s 5 godina smo također svladali tek prva slova, nije baš previše motivirana. I ja bih voljela možda da je drugačije, ali zapravo to uopće zasad ne govori o budućim sposobnostima, već o motivaciji.
    Poanta je ne opterećivati dijete, vježbati treba samo kroz igru, poticati prepoznavanje slova i brojke u nekim stvarnim situacijama, dućanu primjerice ili birajući kuglice sladoleda (motivacija . Ključno je poticati znatiželju i želju za učenjem, naučiti je lakši dio.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj brat je bio takav slucaj - naucio je sva slova prilicno rano (prije skole) ali mu je dugo trebalo da ih nauci spajati u slogove i rijeci (tek nekoliko mjeseci nakon sto je krenuo u 1. razred). I to se dogodilo prakticno preko noci, samo mu je sjelo u jednom trenutku.
    Inace nikad nije imao problema u skoli, pravi je streber (i sad u srednjoj ima 5.0)
    Dakle, ne brini!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •