-
glasovi
Šimun ima pet godina, ne mogu se sjetiti kako je bilo sa starijim curama, no ovo mi je malo zabrinjavajuće. Ako rastavim riječ M A M A i pitam ga što sam rekla, on ne zna. Ako ga pitam npr. ako mama počinje sa m, tata sa t, seka sa s, kako onda npr. počinje baka?; on tresne nešto bezveze. Ako ga tražim da mi rastavi kratku riječ, tipa mama na glasove, ne zna (prethodno mu pokažem). Meni je to jako za brinuti....još je godina do škole.
-
Nije to uopće zabrinjavajuće. Pomalo vježbajte, ali nemoj da on uopće skuži da to radite. Samo u igri jer previše poticanja može biti kontraproduktivno. Mi s 5 godina smo također svladali tek prva slova, nije baš previše motivirana. I ja bih voljela možda da je drugačije, ali zapravo to uopće zasad ne govori o budućim sposobnostima, već o motivaciji.
Poanta je ne opterećivati dijete, vježbati treba samo kroz igru, poticati prepoznavanje slova i brojke u nekim stvarnim situacijama, dućanu primjerice ili birajući kuglice sladoleda (motivacija
. Ključno je poticati znatiželju i želju za učenjem, naučiti je lakši dio.
-
moj brat je bio takav slucaj - naucio je sva slova prilicno rano (prije skole) ali mu je dugo trebalo da ih nauci spajati u slogove i rijeci (tek nekoliko mjeseci nakon sto je krenuo u 1. razred). I to se dogodilo prakticno preko noci, samo mu je sjelo u jednom trenutku.
Inace nikad nije imao problema u skoli, pravi je streber (i sad u srednjoj ima 5.0)
Dakle, ne brini!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma