Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Ugradnja knaufa u jedan kut sobe

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Ugradnja knaufa u jedan kut sobe

Dakle zbog vlazenja zida u jednom kutu boravka nam se pocela stvarati vlaga, pa bismo taj dio oblozili striroporom i da nam netko stavi knauf u obliku pravokutnika.

Eh sad buduci da se radi o relativno malom poslu jel imate ideju gdje bismo mogli naci majstora za knauf koji bi bio voljan doci i to nam ugraditi. Hvala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prvo i osnovno je ukloniti izvor vlaženja. Bez toga nećeš trajno riješiti problem. Izolacija izvana, sušenje pa knauf iznutra.

Ako hoćeš, ja ti mogu dati podatke od mog majstora. Nije doduše radio tako nešto, ali je radio obnovu zidova u jaaako derutnom stanu koji smo obnavljali. Na zidu koji je bio koma sad je viseća kuhinja. Sušili su vlagu kaloriferima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da svakako probati ovo kaj veli peterlin isušivanje i izolacija izvana.
    knauf sam po sebi nije problem napraviti pričam iz osobnog iskustva ja i najstariji smo to sredili skoro sami pred jedno ljeto

a kaj veli tvoj osobni arhitekt u svezi toga?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Osobni arhitekt v eli da nije moguce uklonit izvor lage jer se radi o balkonu susjeda iznad.
    Naime mi smo kao i skoro svi u zgrqdu izbacili zid/zatvorili do ravnine fasade a samo 2 stana nisu i iedan od ta 2 stana je susjed iznad.
    znaci dio plafona nqseg boravka je njemu goli pod balkona s plocicama koji nema izolaciju.

Peterlin ajd molim te posalji mi broj.nije kod nas nikakva velika vlaga al na kraju zim.e se vidi mrlja u tom kutu a ona me zivcira

jel ima negdje na you tubeu neki tutorial za postavljanje knaufa? Al kad se sjetim jos stiropora cime njegq lijepit na zid?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.10.2016. at 21:48

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme tipfelera....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja to ne bi radila na tvom mjestu. Ako je lose izolirano dobit ces plijesan. Knauf i stiropor nece rijesiti plijesan, samo je sakriti. Plijesan ispusta spore koje onda zagadjuju zrak. Po meni lose rjesenje.

Inace mi smo istostavili stiropor i knauf na zatvorenu lodju u vlastitom aranzmanu (jer je tehnika postavljanja jako jednostavna) ali smo prethodno imali 3g zatvorenu lodju bez knaufa i vidjeli da nema vlage (dolje je podrumski stan a gore isto zatvorena lodja spojena sa stanom)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

jel ima negdje na you tubeu neki tutorial za postavljanje knaufa?
    da imaš sve na internetu, linkove ti ne znam jer je to MM istraživao, proučio i na kraju postavio knauf na donju stranu galerije, oko 25 m2.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa moguće je na plafon s vaše strane staviti stiropor pa na to nekaj, tak je radio sused ispod nas, i kod sebe prema nama, i kod suseda ispod njega da dobi topli most, zakaj ne bi vi to mogli napraviti, i hajde mi reci vi gledate na parkić? to je onaj tam iznad tvoje omiljene birtije

možda ne bi bilo loše napraviti ni brodski pod, to mi je malo liujepše nego čisti knauf

inače kad smo mi to radili , muž je proučavao i proučavao, pa odlučio kupit materijal pa nije skužio da je kupio sasvim drugačije ploče neke od 1250, neke od 1000 mm, a neke opet sasvim pedesetu kombinaciju, a povrh svega nije skužio kaj je počeo postavljati nosivu konstrukciju da nije uzeo zajednički nazivnik 1250, nek je to odoka radio imamo jedan kosi kut pa smo morali štukat i kontrukciju i ploče za 5-7 cm, slaganje samog knaufa smo radili klinac i ja, nije baš neka mudrost
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.10.2016. at 08:55

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidi malo više https://www.youtube.com/watch?v=Y_K5MKniev4 mi smo radili zid nasred sobe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •